marcenka 07.11.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Bonie to są te kawałeczki na elewacji które tworzą tzw."słoneczko". Masz je na elewacji przy oknie jadalnianym oraz przy drzwiach wejściowych.My wykonaliśmy je nastepującą metodą : na warstwę 10 cm ocieplenia doklejone zostały 2 cm styropianu z przerwami , które to właśnie tworzą linię promyczków słoneczka. mam nadzieje że wytłumaczyłam o co chodzi. pzdr P.S. Bonietki to są z koleii elementy wokół ram okiennych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrfilip 07.11.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 My wylaliśmy fundamenty 05/08/2005. Teraz mamy stan zamknięty z elewacją. Jeżeli chcecie widzieć jak Kornelia wygląda w naturze to wyślę zdjęcia. Podajcie e-mail. Wprowadziliśmy pewne zmiany-brak wykuszów, zlikwidowany skos w salonia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 07.11.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 A to chętnie obejrzymy: [email protected] Prześlemy też swoje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 08.11.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Marcenko,ja nawet nie wiedziałam że mamy coś takiego.Kiedyś mi orzemknęło przez myśl że to trzeba będzie obłożyć płytkami ale nie zastanawiałam się nad tym.Dzięki za technologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 09.11.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 mrfilip,dzięki za fotki.Pierwszy raz widzę Kornelię "na gotowo".Już ją lubię.Bardzo ciekawie dobrałeś kolory.Czym masz malowaną opaskę i słupki?Marcenko,jeśli masz nowe zdjęcia to chętnie obejrzałabym.Dzisiaj w hurtowni dowiedziałam się,że beliks =56zł/m2 a w promocji ceramiczny pustak Markowicze-40 zł/m2.No i ci się już zdecyduję to wychodzą takie kwiatki.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 mrfilip ja rowniez dziekuje za zdjecia . Masz piekny dom. Ciekawa jestem ile ma metrow teraz salon po zmianie. Czy myslisz , ze kosztorys Archipelagu nie jest zanizony? Jak bedziesz robil zdjecia ze srodka to tez bardzo prosze o przeslanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.11.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Znowu cisza na forum .No to zadam pytanie?Ile pieniędzy trzeba wydać na Kornelię do stanu tzw. pod klucz,oczywiście bez jakichś strasznych bajerów?Czy może tak być,że wyjdzie koło 270 tys.?Jeszcze nie zaczęłam budowy ale jak zaczęłam sobie liczyć bazując na wypowiedziach forumowiczow z innych watków to tak by wychodziło.Ratunku,napiszcie,że się mylę . Marcenko,jak sie ma maleństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świdergał Grzegorz 30.11.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Witam wszystkich sympatyków domu Kornelia! Od nie dawna należe do waszego grona poniważ zdecydowałem się na zakup projektu . W związku zczym prosił bym o jakieś cenne dorady,informacje, gdyż nie którzy z państwa pewnie znają już ten temat na pamięć. Jeśli to możliwe to prosił bym o jakieś fotki. Wszystkie informacje prosił bym wysyłac na mail [email protected] Z góry dziękuje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulinka 01.12.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Czy ktoś juz wybudował Kornelię z Archipelagu?jeśli możecie to przyslijcie mi jakieś informacje,zdjecia na adres [email protected].Z góry dzekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 01.12.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 A może by tak skorzystać z opcji wyszukiwania? Wyskakuje kilkanaście wymienianek, w tym jedna atrakcyjna. A potem na privy do koleżeństwa, a nie na łatwizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 01.12.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Przejrzyj "projekty:, tam jest sporo o Kornelii z Archipelagu,są zdjęcia z różnych etapów budowy jak również już gotowych.Ja zaczynam budowę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 01.12.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ojej,ludzie,przed chwilą odpowiedziałam na taki post.Sytuacja wyglada tak-w "projektach" jest wątek Kornelia z Archipelagu-są wnioski,zdjęcia z różnych etapów budowy-nie ma sensu tworzyć nowego wątku bo tam jest sporo informacji a ludzie nie maja czasu,kończą budowy i nie piszą wiecej.Ja zaczynam budowę na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrudzik 22.01.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 cześć wszystkim, Jestem na etapie załatwiania pozwolenia. No i chcę kupić już projekt żeby móc pochodzić po firmach i popytać kto w jakiej technologii, za ile itp. Będę wdzięczny jeśli ktoś mi podpowie - jek lepiej budować - samemu kupować materiały i szukać ekip do poszczególnych elementów czy może jednak zdać się na firmę, która sama kupuje materiały i robi powiedzmy od początku do zamkniętego stanu surowego? Ciekaw jestem jak Wy budujecie? Ja wolałbym chyba zdać się na firmę... Z czasem i tak krucho. Poza tym firmy mają zniżki na materiały, wiedzą ile ich kupować... Może komuś jakaś firma zbudowała kornelię? Jeśli tak to będę wdzięczny za info ile to kosztowało i czy firma jest godna polecenia. Ja chciałbym, pewnie tak jak wszyscy budujący, wprowadzić się jak najszybciej. Na początek chciałbym wykończyć na tyle, żeby móc zamieszkać czyli sypialnia, kuchnia i łazienka. Zastanawiam się też ile wziąć kredytu. Mógłby ktoś napisać ile kasy trzeba włożyć na zbudowanie poszczególnych etapów? Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi Jakby ktoś mógł podesłać zdjęcia to poproszę - [email protected] Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 24.01.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mrudzik,nic Ci nie powiem bo nie wiem,chcę zacząć w kwietniu.Jak na moje rozeznanie,całkiem laickie-200 tys. to min. żeby jakoś zamieszkać.Ale ,jak mówie,na razie to tylko teoria.Z tych,co już wybudowali Kornelię i co ja wiem,to nikt nie brał firmy na całość no bo czas czasem ale bardziej liczy się kasa.A Kornelia w rzeczywistości jest bardzo OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjan0 29.01.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Jestem z okolic Wrocławia i właśnie kupiłem projekt Kornelii- na wiosnę ruszam z budową. Chciałem nawiązać kontakt z osobami, które wybudowały ten dom i mogły by mi doradzić w wielu kwestiach. Interesuje mnie też, gdzie w rejonie dolnegośląska znajduje sie taki dom, bym mógł go obejrzeć w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 01.02.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Będę budować Kornelię na wiosnę,w Lublinie,widziałam w Warszawie wybudowaną,na wątku Kornelia z Archipelagu wypowiadaja sie ci,co już wybudowali,np. Marcenka,Kolisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 17.03.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Podpisuje sie pod tym co napisala moja przemila poprzedniczka.Jest to jeden z nielicznych projektow co spelnial nasze kryteria i dlatego bedziemy go realizowac. W okolicach Lublina stana wiec dwie Kornelie. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafkowski 21.04.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Szukam osoby budujące Kornelię z pracowni archipelag. Bardzo proszę o kontakt i informacje na temat budowy tego domu, tzn z jakich materiałow itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 10.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Firma w której pracuje (w swojej drugiej działalności) buduje cztery Kornelie pod Rzeszowem. Kończą za jakieś 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafkowski 16.05.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam równiez jestem ne etapie budowy Kornelii, mam pytanie do Pedzelito, gdzie stoja te cztery domy pod Rzeszowem , konkretnie w którym miejscu, będę wdzięczny za kontakt na adres: [email protected] Zwracam się również do innych na tym forum będących na etapie budowy Kornelii o ewentualne foto i kontaktPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts