Aruchna 19.06.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam wszystkich,Pora odświeżyć temat Korneli. Przeszedłem już 4 ostateczne!!! projekty i jednak padło na kornelię (po pewnych modyfikacjach). Czy ktos z Was wybudował ją juz na terenie śląska (koło Bielska może:)).? Chciałbym ją zobaczyć w REALu, mogą być także zdjątka. Czy ktos z was "wyprostował" salon i powiększył garaż na 2 auta?.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.06.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam wszystkich. Włśnie kupiłam projekt KORNELIA i prosziłabym wszystkich co wybudowali ten przeuroczy domek lub budują o informacje związane z kosztami, zmianami w projekcie, zdjęcia domu itp. Mamy zamiar ławy wylać w tym roku albo na wiosnę następnego i wtedy już pociągnąć stan surowy otwarty. Pozdrawia i czekam na informacje Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruchna 21.06.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 No cóż, ja jestem na etapie załatwiania formalności -media, zezwolenia itp. W projekcie dość dużo zmian.1. Garaż na 2 stanowiska2. Przejscie z garażu do kotłowni i z kotłowni do wiatrołapu a nie do holu.3. Otwarta kuchnia4."Wyprostowany" salon - zamiast tego małego wykuszu w salonie, sciana prosta i drzwi podwójne z wyjsciem na taras (prawie z kuchni). Po wyprostowaniu salonu drugie (te większe) wyjscie na taras na scianie "naprzeciwko " kominka (południe)5. Przesunięcie ścianki działowej między sypialniomi sąsiadującymi ze sobą tak by powiększyc tą sąsiadującą z pomieszczeniem gospodarczym "garderoba" - wejscie do niej od strony sypialni6. raczej podniose poddasze o 1 warstwę BK7. Likwidacja wszystkich fikuśnych załamań dachu - bawole oczka.8. Oczywiście brak zewnetrznego kominka po "wyprostowaniu" salonu. I to tyle tych minimalnych , kosmetycznych zmian - teraz dom dla mnie idealnyPozdrawiam wszystkich Karolinkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam, my też podobne zmiany robimy:-wydłużamy garaż o metr-prostujemy dach-likidacja przypór przy rogach domu-w sypialni zamiast drzwi balkonowych proste okno-zmiana okrągłego okna na proste-kominy proste z cegły klinkierowej-schody wysuwane na poddasze w garażu-likwidacja zewnętrznego kominka, ponoć brudziI to chyba jak na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 No cóż, ja jestem na etapie załatwiania formalności -media, zezwolenia itp. W projekcie dość dużo zmian. 1. Garaż na 2 stanowiska 2. Przejscie z garażu do kotłowni i z kotłowni do wiatrołapu a nie do holu. 3. Otwarta kuchnia 4."Wyprostowany" salon - zamiast tego małego wykuszu w salonie, sciana prosta i drzwi podwójne z wyjsciem na taras (prawie z kuchni). Po wyprostowaniu salonu drugie (te większe) wyjscie na taras na scianie "naprzeciwko " kominka (południe) 5. Przesunięcie ścianki działowej między sypialniomi sąsiadującymi ze sobą tak by powiększyc tą sąsiadującą z pomieszczeniem gospodarczym "garderoba" - wejscie do niej od strony sypialni 6. raczej podniose poddasze o 1 warstwę BK 7. Likwidacja wszystkich fikuśnych załamań dachu - bawole oczka. 8. Oczywiście brak zewnetrznego kominka po "wyprostowaniu" salonu. I to tyle tych minimalnych , kosmetycznych zmian - teraz dom dla mnie idealny Pozdrawiam wszystkich Karolinkowców Hej, a w tym roku zaczynacie się budować. Macie może zrobiony kosztorys. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruchna 22.06.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Sylwia13 KOsztorysu jeszcze nie mam bo na razie myślę nad technologią ścian (raczej 2W), dach (dachówka cement lub ceremika ), ogrzewanie gazowe z podłogówką (tylko nie wiem czy cały dół czy nie), wentylacja mechaniczna z rekuperatorem - jak ocenie koszty to zrobie kosztorys całego projektu. Na razie etap technologiczny a potem do dzieła. Na jesień wylewki. Wiosną .......niech się mury pną do góry niech kominy mają pion, zbudujemy po raz 3 nowy dom..... Jeśli masz już jakąś wycenę co chętnie się z nią zapoznam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.06.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 A znalazłeś już zdjęcia w realu? My też narazie nie mamy kosztorysu szczegółowego, wstępnie powiedziano mi w firmie od 250000 do 300000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 22.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 czy jest ktoś z okolic Szczecina ktobuduje Kornelię? Jestem na etapie dach proszę o rady!!!!!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 22.06.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 jestem na etapie dachu , sporo zmian wprowadziłam . Do tego etapu mogę się podzielić wrazeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 23.06.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Tez jestem na etapie dachu,mało zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 23.06.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Bez przypór dom traci urok-widziałam w realu taki i taki.Ja robie przypory,nie likwiduję skosu w salonie,nie likwiduję wolego oka od frontu,wejście do kotłowni od wiatrołapu,likwiduję drzwi w sypialni,podniosłam scianę kol. o 1 belix,ściana 2 warstw.,dachówka cementowa,ściana fundamentowa odchudzona do 24 ale zakończona wieńcem,wc przeniesiony spod schodów do garderoby przy kuchni-więcej miejsca.trochę innych mian-kosmetycznych.Mam bardzo dużo zdjęć już ze swojej budowy ale na działce nie mam internetu a w domu rzadko bywam.Lecę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 24.06.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 jaką dachówkę dajesz , muszę podjąć decyzję do wtorku i mam duży dylemat. Wybieram z Creatona tylko nie mogę sie zdecydowac na kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 26.06.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Brązowa Braas celtycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PT 29.07.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Czy ktoś z państwa realizuje już projekt "Kornelia" z firmy Archipelag z Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszf30 01.08.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 witamja zaczynam budowę Kornelii w tym miesiącu ale w Lubinierónież uważam że przypory , wole oczy , wykusz, skos w salonie dodają temu domu sporo urokuja "wyprostowałem" komin i filar na tarasiea propos wolego oka - myślałem że tylko karpiówka tu się nada ( ewentualnie gont) jak to się ma do dachówki cementowej ?chętnie się dowiem bo cena dachu jest niezłamam wycenę dachu z Ruppa czerwień miedziana angoba 25 tysjeśli można taniej i ładnie i dobrze to chętnie się dowiem jakpozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 01.08.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 właśnie mam kładziona dachówkę , są zrobione "łuki" i wyglada przepięknie jak dobrzy fachowcy to wszystko dadzą rade zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 02.08.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Dach mam z cementowej celtyckiej,wole oko wyszło ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łapa 13.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam tak ja jestem w trakcie budowy Kornelii,nie bawem bedze stan surowy zamkniety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 14.08.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam, PT gdzie budujesz? Bo my w tym roku chcemy zrobić stan zero. A z jakiego materiału budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łapa 15.08.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam buduje w Gorzowie WLKP z keramzytu mur 36,5 bez opieplenia ,zobaczymy jak to sie sprawdzi zimą Ja ma nadzeje ze wprowadze sie na gwiazdke,ale czy damy rade to sie zobaczy dopiero w grudniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts