Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupno zbiornika na gaz propan butan (dolnoslaskie) + pomoc w wyborze kotla

Luccca

Recommended Posts

Witam,

Pewnie bylo walkowane juz nie raz ale nie moge znalezc firmy badz prywatnego sprzedawcy zbiornikow podziemnych przydomowych na gaz propan butan na terenie dolnego slaska. Interesuje mnie zakup na wlasnosc zbiornika o pojemnosci 2700l (chyba ze sa mniejsze) wraz z instalacja.

Dodatkowo chcialbym sie Was poradzic i zapytac co mozecie powiedziec na temat zestawu Viessmann Vitodens 200-W 19kw + podgrzewacz 120l + czujnik pogodowy. Mam mozliwosc zakupu w/w zestawu po promocyjnej cenie i interesuje mnie wszystko na jego temat.

Czy w/w kociol dobrze sprawdzi sie z propan-butanem i czy rowniez latwo przestawi sie na GZ w niedalekiej przyszlosci...

Dom 140m2 - sciany 24cm porotherm + 15cm styro - dach 20cm wlena pod dachowke + 10cm na strop + okna z pakietem 3-szybowym

Dzieki z gory

L

Edytowane przez Luccca
dodatkowe informacje na temat domu

Witam ponownie,

Czy jest tak malo ludzi korzystajacych z gazu oraz kotlow viessmana czy nie chce sie Wam czytac mojego poematu?

Nie jestem budowlancem i zalezy mi na Waszych opniach.

Dzieki

L

zapytaj się najbliższej małej prywatnej stacji gazowej kto im instalował i kto robi przeglądy -> tak będziesz miał firmę zajmującą się instalacjami. zbiornik nie musisz kupować w okolicy, dostarczą je wszędzie.

• 2 weeks później...
tutaj masz ogłoszenia w kategorii kotły gazowe - z tego co widzę jest też jedna firma z dolnośląskiego. Z resztą w opolskim lub wielkopolskim możesz tez poszukać, ze 100-150 km spokojnie Ci przyjedzie ekipa i zrobi. Niektórzy instalatorzy gazowi jeżdżą po całej Polsce praktycznie.