kuciar 15.06.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Tak jak w temacie, czy można zainstalować taki nawiewnik w oknie typu Velux GZL ?? Jest taka możliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 16.06.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Jak dobrze pamiętam to w tym oknie jest fabrycznie wmontowany nawiewnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert VELUX 17.06.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Jak dobrze pamiętam to w tym oknie jest fabrycznie wmontowany nawiewnik. Witam, Wszystkie okna dachowe VELUX (czyli GGL, GHL, GPL, GZL, GZL-B, GGU, GHU, GPU) mają wbudowaną klapkę wentylacyjną z wkładką filtrującą. Ale jeżeli chodzi o nawiewnik higrosterowany - są takie do okien GGL w rozmiarach M, P i S. Niestety, dostępne są tylko na rynku francuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 17.06.2011 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 (edytowane) hmhmhm to ja chyba jednak nie mam takiej kratki mimo ze jest to okno Velux GZL ....jedyne co to okno posiada to blokada, stąd moje pytanie o nawiewnik.Okno nie jest nowe ma z 7 lat ....dlatego pytam się czy istnieje możliwość nawiercenia,wyfrezowania wstawienia itp takiej kratki w tego typu okno. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez kuciar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 18.06.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Niestety przejęzyczyłem się myślałem o fabrycznym module wentylacyjnym a napisałem o wbudowanym nawiewniku, Mea Culpa:)Wygląda to tak:http://www.velux.pl/Klienci/Produkty/Okna_dachowe/Okna_drewniane/GZL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willard 19.06.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A podchodzac z drugiej strony - czy mozna zamowic okno bez nawiewnika? Planuje wentylacje mechaniczna i jest mi to zupelnie niepotrzebne plus ma wplyw na straty ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert VELUX 27.06.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 A podchodzac z drugiej strony - czy mozna zamowic okno bez nawiewnika? Planuje wentylacje mechaniczna i jest mi to zupelnie niepotrzebne plus ma wplyw na straty ciepla. Witam, Niestety (albo właśnie stety) wszystkie obecnie produkowane okna VELUX mają wmontowany taki nawiewnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pere 20.10.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No to się podepnę pod temat. Kupiłem mieszkanie w którym są okna Velux GZL bez nawiewników, bez klapek, bez modułów wentylacyjnych. Jedynym sposobem wentylowania jest po prostu uchylenie okna. Czy można coś w tym oknie zamontować, czy pozostaje wymiana skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts