Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Ten fragment dokumentu, który raczyłeś powtórnie światu okazać

Nie ja, ale sprzedawca kotła. W initernecie nataknąłem się na kilka witryn ze skanami stron z DTRki, i nie jest wcale tak je trudno znaleźc. Faktem jest, że na cala dokumentację techniczno-rozruchową się na natknąłem. Otrzymałem ją bez problemów od jednego z dystrybutorów.

Niestety...

sprawność cieplna - jedyny parametr energetyczno-emisyjny podany w tabelce - jest nieprawdziwy.

Czyżby informacje zawarte w dołączanych do kotła badaniach były nieprawdziwe?? Są tam zbliżone wartości

Edytowane przez rübezahl

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyżby informacje zawarte w dołączanych do kotła badaniach były nieprawdziwe?? Są tam zbliżone wartości

Nie widziałem tych informacji... nie widziałem raportów z tych badań... nie potrafię nic o nich powiedzieć.

Co do tych z tej tabelki - wiem, że są nieprawdziwe. Dlatego zresztą zniknęły, po moich wpisach na forum, tym i innym.

Mam prośbę : Panowie macie wątek RBR bez cenzury , bardzo was proszę piszcie sobie tam o certyfikatach i innych tematach wojenkowo-marketingowych.

Tutaj chciałbym poczytać o tym np jak zejść do 4kg czecha na dzień grzejąc cwu, lub o nowym małym palniku do rbr`ka :)

Edytowane przez adkwapniewski

Mam prośbę : Panowie macie wątek RBR bez cenzury , bardzo was proszę piszcie sobie tam o certyfikatach i innych tematach wojenkowo-marketingowych.

Tutaj chciałbym poczytać o tym np jak zejść do 4kg czecha na dzień grzejąc cwu, lub o nowym małym palniku do rbr`ka :)

Jaki masz sterownik w rbr swoim.

Jezeli misiek lub zielony to chcialbym luknac na niego.

Moze cos podpowiem

Gość Arturo72
dzień dobry.

ile potrzebujecie węgla na dobę do samego CWU? i jakie macie przy tym ustawienia pieca?

Przy zuzyciu ok.300l na dobe cwu powinno to byc zuzycie energii ok.10kWh,zakladajac ze 1kWh z ekogroszka to 0,16zl powinienes zuzyc na kwote 1,6zl a to jest jakies 2kg ?

No chyba,ze 1kWh z eko wychodzi znacznie drozej ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
popieram ja też uważam by trolle z tego forum znikły dot. Arturo72

Jak widzisz fizyka i matematyka to podstawa w określaniu zużycia energii nawet w przypadku ekogroszka.

Dotyczy to i cwu i zużycia energii na ogrzewanie.

Napisałem 2kg i 1,6zl a byly moderator potwierdził.

Edytowane przez Arturo72