Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

henry-x możesz napisać co jest myślą przewodnią dla zmiany kotła o 6kW? bo o przewymiarowanie chyba nie chodzi?

jak przegląda się twoje wykresy z okresu zimowego to spaliny wędrują dość wysoko pod 300 stC, to jak zmienisz kocioł o 25% to chyba oszczędności z tego tytułu nie będzie, a dla samej ceramiki chyba nie warto

henry-x możesz napisać co jest myślą przewodnią dla zmiany kotła o 6kW? bo o przewymiarowanie chyba nie chodzi?

jak przegląda się twoje wykresy z okresu zimowego to spaliny wędrują dość wysoko pod 300 stC, to jak zmienisz kocioł o 25% to chyba oszczędności z tego tytułu nie będzie, a dla samej ceramiki chyba nie warto

Co nie warto? Jak nie warto?

Przecież prawie 300 st.C w kominie to pewność, że się obrazki na ścianie nie pokażą. A jaka doopna sprawność. No niech kto mi udowodni, że nie mam racji. Najlepiej przedstawiając wyniki z rzetelnych badań.

Co nie warto? Jak nie warto?

Przecież prawie 300 st.C w kominie to pewność, że się obrazki na ścianie nie pokażą. A jaka doopna sprawność. No niech kto mi udowodni, że nie mam racji. Najlepiej przedstawiając wyniki z rzetelnych badań.

Akurat on ma kocioł badany w ICHPW.

Akurat on ma kocioł badany w ICHPW.

Ten on z ceramiką? To pokaż papiery. Na tą ceramikę. Tyle chyba możesz zanim mnie znowu nie naubliżasz?

Bo jak na razie to mogę ci powiedzieć z pełną odpowiedzialnością: rabarbar 17 kW z ceramiką w Zabrzu? A takiego wa.a jak ta wasza akcja cała.

p.s. żeby nie było: mój wpis czytaj w połączeniu z tym co henry napisał.

Ten on z ceramiką? To pokaż papiery. Na tą ceramikę. Tyle chyba możesz zanim mnie znowu nie naubliżasz?

Bo jak na razie to mogę ci powiedzieć z pełną odpowiedzialnością: rabarbar 17 kW z ceramiką w Zabrzu? A takiego wa.a jak ta wasza akcja cała.

p.s. żeby nie było: mój wpis czytaj w połączeniu z tym co henry napisał.

Ten który aktualnie użytkuje.

Bolek czytaj co henry pisze. Chce sprzedać kocioł RBR 23kW bez ceramiki a kupić 17kW z ceramiką.

No przecież ja o tym piszę. Z ceramiką. 17. To uprzejmie proszę o zareklamowanie tego produktu i pokazanie rzetelnych wyników badań onego.

A tak na marginesie Panie minertu.

Położyliście swoją żywicielkę (wy górnicy z JSW), to i dla utrzymania poziomu bytu będziesz Pan pewnie musiał zwiększyć aktywność w handlu kociołkowym.

Czyżbym miał dożyć czasów, że w swojej ofercie będziesz Pan miał i to barachło niebieskie z Podkarpacia?

Qrczę. Dziwny ten świat!

p.s. jak mu większy walił spalinami na 300, to toto z ceramiką mniej dużo mu walić będzie?

No ile?

Edytowane przez bolek&lolek
dopisek p.s.

Szanowny Panie Minertu,

skoro na pańskiej stronie widnieje cosik takiego:

"Kotły posiadają Świadectwo potwierdzające zgodności deklarowanej efektywności energetycznej w klasie IV-ej." Mam oczywiście na myśli ofertę z tej grupy, o której traktuje ten wątek.

to uznając, że liczba mnoga nie jest błędem pisarskim jedynie, uprzejmie proszę o wskazanie, gdzie mógłbym świadectwo takie zobaczyć.

pozdrawiam - Sługa uniżony

Pisz do producenta.

A niebieskim handlowałem zawsze i handluje.

Ja się mam wstydzić? A niby dlaczego? Z powodu oferty? A może i masz rację bo rynek jest tak skopany , że nie opłaca się handlować z hurtownią. Innej możliwości nie miałem ,teraz ma się to zmienić. Fakt jest taki , że jestem na urlopie i nie mam możliwości technicznych aby go do oferty dodać. Zmieni się ona po 27.09.