Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolor jak kolor,domu nim i tak nie ogrzejesz a kotła na plecach się nie nosi.

Pokrętła są od dekla a pod nim czyszczaki.

Czyszczaki ??? To znaczy że to nie jest "trochę" inny RBR

Właśnie pokazywałem znajomemu jak w "białej koszuli" czyszczę piec (wcześniej byliśmy oglądać ogniwo) i zdecydował się taki kupić, a tu taki zonk.

Mam nadzieję że można jeszcze dostać starą wersję?

Edytowane przez cichy777

Panie Karaoka a może by tak kilka słów o kociołku adkwapniewski który to sie rozciekł po ilu latach użytkowania ? Dwóch .....????

A coś Ty taki ciekawy ?

Skąd wiesz że się rozciekł i że po dwóch latach ?

Czy ja mam jakiś obowiązek żeby Ci się z czegoś tłumaczyć, odpowiadać czy z czegoś spowiadać ?

Czyszczaki ??? To znaczy że to nie jest "trochę" inny RBR

Właśnie pokazywałem znajomemu jak w "białej koszuli" czyszczę piec (wcześniej byliśmy oglądać ogniwo) i zdecydował się taki kupić, a tu taki zonk.

Mam nadzieję że można jeszcze dostać starą wersję?

Tak to całkiem inny kocioł, był pokazywany w Lutym tego roku na targach Tarbud we Wrocławiu tyle że wersji pelletowej.

Cały czas są w sprzedaży obecne wersje, te nowe tylko na zamówienie.

Odwagi Karaoka .......... Bo obserwuje to forum i inne długo i zauważyłem jak szybko i skrzętnie tą informację uciszyłeś a przecież przyszli klienci i teraźniejsi maja prawo wiedzieć Może ja jestem przyszłym nabywcą a ta informacja wyraźnie została tak się określę zgaszona starasz się cos ukryc przed nabywcami ja wiem ja wiem to nie wygodne ale może właściciele chcieli by wiedzieć jak umarł w krótkim okresie jeden z zielonych

Tak to całkiem inny kocioł, był pokazywany w Lutym tego roku na targach Tarbud we Wrocławiu tyle że wersji pelletowej.

Cały czas są w sprzedaży obecne wersje, te nowe tylko na zamówienie.

Czyli nie zamierza się zaprzestać produkcji obecnego modelu? - znajomy dopiero gdzieś w połowie roku będzie kupował.

Edytowane przez cichy777

jest temat na esterownik, ale przymarł (jeżeli można tak powiedzieć) od wczoraj

https://esterownik.pl/forum/posty,2527/mokry-popiol

W podobnym czasie kupywaliśmy RBR-y, sam jestem ciekawy, chociaż jeszcze po dwóch latach pracy to jeszcze trochę gwarancji na kocioł zostało co nie wróży dobrze na kolejne lata. Mam nadzieje że to wada fabryczna, a nie np. cienka lub kiepskiej jakości blacha.

Tak tak Myślę że pan adkwapniewski dobrze zrobił pisząc o tym na forum o wodzie w popielniku choć wiedział co to oznacza bo to gwarantuje szybkie załatwienie sprawy przecież klienci szczegolnie Ci przyszli nie mogą sie dowiedziec co sie stalo jak w ciągu dwóch lat zjadło 6mm blachy a moze nie było 6mm wiadomo oszczednosci oj.......

No niby nie, ale poprzedni zielony bardziej wpadał w oko ;)

Czyszczaki ? Czyli do czyszczenia trzeba to odkręcać (jak w Ogniwie), czy to tylko tak na wszelki wypadek ?

To jest tylko dekiel rewizyjny.Do poruszania czyszczakami służy wajha.Do czyszczaków musi być dostęp gdyby coś się stało oraz do ewentualnego czyszczenia raz w roku.