Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Czyżbyś zaprzestał monitorowania mojej strony?

Andrzej normalnie teraz mnie podłamałeś :) ,,,,

To i Ciebie spytam, gdzie można potwierdzić autentyczność Twych słów ?

,,,, Kotły spełniają wymagania energetyczno-emisyjne klasy 5 normy PN EN 303-5:2012 ,,,,,

źródło:

http://karoka.eu/kategoria,28/Kot%C5%82y%20pelletowe

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i Ciebie spytam, gdzie można potwierdzić autentyczność Twych słów ?

,,,, Kotły spełniają wymagania energetyczno-emisyjne klasy 5 normy PN EN 303-5:2012 ,,,,,

źródło:

http://karoka.eu/kategoria,28/Kot%C5%82y%20pelletowe

Podpowiem Ci, kliknij na fotkę i przewijaj :)

Przecież wiesz że tu nie ma tak hop i już :) wszystko w konspiracji, tajne/poufne, hehe

Podpowiem Ci, kliknij na fotkę i przewijaj :) ,,,,

Dziękuje.

,,,, Przecież wiesz że tu nie ma tak hop i już :) wszystko w konspiracji, tajne/poufne, hehe

Ustawa o ochronie informacji niejawnych rozróżnia informacje, ściśle tajne , tajne , poufne i zastrzeżone.

Ja mam uprawnienia jedynie do zasobów zastrzeżonych i to tylko niektórych.

Więc w tej chwili nie wiem, co mam zrobić z pozyskaną informacją.

ps.

Teraz nieco bardziej poważnie.

- Gdybyście razem z Minertu byli bardziej wiarygodni, to bym nie dopytywał.

- @Minertu u Ciebie na stronie internetowej sklepu, po wskazaniu na odnośnik certyfikatu, pobierana jest DTR kotła.

Niebieskie naczynie przeponowe idzie rurką do zaworu bezpieczeństwa 6 bar dalej do zasobnika. Dotykając rurkę jest to dopływ wody zimnej. Zawór uszkodzony to chyba caly czas puszczałby wodę ? A to się dzieje raz na jakiś czas. Naczynie jest firmy reflex, stosunkowo nowe. Nie wiem jakie objawy dawałaby uszkodzona membrana ? Dalej szukam przyczyny.

Membrana uszkodzona miałem to samo.Wymiana zaworu i dupa zbita.Muszę kupić nowy zbiornik.

Jakie powinno być ciśnienie w tym niebieskim naczyniu przeponowym ? 0,2 bara niższe niż ciśnienie ustawione na wejściu zimnej wody do domu ?

Podejrzewam, że przez parę lat mogło ujść powietrze z tego naczynia. Sprawdzę jakie jest (jak kupię manometr) i ew dopompuję.

Edytowane przez pawko_

Dziękuje.

Ustawa o ochronie informacji niejawnych rozróżnia informacje, ściśle tajne , tajne , poufne i zastrzeżone.

Ja mam uprawnienia jedynie do zasobów zastrzeżonych i to tylko niektórych.

Więc w tej chwili nie wiem, co mam zrobić z pozyskaną informacją.

ps.

Teraz nieco bardziej poważnie.

- Gdybyście razem z Minertu byli bardziej wiarygodni, to bym nie dopytywał.

- @Minertu u Ciebie na stronie internetowej sklepu, po wskazaniu na odnośnik certyfikatu, pobierana jest DTR kotła.

Zapomniałeś dodać, że są jeszcze tak tajne, że przed ich obejrzeniem trzeba sobie oczy wydłubać.

Ale na szczęście świat mądrzeje, urzedników się nauczy i ... :bash:

To najnowszy sterownik Elektro-Systemu z Kutna producenta eCoala i Bruli do obsługi kotłów pelletowych.

Możesz zobaczyć jak to wygląda na razie pod tym linkiem: https://esterownik.pl/device/13975

taki rysunek udostępniał @minertu, ale to jest tylko rysunek, nawet nie obrazek/zdjęcie samego sterownika/ekranu itp. jakiś opis by się przydał, na e-sterownik nie ma śladu, ze coś takiego istnieje.

taki rysunek udostępniał @minertu, ale to jest tylko rysunek, nawet nie obrazek/zdjęcie samego sterownika/ekranu itp. jakiś opis by się przydał, na e-sterownik nie ma śladu, ze coś takiego istnieje.

To nie rysunek :) tylko schemat pracującego kotła, wszystko tam widać, wszystko się "rusza" jak w każdym eCoalu czy Bruli.

Skoro kocioł pracuje to i coś takiego istnieje.

Na opis przyjdzie czas.

Pisaliśmy z minertu już dawno tyle że miał powstać moduł do eCoala z obsługą pelleciaka, z "głupoty" czytaj potrzeby powstał nowy sterownik.

Instalco ma już praktycznie 5 pelleciaków po badaniach w tym 2 z ecodesign ( tutaj oczekiwanie na dokumenty ), Ogniwo myśle niebawem będzie miało z tego co mi wiadomo 2 moce ale tutaj pewnie więcej może powiedzieć pan Sławek znaczy nasz Boluś także taki sterownik pewnie będzie miał stałych nabywców.