Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, możecie na szybko podrzucić na jakiej minimalnej wysokości wpada wylot spalin z kotła w komin w tych nowych rbrach?

Wyjście spalin będzie mogło być i do góry i do tyłu.

Przy górnym wyjściu oś rury spalinowej jest na 1300 od posadzki

Przy tylnym wyjściu oś rury będzie na 850 od posadzki

• 2 weeks później...
U mnie byli panowie z OŚ pytać czy handluję mułem flotem i miałem. Mieliśmy pewną scysję - według małopolskiej zasady za muł uważa się wszystko co zawiera więcej niż 15 % ziarna poniżej 3 mm. W zasadzie to większość ekogroszków jest według tej normy mułem. A już z pewnością żaden miał czy ekomiał tej normy nie wytrzyma. Powiedziałem panom, że są bandą pojebów za nic mających branżowe normy klasyfikujące węgiel według sortymentów i rozstaliśmy się w pewnej niezgodzie.

Hehe bo urzędnicy jak zwykle są fachofcami :evil:

Naprzyjmują takich głąbów po rodzinie i znajomych a później zdziwienie, że głąb nic nie rozumie [a po co ma rozumieć skoro nie musi bo go przecież za brak fachowości wujek - kierownik nie zwolni] - większość urzędasów powinno kury szczać prowadzać lub krowy wyprowadzać na pastwisko tacy z nich eksperci.

• 2 weeks później...
Mogę tylko dodać , że będzie bardziej uniwersalny i można go czyścić w białej koszuli :)

Nie zapomnij o warunkach, które należy spełnić, by wejść do kotłowni w białej koszuli.

Ogólne stwierdzenie, bez określenia co przed, jest bardzo mylące.

Oczywiście mogę się mylić.

Ale jako użytkownik w sposób pośredni kotła rbrk od roku, mam znaczne zastrzeżenie do tego stwierdzenia :)