Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Marku to jesteś drugim przypadkiem z tą gałką jaki znam.

Wystarczy napisać czy zadzwonić, no wróżką to ja nie jestem :)

Nic wielkiego się nie stało aby wszczynać alarm, Na początku najbardziej wkurzała głośna praca podajnika z którą to przypadłością poradziłem sobie i opisałem rozwiązanie na forum. Przy tym ta gałka to pikuś lub jak kto woli Pan Pikuś. :D

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to mnie zaciekawiło, także mam blachę i u mnie się nic nie przegrzewa, a jak się często otwiera drzwiczki przy pracującej dmuchawie, to się nierdzewka trochę brudzi i wystarczy ją przetrzeć szmatką i znowu błyszczy.

Podejrzewam że ja rzadziej zaglądam tam od ciebie, zresztą po to jest ecoal aby nie przesiadywać w kotłowni. Kiedyś mierzyłem pirometrem temperatury i temperatura na drzwiczkach była wyższa niż temperatura na czopuchu, teraz tej brasze nic już nie pomoże przecieranie szmatką bo jest przegrzana i ze srebrnego koloru ma ciemny brąz. Przy czyszczeniu pieca nie czyszczę drzwiczek i częściowo to pomaga obniżyć tą temperaturę.

Tu już o alarm nie chodzi :)

jak mówiłem wystarczy napisać albo tyrknąć i żaden problem.

что вы сказали ?.

Karoka65 nie będę tyrkać do Ciebie, ale przypuszczam, że jak napiszę to dostanę nową DTR kotła Ekouniwersal. Bo nie wiem czy w mojej kotłowni ten kocioł mi się zmieści.

17.09.1939

Edytowane przez Andrzej_M_

Dołączam zdjęcie popielnika ( u mnie nie ma nawet 1 centymetra luzu pomiędzy dołem palnika, a popielnika), także nie wiem jak tam się zmieścił większy.

Na zdjęciu przy okazji widać jak są wycinane i spasowane blachy w RBR-eże (to nie jest popiół, tylko blachy były cięte palnikiem i tak wygląda efekt końcowy - RBR).

RBR (Kopiowanie).jpg

что вы сказали ?.

Karoka65 nie będę tyrkać do Ciebie, ale przypuszczam, że jak napiszę to dostanę nową DTR kotła Ekouniwersal. Bo nie wiem czy w mojej kotłowni ten kocioł mi się zmieści.

17.09.1939

Jak zmieścił Ci się taki kolos jak Lazar o ile dobrze pamiętam to tym bardziej zmieści się RBR :)

Tyle kasy chcesz wydać na garaża ?

Kup sobie Ogniwo, nawet DTR masz tam na stronie i na pewno też się zmieści.

[ATTACH=CONFIG]280363[/ATTACH] No i widzisz różnice?Nic tu nie jest wypalane palnikiem jak u Ciebie, no i widać ,że szuflada większa.Pozdrowionka

Ooo ja też tak chce ! :)

Jak szeroka ? Szersza jak wyższe drzwiczki ? To byłby ideał gdyby szuflada była szersza jak wyższe drzwiczki - wtedy pięknie się klinuje pod otworem drzwiczek i można by wsio bezstresowo zgarnąć zbierakiem do szuflady :)

Jak zmieścił Ci się taki kolos jak Lazar o ile dobrze pamiętam to tym bardziej zmieści się RBR ,,,,

Dwa lub trzy razy proponowałem by producent kotła Rbr Ekouniwersal firma INSTALCO zaprzestała podawania gabarytów produkowanych kotłów.

Moje propozycje, chyba trafiły w gusta producenta i jego autoryzowanych sprzedawców.

Zamiast dokumentacji technicznej wystarczy, słowo autoryzowanego sprzedawcy "to tym bardziej zmieści się RBR".

17.09.1939

Edytowane przez Andrzej_M_

Dołączam zdjęcie popielnika ( u mnie nie ma nawet 1 centymetra luzu pomiędzy dołem palnika, a popielnika), także nie wiem jak tam się zmieścił większy.

Widzisz Maher wg. Ciebie jest to niemożliwe a okazuje się że niemożliwe jest jednak możliwe.

Gdzie Ty tam palnik widzisz ?

Jak pisałem szuflady były powiększane po tej co masz Ty dwa razy i nic nie ruszano w wymienniku.

Podniesiono tylko wyżej blachy które kierują popiół do szuflady i obecnie szuflada jest już dość pokaźna.

Widzisz, czytaliśmy i wyciągaliśmy wnioski, przekazywaliśmy spostrzeżenia użytkowników producentowi, oczywiście wiesz bez wiązania krawatów i usuwania ciąży :)

Reszta jak to Zawijan napisał, w "najbliższym" czasie.

:)

Dwa lub trzy razy proponowałem by producent kotła Rbr Ekouniwersal firma INSTALCO zaprzestała podawania gabarytów produkowanych kotłów.

Moje propozycje, chyba trafiły w gusta producenta i jego autoryzowanych sprzedawców.

Zamiast dokumentacji technicznej wystarczy, słowo autoryzowanego sprzedawcy "to tym bardziej zmieści się RBR".

W sumie myślę sobie że w tym co napisałeś to prócz oczywiście złośliwości jest cała prawda bo jeśli ktoś już ma jakikolwiek kocioł z podajnikiem to na pewno wejdzie tam i RBR bo to chyba najmniejsze gabarytowo kotły w kraju, nie chcę napisać na pewno bo trwa "wyścig szczurów" i mogę czegoś nie wiedzieć.

Andrzeju ? którego kotła ( jakiej mocy ) chcesz wymiary ?

Znam na pamieć, szerokość, wysokość, głębokość, wysokość do osi rury spalinowej ?

To dobrze, że masz pamięć absolutną.

U mnie obecnie z pamięcią krucho, ale interesuje mnie ten kocioł z ceramiczną komorą dopalania, co z czasem oddaje pobrane ciepło.

Nie wiem czy precyzyjnie, me myśli przedłożyłem na formę pisaną.

17.09.1939

To dobrze, że masz pamięć absolutną.

U mnie obecnie z pamięcią krucho, ale interesuje mnie ten kocioł z ceramiczną komorą dopalania, co z czasem oddaje pobrane ciepło.

17.09.1939

Wiesz jak będę miał trochę czasu to sprzedam swój i ja głupi też sobie taki sprawię mimo tego co tu wyczytałem :)

Mam tu kilka koło siebie i tak sobie na nie zaglądałem.

W sumie to nawet już tu pisałem na forum że jakby kto chciał taka używkę to odsprzedam.

Myślę że nie naruszę regulaminu bo to mój prywatny kociołek który chcę odsprzedać, będzie dalej na gwarancji tak jak dostał, z tym że dmuchawka nowa, nieużywana, leży w pudełku, sterownik eCoal nowy nieużywany, kompletny ze wszystkimi kabelkami i czujnikami.

W razie czego pytać na PW.