Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

No spadła, ale sama od siebie, kierownicy spalin jeszcze nie sprawdzałem bo piec jest na budowie w której nikogo nie ma. Dzisiaj się dowiemy czy kierownica otwarta czy zamknięta, obstawiam na zamkniętą. Temperatura spalin spadła pewnie dlatego, że ciąg w kominie się zmniejszył, już tak nie wieje to i tak nie ciągnie...

Może coś takiego pomoże

http://www.domer.pl/regulator-ciagu-przepustnica-70x45x70-tr-6a.html

tylko dobierz odpowiedni rozmiar.

Ja mam coś podobnego wykonane przez Instalco - u mnie też czasami gwiżdze jak w pewnym mieście:p na dworcu i komin 200-ka

Nie do końca to rozwiązuje problem, ale zawsze jak przeszkadza można klapkę podnieść w górę i mamy jak wcześniej

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kierownica była zamknięta, tak więc kłopoty z temperaturą spalin były prawdopodobnie związane z dużym ciągiem w kominie.

Może coś takiego pomoże

http://www.domer.pl/regulator-ciagu-przepustnica-70x45x70-tr-6a.html

tylko dobierz odpowiedni rozmiar.

Będę musiał się za czymś takim lub podobnym rozglądnąć jak wrócę już do kraju.

To co widzisz to śruby imbusowe. Takich śrub nie dostaniesz w marketach, tam znajdziesz zwykłe i z łbem sześciokątnym. Musisz szukać w sklepach specjalistycznych. Dobrze gdyby śruba miała twardość 8.8. Jeżeli znajdziesz taką ale z innym łbem też będzie pasować. Dobrze by było aby śruba posiadała tą część walcową przed gwintem, jest wytrzymalsza. Jedno co to na pewno musi być śruba M5 lub mocna zawleczka średnicy 5mm.

Panowie czy ktoś z Was wie ile pi razy drzwi wchodzi kilogramów ekogroszku do zasobnika rbr 11kW?? Co oznacza przerwa w wykresie, tak jakby sterownik miał chwilę przerwy w zapisywaniu danych na kartę?

Dostałeś z kotłem Instrukcję (DTR) tam znajdziesz ile wchodzi a co do zapisu to pewnie jest błąd karty pamięci. Jeżeli będzie się to powtarzać to ją wymień :)

Przy wymianie nie zapomnij przenieść danych :)

A o to i moja instalacja z kociołkiem .[ATTACH=CONFIG]142002[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142003[/ATTACH] Co do samego pieca można by mieć kilka uwag ale przemilczmy to ze względu na miłą obsługę

Krzysztofie pieca na plecach się nie nosi.

To tak jak z człowiekiem,nie ocenia się go po wyglądzie ale po tym jaki jest w środku.

A o to i moja instalacja z kociołkiem .[ATTACH=CONFIG]142002[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]142003[/ATTACH] Co do samego pieca można by mieć kilka uwag ale przemilczmy to ze względu na miłą obsługę

Witam.

W pierwszej chwili myślałem że masz kotłownie zrobioną w "Zanie" przynajmniej tak wyglądają te rurki, ale potem dopiero zauważyłem spawy ;-) Srebrzanką malowane?