Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Przy takiej okazji niezmiennie zapraszam do siebie - przyjedź, zobacz, dotknij, a wtedy wypowiadaj się na temat rzeczy na których się nie znasz:(

Serio:yes: będzie -15st to przyjeżdżaj - nawet Cię ugoszczę przez noc, czy dwie jak będzie trzeba, a jak zmarzniesz to zwrócę za paliwo;)

Dlatego napisałem "NIEMAL WSZYSCY", czytanie ze zrozumieniem nie jest bardzo trudne :) Na temat ogrzewających domki gazem mam dużą wiedzę.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z polecanych to Karena, skład w Bykowie, Karoka, Minertu, Suspenser.

Każdy jest dobry, który najpierw sprawdzisz, ale tuż przed zakupem większej partii, a nie że w zeszłym sezonie było ok, to w tym też od nich biorę.

czyli jak dostaniesz 4 worki super towaru, to jest to gwarancją że kolejne 120 też będzie super?

O naiwny...

Dlatego napisałem "NIEMAL WSZYSCY", czytanie ze zrozumieniem nie jest bardzo trudne :) Na temat ogrzewających domki gazem mam dużą wiedzę.

Nie jest:no: Dlatego na pewno zauważyłeś do której części Twojego wpisu się odniosłem. Gdybym chciał skomentować cały, to bym cały zacytował;)

Jakbyś nie zrozumiał, to spieszę z wyjaśnieniami, iż odniosłem się do faktu, że (jak większość zresztą ignorantów) uważasz "wybór" pomiędzy gazem, a węglem jako jedyny dla domów nazwijmy to standardowych. O pompie ciepła natomiast, która jest najlepszym wyborem do takich domów wspominasz jedynie w dyskredytującym tonie - stąd moja reakcja:)

I jeszcze raz, bo to bardzo piękna sentencja - prawie równie dobra, jak ta karoki o chęci poznawania:rolleyes: Szkoda, ze gorzej u Was z jej stosowaniem:(

Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla

czyli jak dostaniesz 4 worki super towaru, to jest to gwarancją że kolejne 120 też będzie super?

O naiwny...

Dokładnie tak jak SUSPENSER napisał. Poważne firmy dbają o klienta i potrafią go utrzymać.

Jak kupowałem na składzie, to zawsze najpierw brałem 100 kg na próbę, a jeżeli było ok, to pytałem czy opał jest z tej samej dostawy, jeśli tak to brałem więcej.

Nie jest:no: Dlatego na pewno zauważyłeś do której części Twojego wpisu się odniosłem. Gdybym chciał skomentować cały, to bym cały zacytował;)

Jakbyś nie zrozumiał, to spieszę z wyjaśnieniami, iż odniosłem się do faktu, że (jak większość zresztą ignorantów) uważasz "wybór" pomiędzy gazem, a węglem jako jedyny dla domów nazwijmy to standardowych. O pompie ciepła natomiast, która jest najlepszym wyborem do takich domów wspominasz jedynie w dyskredytującym tonie - stąd moja reakcja:)

I jeszcze raz, bo to bardzo piękna sentencja - prawie równie dobra, jak ta karoki o chęci poznawania:rolleyes: Szkoda, ze gorzej u Was z jej stosowaniem:(

Nie mam ochoty na polemikę i dyskusję z Tobą. Pompiarze górą, bo wiedzą więcej i lepiej ? ;) Żałosne...... Nadal czytaj z uwagą i zrozumieniem, To naprawdę nie boli..... ;)

Poważne firmy dbają o klienta i potrafią go utrzymać.

Jak kupowałem na składzie, to zawsze najpierw brałem 100 kg na próbę, a jeżeli było ok, to pytałem czy opał jest z tej samej dostawy, jeśli tak to brałem więcej.

Krzyś utrzymać klienta to jedno ale dobrze jest pozyskać następnych :)

Najlepszy sposób to ten który opisałeś żeby się w coś nie wpakować.

Jaki może być powód, że w histogramie nie pojawia się wykres dla mocy max (w grupowym)?

Czyżby za wysoko/za nisko ustawiony nadmuch?

Ustawione miałem tak:

8kw - nadmuch 39,

12kw nadmuch 44.

I wykresu dla 12kw brak.

Narazie Twój sterownik nie korzystał z mocy maks. Masz histereze ustawioną na 1,6 A sterownik przełącza się na moc maks jak temperatura na kotle spadnie o 2xhistereza.

Cześć wszystkim ma problem pojawił się alarm zewnętrzny pierwsze co to czujnik ale po wymianie nic nie pomogła i dalej się pojawia alarm zewnętrzny

Ja swego czasu miałem alarm: uszkodzony czujnik temp. wewnętrznej. Wymieniłem na nowy czujnik (zapasowy), ale alarm pojawił się ponownie. Okazało się, że mam luzy na kablu łączącym czujnik ze sterownikiem (po drodze kostka z połączonymi dwoma kablami). Może u Ciebie jest podobnie?

Ja swego czasu miałem alarm: uszkodzony czujnik temp. wewnętrznej. Wymieniłem na nowy czujnik (zapasowy), ale alarm pojawił się ponownie. Okazało się, że mam luzy na kablu łączącym czujnik ze sterownikiem (po drodze kostka z połączonymi dwoma kablami). Może u Ciebie jest podobnie?

wszystko posprawdzałem oraz wymieniłem na nowy i nic dalej pojawia się alarm zewnętrzny