Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Panowie jaki tryb ustawić w RBR12kW? Kocioł 15kW, Ogniwo 16kW czy może jeszcze coś innego?

Czy kartę SD trzeba sformatować w FAT32? I mam taką 16MB starczy na długo? Jak duże pliki tam są tworzone?

Sądzę, że 16GB. !6MB to staroć z wykopalisk. 16GB - wystarczy na bardzo długo.

Profilaktycznie możesz sformatować jeśli coś tam zapisywałeś, jeśli jest nowa to nic nie musisz robić.

Witam.Panowie jaka może być przyczyna że po otwarciu klapy w zasobniku zaczyna unosić się dym,czy może tak ma być?

otwierając klapę robisz jakby drugi komin i to krótszy. dodatkowo spaliny i dym mają tędy krótszą drogę na zewnątrz stąd też dymienie.

czasem warto na czas operacji z zasobnikiem(dosypywanie opału, kontrola poziomu) wyłączyć wentylator i odczekać z minutę

Maher Ty to naprawdę jesteś chodzące niescenscje :)

po co pchasz paluchy tam gdzie nie trzeba ?

Zobacz na mój czy coś grzebałem 5535

Godzina się zmieniła to rano posprawdzałem gdzie w domu sama się nie zsynchronizowała i ją zsynchronizowałem, tylko w ecoalu godzina się zsynchronizowała, ale wykresy już nie.

Ty ostatnio widziałem bawisz się Defro, to i pewnie masz dużo nowsze oprogramowanie i samo sobie synchronizuje (ładnie to wygląda na mapie Polski).

Edytowane przez Maher

Witam.

Proszę o pomoc w doborze kotła tzn. nie wiem czy 12KW czy 17KW. Czym się różnią oprócz ceny?

Dom 150 m2 120m parter reszta poddasze użytkowe, ściana 29 cm na to styropian grafitowy 16cm, dach ocieplony wełną 20cm ISO z najlępszą lambdą,

od podłoża 13 cm styropianu. Kocioł na 4 osoby grzanie plus woda.

Dziękuję i pozdrawiam.