Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Wsypałem węgiel który kupilem miesiąc później z tego samego składu i tmp nie przekracza 70C, Na razie nie mam czasu sprawdzić rad innych czyli rodzaj otworów w koronie i przytkanie tej rurki do suszenia :)

Ja też wsypałem trochę mniej kaloryczny węgiel, podawanie zwiększyłem na 6 s w automacie i temperatura spadła i oscyluje w granicach 60-70C. Później popatrzę jeszcze na uszczelkę na zasobniku bo wydaje mi się, że przy zawiasach porobiły mi się delikatne szczeliny. Jak przyłożę tam zapalniczkę to jakby trochę dmuchało.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miło słyszeć :)

W sumie to chyba mam jednego niezdecydowanego do końca klienta czy jest zadowolony czy nie :)

Aha, Maher nie jest moim klientem a najwięcej ma jakiś żali do mnie, nie wiem dlaczego właśnie do mnie :)

Odbierz PW.

Muszę dodać, że mój sąsiad z działki obok, który zakupił RBR-a od MINERTU jest też zadowolony ze swojego pieca.

Pisał że już zrobił.

Jeżeli je zaślepił a palnik się przegrzewa nie z winy częstego podtrzymania to musi zrobić porządek z cyrkulacją powietrza w kotłowni.

Palnik również się przegrzewa gdy robią się wewnątrz spieki ale nie na tyle aby wywalić alarm podajnika.

A i takie przypomnienie alarm podajnika wywala o 5 deg wcześniej niż jest ustawiona temp , piec natomiast pracuje normalnie do momentu przekroczenia ustawionej temp alarmu.

Edytowane przez minertu

Jeżeli je zaślepił a palnik się przegrzewa nie z winy częstego podtrzymania to musi zrobić porządek z cyrkulacją powietrza w kotłowni.

Palnik również się przegrzewa gdy robią się wewnątrz spieki ale nie na tyle aby wywalić alarm podajnika.

A i takie przypomnienie alarm podajnika wywala o 5 deg wcześniej niż jest ustawiona temp , piec natomiast pracuje normalnie do momentu przekroczenia ustawionej temp alarmu.

A o co chodzi z tą cyrkulacja powietrza w kotłowni. Czy wysoka temperatura w pomieszczeniu kotłowni ma wpływ na temperaturę podajnika?

Witam. Dawno mnie tu nie było i aby być na bieżąco czytam wszystko od mojej ostatniej wizyty. Niniejszym chciałbym dołączyć do grona klientów zadowolonych z zakupu pieca RBR 11KW czy jak go tam inni nazywają 12KW (dla mnie różnica w nazwie nie ma najmniejszego znaczenia) . Jestem człowiekiem bez doświadczenia w sprawach opalania domu i przyznać się muszę, że wejście w świat ogrzewania z tym piecem było bardzo przyjemne. To już trzeci sezon grzewczy mojego pieca zakupionego (tu podkreślę) u karoka65. Dziękuję Panie Wieśku za wcześniejsze doradztwo na i za dobry według mnie piec. Proszę mnie dopisać do swoich zadowolonych klientów.

Większości wystarczy że jest ciepło, pewnie po zakupie śmieciucha też byłbyś zadowolony.

Znam też takiego co jeździ do dzisiaj polonezem i nie zamieniłby się na żaden nowszy model, sam go naprawia, a spalanie na poziomie 15L PB jakąś przemilczy. Ja pamiętam jak sam kiedyś uważałem że Windows98 jest najlepszym możliwym systemem i nie chcę nic nowszego, ale widać że jak ktoś nie idzie do przodu do dwukrotnie się cofa.