Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wysyłałem w tym roku nawet do Gołdapi całe lufy i chyba mieli taniej jak na miejscu.

A jak biorą drugi rok z rzędu to chyba nie jest tak źle z tym moim węglem :)

Kurierem wysłałem parę palet ale to masakra, sam ludziom odradzam jak dzwonią bo najlepiej na tym wychodzą kurierzy, ja mam cały guzik z tego a ludziska bulą kupę szmalu za tonę.

Przy całej lufie 24 tony transport wychodzi dużo korzystniej jak i cena za tonę a wiem z rozmów od ludzi ile u Was nad morzem wołają za tonę porządnego węgla.

Wysyłałem w tym roku nawet do Gołdapi całe lufy i chyba mieli taniej jak na miejscu.

A jak biorą drugi rok z rzędu to chyba nie jest tak źle z tym moim węglem :)

Kurierem wysłałem parę palet ale to masakra, sam ludziom odradzam jak dzwonią bo najlepiej na tym wychodzą kurierzy, ja mam cały guzik z tego a ludziska bulą kupę szmalu za tonę.

Przy całej lufie 24 tony transport wychodzi dużo korzystniej jak i cena za tonę a wiem z rozmów od ludzi ile u Was nad morzem wołają za tonę porządnego węgla.

Przy całym samochodzie 24 t eko w workach na paletach można już kupić w miarę dobrego po 600 zł brutto za tonę. To wychodzi po 15 zł za worek 25 kg.

Niech mi ktoś powie czemu mi pompy nie pracują, wcześniej wystarczyło jak przełączałem w sterowniku tryb z zimy na lato i zaczyały działac a tertaz dupa nic nie pomaga a zanim przywrócę ustawienia fabryczne(co mam nadzieje ze pomoże) chciałem wam pokazać może sami cos poradzicie https://device.esterownik.pl/device/3579/

Dopiero co poradziłem sobie z tmp podajnika a tu kolejne coś :/

Wcześniej na wersji 3.1.6 działało wszytko OK od czasu jak dostałem nowa płytke dzieją mi sie takie dziwolongi(zadziało mi się to 4 raz i najgorszy jak na razie )

edit:

chyba że to moja wina to powiedzcie co źle robie :)

edi2:

załączyły sie same po 30min :o

Edytowane przez prz3kus

Witam Szanowne grono specjalistów!!

Jestem tu Nowa i mam pewien problem otóż zostałam sama z piecem.

i teraz wybieram z niego coś takiego:

DSCN4766.jpgDSCN4767.jpgDSCN4768.jpgDSCN4769.jpgDSCN4762.jpg

Z jednego podajnika mam takiego niedopalonego węgla ok 30l wiadra -- jakieś 12-15 kg czy to normalne ???

Edytowane przez AnkaP33

Witam Szanowne grono specjalistów!!

Jestem tu Nowa i mam pewien problem otóż zostałam sama z piecem.

i teraz wybieram z niego coś takiego:

[ATTACH=CONFIG]289267[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289268[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289269[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289270[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]289271[/ATTACH]

Z jednego podajnika mam takiego niedopalonego węgla ok 30l wiadra -- jakieś 12-15 kg czy to normalne ???

Masz dostęp online do swojego steronika?

Szybkie pytanko.

Podajnik wydaje dziwne metaliczne dźwięki co jakiś czas (podczas podawania). Tak jakby coś tam się naciągało, trzeszczało. W tamtym roku tak często tego nie było. Palę rubinem z Bartexu (po raz pierwszy). Czy mam się zacząć martwić o ślimaka? Piec teraz zaczyna swój 2 sezon.

Dzisiaj rozpaliłem po raz drugi i po dwóch godzinach temperatura spalin wynosiła około 220 stopni. Czy taka temperatura przy rozpalaniu jest normalna, czy później ona spadnie? Przy pierwszym rozpalaniu temperatura po paru godzinach wynosiła około 150 stopni. Jak otworze drzwiczki to dość duży płomień mam, chociaż dmuchawa ustawiona na 44% i podawanie na 3s.

Dzisiaj rozpaliłem po raz drugi i po dwóch godzinach temperatura spalin wynosiła około 220 stopni. Czy taka temperatura przy rozpalaniu jest normalna, czy później ona spadnie? Przy pierwszym rozpalaniu temperatura po paru godzinach wynosiła około 150 stopni. Jak otworze drzwiczki to dość duży płomień mam, chociaż dmuchawa ustawiona na 44% i podawanie na 3s.

44% to dość dużo ja bym obniżył nadmuch. A dla jakiej mocy?