Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Kupilem sobie w ubieglym roku telefon na androidzie nie jakis tam wypas za 2000 ale za 700, czyli za mniej niz ecoal, telefon spelnia moje oczekiwania a co najwazniejsze od zakupu juz 3 razy moje oprogramowanie zostalo uaktualnione do najnowzej wersji. I jakos firma motorola nie wypomina mi, ze zaplacilem tylko raz a oni daja mi miejsce w chmurze, ze mam za darmo szereg innych uslug moge wgrywac darmowe aplikacji itd, czyli krotko mowiac dbaja o mnie bo kupujac ich produkt stalem sie klientem motoroli.

Firma E-S jesli poczytac forum wypomina mi, ze mam sms za darmo i oni utrzymuja serwer i strone i dlatego nie maja czasu na nowe oprogramowanie (wypowiedz seby), po czym okazuje sie, ze jednak nowe oprogramowanie powstalo ale jest nie dla mnie i tysiecy innych kolegow tylko dla potentata rynku, w dodatku upychaja w nim pomysly samych uzytkownikow. Ostatnio krytyka na forum ecoal jest nie wskazana bo tna wszystko jak leci.

Spokojnie rynek to zweryfikuje!

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tym to raczej chyba my powinniśmy się martwić a nie Ty ?

Czyżbyś zaczął sprzedawać kotły RBR i Ogniwo ?

Trochę to chyba nie w porządku do producenta kotłów RBR, mimo że serwisujecie sterowniki ecoal testujecie sterownik konkurencji dla DEFRO, jak wypuszczą kocioł z nowym sterownikiem to mogą wymieść konkurencje i sami możecie też sobie tylko zaszkodzić bo kto kupi wtedy RBR-a z gorszym sterownikiem i bez badań, chyba że planujecie sprzedawać DEFRO.

Trochę to chyba nie w porządku do producenta kotłów RBR, mimo że serwisujecie sterowniki ecoal testujecie sterownik konkurencji dla DEFRO, jak wypuszczą kocioł z nowym sterownikiem to mogą wymieść konkurencje i sami możecie też sobie tylko zaszkodzić bo kto kupi wtedy RBR-a z gorszym sterownikiem i bez badań, chyba że planujecie sprzedawać DEFRO.

A skąd wiesz, że Defro będzie lepsze?

Czy to będzie źle, że będzie większy wybór?

Pytanie jest o ecoal i update softu w temacie rbr bo z takim sterem kupilem piec,a Karoka który tez ma rbr testuje ten sterownik. Pytanie jest o tyle zasadne,ze koledzy zgłaszali pomysly co do algorytmow i teraz to chula w czyms do czego nie mamy dostępu. Ale jak zwykle zamiast skupić się na średnie zaraz powstanie 50 stron o tym czy defro jest lepse czy gorsze.

A jak myślisz w jakim celu je testujemy?

A co to za testy sterownika przeznaczonego dla defro w kotłach innych producentów ,to tylko zabawa......bez pomarów.

Co do ecoal to na swoim forum się wypowiedzieli ,że nie będzie żadnych nowych softów oraz nowego multisterownika bo są zajęci czym innym do odwołania ,więc można sobie pisać,prosić i warczeć do woli :)

A co to za testy sterownika przeznaczonego dla defro w kotłach innych producentów ,to tylko zabawa......bez pomarów.

Co do ecoal to na swoim forum się wypowiedzieli ,że nie będzie żadnych nowych softów oraz nowego multisterownika bo są zajęci czym innym do odwołania ,więc można sobie pisać,prosić i warczeć do woli :)

Czyli producenci którzy dotychczas brali bruli/ecoal powinni się wypiąć na niedopracowany sterownik i może zacząć brać np. SPP i może dało by Elektro-System do myślenia. Jeżeli producentowi RBR i Ogniwa itd. nie zależy to mogą się za chwilę obudzić z ręką w nocniku gdy DEFRO wypuści dopracowany kocioł z dopracowanym sterownikiem.

A może właśnie o to chodzi aby sprawdzić jak ten algorytm pracuje na innym kotle?

U karoki na RBR Ceramik a u mnie na mojej konstrukcji.Poza tym zajmujemy się serwisem więc też co nieco musimy o nim łyknąć!!!

Jest to produkt przeznaczony dla DEFRO a to ,że my dwaj je mamy to tylko ze względów serwisowych.

A może nowy MULTISTEROWNIK będzie miał wszystkie trzy w sobie?

Kto wie :)

Czyli producenci którzy dotychczas brali bruli/ecoal powinni się wypiąć na niedopracowany sterownik i może zacząć brać np. SPP i może dało by Elektro-System do myślenia. Jeżeli producentowi RBR i Ogniwa itd. nie zależy to mogą się za chwilę obudzić z ręką w nocniku gdy DEFRO wypuści dopracowany kocioł z dopracowanym sterownikiem.

Skampa kupisz juz z spp.....opinie ludzi posiadający rbr i ogniwo którzy się zdecydowali na spp też są ok. więc .......... powolutku może się okazać ,że e-coal/bruli będzie wypierany przez inne sterowniki z 'bajerami'

Skampa kupisz juz z spp.....opinie ludzi posiadający rbr i ogniwo którzy się zdecydowali na spp też są ok. więc .......... powolutku może się okazać ,że e-coal/bruli będzie wypierany przez inne sterowniki z 'bajerami'

To już zależy od samego producenta kotła w co go wyposaży.

U mnie całym sterowaniem ogrzewaniem zajmuje się ecoal, jakby SPP miał takie możliwości to pewnie bym myślał o wymianie na niego. Ecoalowi nie dużo brakuje aby według mnie był najlepszy (właśnie coś takiego jak ma Defro czyli modulacja mocy palnika przy dużej mocy i w moim wypadku wcześniejszy start pieca przy widocznym spadku temperatury CO/powrotu). Tak jak pisałem nie raz brak rozwoju sterownika to jest jego cofanie do tyłu, producent kotła/sterownika jak się nie rozwija nie unowocześnia produktu to się cofa do tyłu, bo konkurencja nie śpi.

Witam. Od kilku dni mam problem z wysoka temp. podajnika - podobnie jak kolega grzech2000. U mnie temp. idzie ponad 100 stopni C. Kilka dni wcześniej prawie 120 stopni C. Skorygowałem ustawienia, ale po kilku dniach widać jak stopniowo z dnia na dzień ta temperatura rośnie . Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? 2 lata było ok, a teraz coś się dzieje - groszek mam Ekoret oryginał.

Witam. Od kilku dni mam problem z wysoka temp. podajnika - podobnie jak kolega grzech2000. U mnie temp. idzie ponad 100 stopni C. Kilka dni wcześniej prawie 120 stopni C. Skorygowałem ustawienia, ale po kilku dniach widać jak stopniowo z dnia na dzień ta temperatura rośnie . Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? 2 lata było ok, a teraz coś się dzieje - groszek mam Ekoret oryginał.

A z otworami antyspalinowymi coś robiłeś ? Może oryginalne zaślepienie się wykruszyło ? Najlepiej zaspawać.

Kocioł jest na gwarancji i co mam zaspawywac otwory antyspalinowe?,instalko jezeli jest taka firma jak ja przedstawiaja sprzedawcy tych kotłow na tym forum powinno samo przyznac sie do błędu i przeprowadzic akcje serwisowa i pozaklejac,pozaspawywac czy cos zeby bylo tak jak ma byc.Kazdemu przytrafi sie jakis bubel tylko z twarzą trzeba by z tego wyjsc.Mercedesowi tez sie wtopy zdarzają.