Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Czytam sobie wątek ogrzewanie od dłuższego czasu, o Rbr też.

Cenzura tego wątku jest powalająca do bólu, ale nie wiadomo nawet przez kogo bo nie raczą się podpisać.

Ataki na posiadacza kotła że ma chińczyka a nie rbr-a, że nie umie obsługiwać, że mu film nagrają.

No ale jak się okazało że kocioł RBR nie jest taki doskonały i ma lub miał wady konstrukcyjne utrudniające obsługę

to proponuję się mu spokojne załatwienie sprawy !!! Kpina i chamstwo.

Maher walcz ze sprzedawczykami tak zaciekle broniącymi swoim produktów!

Sprzedawczykami którzy nawet nie mają płatnych profili ale bez problemu się reklamują wpisami nickami i na pw.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanów się, co zmieni w konstrukcji kotła przycięcie tej blachy...?, podpowiem Ci - nic nie zmieni. To osobny, dokładany element nie będący trwale połączony z płaszczem wodnym.

W razie jakbyś spaprał przycięcie - zawsze można wysłać drugie.

Moim zdaniem dwóch lewych rąk nie masz, weź po męsku szlifierkę, przytnij i będziesz miał wygodnie. Po co się męczyć?

Jak masz obawy, to zadzwoń do producenta, ale nie zaraz z wyzwiskami, tylko tak z ludzkim podejściem, czyli "trafił mi się taki wyrób i nie najlepiej była spasowana blacha, czy mogę ją przyciąć i nie stracę gwarancji? albo czy mogę prosić o dosłanie krótszej?" Zapewniam Cię,że po drugiej stronie słuchawki też jest człowiek.

Widzisz jakoś z innymi potrafię rozmawiać ale jak ktoś mi przy każdym wpisie próbuje skakać do gardła to jest jak jest.

Napisałem mu to już kiedyś, że sam sobie zasłużył na to że wszyscy go zlewają, widać jaki ma cel, nie szukał nigdy pomocy a zwady.

Jak powiem że pomogłem i tym co nie kupili u mnie kotłów a nawet tym którzy mają inne kotły, których nawet nie mam w ofercie to zaraz co zaczepialscy napiszą że karoka się reklamuje. I nie chodzi tu tylko o poradę ustaw tak czy tak.

Jeśli ktoś pisze jak człowiek też jestem człowiekiem, gdy co post atakuje mnie ktoś z kim nie miałem nic do czynienia to już odzywają się antyciała.

Tak, idzie tamtędy dojść, trzeba sobie pomóc jakimś kawałkiem blaszki odpowiednio zagiętym

(ale jak masz ten wcześniejszy odlew bez tych tzw byczych rogów)

Nigdy nie będziesz miał pewności że zrobiłeś to dobrze.

Lepiej odsunąć trochę podajnik ze ślimakiem i masz wszystko na wierzchu.

Czytam sobie wątek ogrzewanie od dłuższego czasu, o Rbr też.

Cenzura tego wątku jest powalająca do bólu, ale nie wiadomo nawet przez kogo bo nie raczą się podpisać.

Ataki na posiadacza kotła że ma chińczyka a nie rbr-a, że nie umie obsługiwać, że mu film nagrają.

No ale jak się okazało że kocioł RBR nie jest taki doskonały i ma lub miał wady konstrukcyjne utrudniające obsługę

to proponuję się mu spokojne załatwienie sprawy !!! Kpina i chamstwo.

Maher walcz ze sprzedawczykami tak zaciekle broniącymi swoim produktów!

Sprzedawczykami którzy nawet nie mają płatnych profili ale bez problemu się reklamują wpisami nickami i na pw.

Zwracam honor Maher. Na prawdę masz kijową tą kierownicę, i półka jest rzeczywiście krzywa.

Ale siłownik klapy, i samowiercące się śruby to już przesada, do takiego opisywania rodem umęczonego bojwnika islamskiego. Nie wspominając o gałce :D:D:D

Czemu tego nie reklamujesz u sprzedawcy/instalatora? Nie widziałeś tego przed montażem? Ok.można tego nie wiedzieć, to reklamuj chłopie teraz! Czy sprzedawca to jakiś krzak? I on Cię teraz olewa?

Ale dodam, że kupując swój kocioł,(u sprzedawcy z tego wątku), sprawa reklamacyjna(w tym przypadku reklamacja to duże słowo, bo przyczepiłem się do naciętej izolacji na czujniku) sprawa była załatwiona w ciągu 2 dni, czyli tyle co działa poczta.

I broń Boże nie mam zamiaru nikogo reklamować faworyzować, i dopieszczać.

Ja przeprowadzając się do obecnego domu, kupowałem trochę nowych sprzętów, uwierz mi, 2 sztuki wyjęte z kartonów nie działały od razu :D, piekarnik i tv :) także nie tylko Ty masz pecha.

A i nowiutki samsung galaxy 3 nie wygasza mi ekranu podczas rozmowy, mimo że tak ma ustawione w menu, i jaki rezultat? Serwis samsunga twierdzi że tak ma być i zlewają mnie po całości.

Niestety prawnika nie będę brał, bo szkoda mi kasy, czasu, a rzeczoznawcą nie jestem więc moje opisywanie problemu mają głęboko gdzieś. I córka ma małego tableta :).

Edytowane przez edgar184

I ja nie mam już zamiaru komentować Ciebie.

Chętnie bym zobaczył ten Twój kocioł czy poczytał jaki masz z nim problem, bo na razie tylko go osmarowujesz a widziałeś go pewnie na zdjęciu.

Wesołych Świąt.

Też Cię lubię.

Nie zobaczysz mojego kotła ,bo byś musiał do mnie przyjechać .......

Wesołych Świąt.

A ja cię nie lubię.

Nie powiem też by mi się przydało dokupić czegoś do zmieszania. Bo ten niby retopal to kiszka, popiół się zlepia, spieka i Bóg wie co jeszcze. Mieszałem 1:1 z KWK "Kazimierz-Juliusz" - Groszek Eco Kazimierz ale g..o to daje. Codziennie muszę zaglądać na palnik i strącać spieczony popiół.

Kup i domieszaj czeskiego np. w Castoramie po niecałe 12 zł / 20 kg worek .

Kup i domieszaj czeskiego np. w Castoramie po niecałe 12 zł / 20 kg worek .

Tak się właśnie zastanawiałem czy nie zrobić ale nie byłem pewien czy pomoże. Tylko jak widzę te cieknące worki w tego typu sklepach ... pewnie z tydzień musi schnąć. Ale kupię i sprawdzę.

A na razie

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM

dużo "ciepła"

małego spalania

Tomek

Zwracam honor Maher. Na prawdę masz kijową tą kierownicę, i półka jest rzeczywiście krzywa.

Ale siłownik klapy, i samowiercące się śruby to już przesada, do takiego opisywania rodem umęczonego bojwnika islamskiego. Nie wspominając o gałce :D:D:D

Czemu tego nie reklamujesz u sprzedawcy/instalatora? Nie widziałeś tego przed montażem? Ok.można tego nie wiedzieć, to reklamuj chłopie teraz! Czy sprzedawca to jakiś krzak? I on Cię teraz olewa?

Ale dodam, że kupując swój kocioł,(u sprzedawcy z tego wątku), sprawa reklamacyjna(w tym przypadku reklamacja to duże słowo, bo przyczepiłem się do naciętej izolacji na czujniku) sprawa była załatwiona w ciągu 2 dni, czyli tyle co działa poczta.

I broń Boże nie mam zamiaru nikogo reklamować faworyzować, i dopieszczać.

Ja przeprowadzając się do obecnego domu, kupowałem trochę nowych sprzętów, uwierz mi, 2 sztuki wyjęte z kartonów nie działały od razu :D, piekarnik i tv :) także nie tylko Ty masz pecha.

A i nowiutki samsung galaxy 3 nie wygasza mi ekranu podczas rozmowy, mimo że tak ma ustawione w menu, i jaki rezultat? Serwis samsunga twierdzi że tak ma być i zlewają mnie po całości.

Niestety prawnika nie będę brał, bo szkoda mi kasy, czasu, a rzeczoznawcą nie jestem więc moje opisywanie problemu mają głęboko gdzieś. I córka ma małego tableta :).

Wcześniej nie reklamowałem bo nie wiedziałem że ta kierownica może być krótsza i myślałem że wszyscy tak mają, a podałem propozycje dołożenia czegoś co by ją podtrzymało u góry to rozpętała się wojna.

Z sprzedawcą nie miałem dotąd problemu bo jak dowiedział się że dostałem inny podajnik niż widnieje w zamówieniu to zaproponował mi negocjacje z producentem na wymianie zamawianego NORD-a lub zwrot różnicy w cenie i w ciągu jednego dnia miałem pieniądze na koncie (przelew expresowy 5 minutowy), drugi kontakt po zakupie miałem gdy w trakcie uruchamiania zobaczyłem że podajnik kręci się w przeciwną stronę, powiedział co trzeba zrobić aby było dobrze i podał numery do serwisu jakbym nie chciał lub nie poradził sobie z tym. Odnoście siłowników klapy to też mogę nagrać filmik i zobaczysz że po odbezpieczeniu nie potrzebują nawet sekundy na pełne otwarcie, a z śrubami też trochę to przeszkadza bo na piecu trzymam rękawice za sterownikiem i raz rozciąłem rękę jak po nie sięgałem. Ogólnie nie jest źle tylko kupując SAS-a 10 lat temu myślałem że technika trochę poszła do przodu w dokładności wykonania, a tu się na RBR-eże zawiodłem, oglądałem wielokrotnie kotły w marketach i tam nie miałbym się do czego przyczepić (równo docięte i pospawane elementy) i kupując RBR-a płacąc dwa razy tyle myślałem że dostanę produkt jeszcze doskonalszy, a tu rozczarowanie.

Jak tu ktoś wcześniej napisał u mnie też półka sucha i deflektor lata luźno, o ile przy półce suchej nie ma to znaczenia to przy deflektorze trzeba uważać i dosunąć go maksymalnie do drzwiczek, bo jeżeli tego nie zrobię to kierownica spalin ma na tyle miejsca aby weszła w szczelinę obok deflektora i w trakcie palenia jest w stanie przy nagrzanym deflektorze stanąć w pionie i spaliny omijają komorę tylną i półkę wodną.

Czy do czyszczenia zdejmujecie deflektor i czyścicie to co nad nim? Zbiera się tam coś?

Bo w dtrce tylko jest opisane, że należny czyścić górną półkę wodną, suchą półkę i pomachać wajchą.

Czy obecnie w 12tce jest deflektor ceramiczny?

Zobacz strona 19-ta, jeśli chodzi o czyszczenie deflektora. Ja go nigdy nie czyściłem w starym RBR ale moje chłopaki też do leniwych należą a oni teraz tam chodzą :)

Nie robią nic więcej jak potrzeba, deflektor niema nic wspólnego z wymianą ciepła ani to co na nim zalega na górze.

Tak obecnie są montowane deflektory ceramiczne.

Czy do czyszczenia zdejmujecie deflektor i czyścicie to co nad nim? Zbiera się tam coś?

Bo w dtrce tylko jest opisane, że należny czyścić górną półkę wodną, suchą półkę i pomachać wajchą.

Czy obecnie w 12tce jest deflektor ceramiczny?

Po przycięciu czyszczaka, ten wchodzi nad deflektor bez problemu, w mojej dtr-ce jest napisane żeby tam czyścić co 2 miesiące.

Zobacz strona 19-ta, jeśli chodzi o czyszczenie deflektora. Ja go nigdy nie czyściłem w starym RBR ale moje chłopaki też do leniwych należą a oni teraz tam chodzą :)

Nie robią nic więcej jak potrzeba, deflektor niema nic wspólnego z wymianą ciepła ani to co na nim zalega na górze.

Tak obecnie są montowane deflektory ceramiczne.

Po przycięciu czyszczaka, ten wchodzi nad deflektor bez problemu, w mojej dtr-ce jest napisane żeby tam czyścić co 2 miesiące.

Dzięki!

Czyszczak wchodzi nad deflektor przez podniesioną kierownicę spalin? Bo od strony komory spalania to chyba nie?