Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Panie Wiesławie,ja nie żartuję.

Jak dotąd.

Ja zgłaszam taki problem.Może kanał nie jest zatkany w 100%,ale przepływ spalin oceniam na ok 50%.

To co wypadło podczas akcji,dmuchawa i moc na max,długo się dymiło.Ale reszty za nic w świecie na dam rady w taki sposób usunąć.Mechanicznie ,też nie ma za bardzo jak....

Może Pan pomóc?

W pierwszej dekadzie grudnia koledzy z innego forum mówili Ci, że objawy wskazują na niedrożny wydech. Ty jednak wiedziałeś lepiej - jak zawsze. No a teraz wypadło, długo się dymiło, przepływ spalin oceniasz na 50%. Gdybyś częściej słuchał, żyłoby Ci się łatwiej.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma bata to jakiś syn Pana Wiesława bo zero nerwów :D

Ja jestem niespotykanie spokojny człowiek :)

Skoro pan Marek pisze mi na pan to tylko odwzajemniam chociaż nie jestem zwolennikiem pisania per pan na forum.

Na PW jak najbardziej.

Nie znacie mnie koledzy jeszcze dobrze :) jeśli ktoś zdecydowanie jest złośliwym choć niema podstaw wtedy tez rodzą się we mnie jakieś przeciwciała :)

Chyba większość tak ma.

W pierwszej dekadzie grudnia koledzy z innego forum mówili Ci, że objawy wskazują na niedrożny wydech. Ty jednak wiedziałeś lepiej - jak zawsze. No a teraz wypadło, długo się dymiło, przepływ spalin oceniasz na 50%. Gdybyś częściej słuchał, żyłoby Ci się łatwiej.

Kobra ja nigdy nie neguję tego co klient mówi, po prostu słucham i staram się podpowiedzieć z tego co udało mi się zebrać w doświadczeniu które ciągle staram się zdobywać.

To że nie było nie znaczy że zdarzyć się u kogoś nie może.

Zbierając informacje od ludzi myślę że z każdym miesiącem, rokiem staje się choć troszkę mądrzejszy, wymieniamy się z doświadczeniem z Grzesiem ( minertu ) jeśli przytrafi się jakiś ciekawy przypadek.

Wiesz czasem człowiek myśli że wie już wszystko a tu naraz okazuje się że był w dużym błędzie tak myśląc :)

Poczytaj tutejszy "Ranking kotłów na eko..." można coś wywnioskować.

Że jak zwykle każdemu ktoś chce pompę wcisnąć ? I że jesteśmy w ogóle bee że ogrzewamy domu groszkiem. :D ???

A tak na serio to zamknęli tymczasowo, jak przywrócą to będzie można tylko dziękuję, dzień dobrym do widzenia, i ogólnie spijać sobie z dzióbków.

Że jak zwykle każdemu ktoś chce pompę wcisnąć ? I że jesteśmy w ogóle bee że ogrzewamy domu groszkiem. :D ???

A tak na serio to zamknęli tymczasowo, jak przywrócą to będzie można tylko dziękuję, dzień dobrym do widzenia, i ogólnie spijać sobie z dzióbków.

Raczej, że co drugi tu piszący handluje kotłami, a co najmniej węglem ;)

Pewnie po odblokowaniu tamtego forum, każdy dostanie PW od prokuratora, tzn. od "tego drugiego Z."

:)

Czy nie odniosłeś wrażenia że jednak miałeś do czynienia w gówniarzami z piaskownicy ?

Bo ja tak.

prawdziwy facet ma chociaż ja..ca :)

Jakiś czas temu wdałem się w polemikę z jednym z ww. Panów. Od tamtego czasu, wszystko co pisze (ten jeden Pan) traktuję z przymrużeniem oka, bo nie warto z nim polemizować. Jakby to powiedzieć, żeby nikogo nie obrazić, trochę mijał się z prawdą, co teraz jak i wcześniej doskonale udowodnił swoimi postami.

Gość TwojPan
Ja jestem niespotykanie spokojny człowiek :)

Skoro pan Marek pisze mi na pan to tylko odwzajemniam chociaż nie jestem zwolennikiem pisania per pan na forum.

Na PW jak najbardziej.

Nie znacie mnie koledzy jeszcze dobrze :) jeśli ktoś zdecydowanie jest złośliwym choć niema podstaw wtedy tez rodzą się we mnie jakieś przeciwciała :)

Chyba większość tak ma.

Panie Wiesławie.

Pan mnie zna.Temat o łańcuchu-i już.

Czyszczak w ruch,ostro.Posprzątałem przed fotkami.To co wyleciało,za sprawą łańcucha-oddaje zdjęcie.Moim zdaniem,jak by tu nie palić-czyszczak nie zbiera nawet 60%-a ja dbam o kocioł,Pan wie,

Jedno jest pewne.Producent powinien dodać do zestawu-łańcuch :)

Pozdrawiam,

P.S.

Sorki za fotki,Nokia je robiła i się poodwracały....

Śladu czyszczaka na dole,nie uświadczyłem.Chyba się wykruszył....

Pan tylko sobie daruje teksty-ale Pan wędził palnik itd...Bo przy wymianie palnika,mówił Pan,że "dmucham" za ostro... :)

Pozdrawiam.Pana Białkę także.

Marek.

Na dowód efektu jaki to przyniosło,zapraszam na "mój ster" (godz. od ok.23- ciej ) u najlepszego producenta sterowników-forum Bolka Boleckiego.

A co się stało z forum ES.Elegancko Spierd....czy jak :)

image.jpg

Edytowane przez TwojPan

Aż się boje tam do kociołka zaglądnąć :eek:. Patent z "czyszczakiem" dobry, jedyny problem to wykonanie mało precyzyjne.

U mnie coś skrobie, ale tylko tylną ściankę pieca (bo to daje się odczuć na dźwigni czyszczaka), natomiast ściankę od strony palnika to tylko skrobie góra i dół. Środek raczej nie jest czyszczony.