Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

...,że ze "starego" RBRa tylko kolor się ostał? :) Nawiasem mówiąc ciekawi mnie, czy ewentualna zamiana na "nowego" odbywa się na zasadzie "plug^play"?

Mam na mysli wysokości i rozmieszczenie króćców oraz czopucha. Wiadomo, że mozna to w niewielkim zakresie skorygować kolanem skrętnym i nóżkami, ale taka opcja bardzo upraszczałaby ponowny montaż kotła.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O kociołek u Defro pytałem ja jak z Grześkiem obchodziliśmy stoiska wystawowe. Powstrzymać się od ..... na temat doboru kotła wierzcie mi nie było łatwo i to nie tylko u nich. Najlepiej było u gazowników gdzie uświadamiano mnie ,że koszt ogrzewania będzie bardzo zbliżony.

Panowie mam problem. Po ok 22 miesiącach od montażu bojler stojący 200 l cieknie. Przeciek jest przy samym zasilaniu zimną wodą. Cieknie spod metalowej nakładki na krućcu. Próbować spawać lub jakoś inaczej zakleić czy nie ma sensu. Jestem w szoku że nawet dwóch lat nie wytrzymał. To prawda że nie wymieniłem anody po tych 18 miesiącach ale stary wytrzymał 10 lat i jeszcze nie ciekł

Spróbuj otworzyć za pomocą Microsoft Office i tam możesz zmniejszyć. Chyba że nie masz, to: [email protected]

Przeczytaj jak masz zapisane w warunkach gwarancji.

Posłałem Ci na maila. Nie wiem czy da się zmniejszyć fotkę na tablecie. Spróbuję się pobawić i jak się uda to zamieszczę tutaj

Nie wiem czy z gwsrancją coś się uda zdzialać. Podobno firmy życzą sobie faktury z wymiany anody itp.

Nie mogę wstawić fotki. Za duża. Podeślij e-maila to prześlę

Paragon z zakupu anody przypięty do gwarancji powinien starczyć.

Możesz się tłumaczyć tym że bojler byl podłączony 4 miesiące po zakupie. Zadzwoń do nich i dopytaj co i jak.

Nie wiem czy z gwsrancją coś się uda zdzialać. Podobno firmy życzą sobie faktury z wymiany anody itp.

Nie mogę wstawić fotki. Za duża. Podeślij e-maila to prześlę

Możesz się tłumaczyć tym że bojler byl podłączony 4 miesiące po zakupie. Zadzwoń do nich i dopytaj co i jak.

EDIT. Oczywiście zanim wezwiesz serwis anode wymień.

EDIT. Oczywiście zanim wezwiesz serwis anode wymień.

Tylko pewnie zażyczą sobie dowodu na to że faktycznie był montowany 4 miesiace po zakupie. Z tym też raczej nie bedzie łatwo. Żeby nie powiedzieć marne szanse:-)

Byłem, zobaczyłem....prawie kupiłem :) Na plus zapisać można naprawdę sporych rozmiarów szufladę popielnika z grubej blachy, obszerne drzwiczki, przez które bez problemu można wyciągnąć kierownicę spalin, czy ceramiczną zabudowę komory spalania. Wiem też, że z zamiana starej 11stki na nową 12stkę nie byłoby najmniejszego problemu. Podłączenia wyprowadzone są w tych samych miejscach na jednakowej wysokości (na oko, bez pomiarów).