Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Różowe okulary zostawiłem w domu :) Wydawało mi się, że ostatnią wersję widziałem u karoki. Okazuje się jednak, że nie nadążam za postępem :) Niestety, nie zauważyłem tego postępu w sterowniku, o czym wszystkim zresztą wiadomo. Zespół podajnika to głownie zmiana dostawcy motoreduktora (NORD), poza tym dalej jest to znana nam Ekoenergia. Na to akurat (tzn: sterownik, podajnik, palnik) producent RBRa ma znikomy wpływ. Edytowane przez gmaj22

Różowe okulary zostawiłem w domu :) Wydawało mi się, że ostatnią wersję widziałem u karoki. Okazuje się jednak, że nie nadążam za postępem :) Niestety, nie zauważyłem tego postępu w sterowniku, o czym wszystkim zresztą wiadomo. Zespół podajnika to głownie zmiana dostawcy motoreduktora (NORD), poza tym dalej jest to znana nam Ekoenergia. Na to akurat (tzn: sterownik, podajnik, palnik) producent RBRa ma znikomy wpływ.
Tu bym się troszeczkę zaprotestował. Producent z tego co mi wiadomo to dostarcza koronę palnika bez otworów (wcześniej było inaczej) a to już potrzeba troszkę prób aby osiągnąć dobry efekt na palniku zarówno przy groszku jak i miale.

Co do sterownika to fakt jest taki że jakoś to im ciężko idzie, mimo że jeszcze dwa lata temu firma ES była otwarta na sugestie dotyczące funkcji jak i podpowiedzi na temat procesu spalania.

Może jeszcze coś w tym temacie się zmieni? Konkurencja idzie do przodu a tu jak stanęło to nie chce ruszyć.

Gość Arturo72
Tu bym się troszeczkę zaprotestował. Producent z tego co mi wiadomo to dostarcza koronę palnika bez otworów (wcześniej było inaczej) a to już potrzeba troszkę prób aby osiągnąć dobry efekt na palniku zarówno przy groszku jak i miale.

Co do sterownika to fakt jest taki że jakoś to im ciężko idzie, mimo że jeszcze dwa lata temu firma ES była otwarta na sugestie dotyczące funkcji jak i podpowiedzi na temat procesu spalania.

Może jeszcze coś w tym temacie się zmieni? Konkurencja idzie do przodu a tu jak stanęło to nie chce ruszyć.

Czy klakier RBR zglosil posty na temat anody jako rowziez nie zgodne z tematem watku ?

Post niezgodny z tematem wątku, zgłoszony do moderatora.
Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Ja przynajmniej posiadam kocioł o którym jest ten wątek w przeciwieństwie do Ciebie

Spoko lestek,możesz pisać o anodzie bo to normalne,bo chcesz poradę,ale jak klakier producenta widzi tylko,że mu kasa ucieka t wiadomo o co chodzi.

Nie zaczepiaj go bo zacznie odpowiadać i spamowac. Zgłaszaj do moderacji, może wreszcie zrobią z nim porządek.

Zgłosiłeś posty o anodzie jako nie zgodne z tematem wątku ?

Ja mam zgłosić ??

A może jednak Moderator jest kumaty i nie będzie to Moderator delphion1,który jest klientem sprzedawcy RBR ?

Edytowane przez Arturo72

Witam wszystkich użytkowników forum. Doszedłem do wniosku, że nadszedł czas aby zamienić "śmieciucha" na coś bardziej ekologicznego i mniej uciążliwego w obsłudze. Do wczoraj wahałem się czy wybrać niebieski czy zielony. Po zamieszczenie ostatniej fotki zielonego w tym wątku już się zdecydowałem - będzie to RBR 12kw, koniecznie ten zmodyfikowany i z niższym zasobnikiem(równym z wysokością kotła).

Witam wszystkich użytkowników forum. Doszedłem do wniosku, że nadszedł czas aby zamienić "śmieciucha" na coś bardziej ekologicznego i mniej uciążliwego w obsłudze. Do wczoraj wahałem się czy wybrać niebieski czy zielony. Po zamieszczenie ostatniej fotki zielonego w tym wątku już się zdecydowałem - będzie to RBR 12kw, koniecznie ten zmodyfikowany i z niższym zasobnikiem(równym z wysokością kotła).

Zasobnik w 12kW jest taki sam jak w 17kW i jest wyższy od kotła.