Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Ja jestem za tym żeby wywalić chociaż z 15 stron tego wątku, żeby oczyścić go z syfu pompowego, włącznie z moimi.

Artek, tutaj jest kilku moderatorów którzy dobrze Cię znają.

Ostatnio dostałem ostrzeżenie od jednego bo każdy mój post z Liwkiem zgłaszaliście a później wpada taki Liwko i pierdzieli że ja Was podpieprzam.

Myślę że w końcu czas jednak zacząć bo inaczej się nie wyniesiesz.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72

Ale jest jeden taki,który kupił od ciebie albo od minertu kocioł i sądzę,że teraz on sobie jaja robi,czyżby za "dobre" prowadzenie wątku dostał niezły rabat ?

oczywiście piszę o delphion1

Ale jest jeden taki,który kupił od ciebie albo od minertu kocioł i sądzę,że teraz on sobie jaja robi,czyżby za "dobre" prowadzenie wątku dostał niezły rabat ?

oczywiście piszę o delphion1

Abu, abu.

Abu pełna d..a, abu pełny bandziuch.

Tak jakoś było z tym abu Artek.

Żaden moderator nie dostał ode mnie rabatu, Delphion kupił kocioł jeszcze na długo przed tym zanim został modem Artek.

Naprawdę otrzeźwiej bo już nawet cyferki Ci się knocą.

Już widzę nawet za modów się wziąłeś, jest też od tego odpowiedni wątek, przecież wiesz który ?

W uwagach o forum, tak mocno sobie tam wtórowaliście z Twoim kolega niedoli.

Może Ci podlinkować bo widze że od dłuższego czasu nie możesz się odnaleźć na forum ? :)

Gość Arturo72

Może Ci podlinkować bo widze że od dłuższego czasu nie możesz się odnaleźć na forum ? :)

Spoko,już zgłosiłem,z tego co inne Mody gadały ślad ingerencji pozostaje,także jeśli był to delphion1 mam nadzieję,że zostanie wyrzucony z Moda na zbity pysk bo przez kilka minut robił sobie tutaj swój i twój folwark:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=6830257&viewfull=1#post6830257

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=6830279&viewfull=1#post6830279

Gość Arturo72
:) No tak temat był czysty merytoryczny na temat konkretnego urządzenia - znaczy sprzedany "za cieżką kasę" :)

No właśnie,to pytanie o tą ciezką kasę ;)

Ile kosztuje RBR12kW wraz z montażem i podłączeniem do odbiorników ciepła czyli do rozdzielaczy ?

Chodzi mi o kompletny montaż wraz z uruchomieniem.

Żeby wiadomo było czarno na białym.

Żeby jeszcze więcej było wiadomo,to do fachowców od paliw stałych,ile kosztuje pełny system grzewczy na ekogroszek z kotłem RBR12kW ?

Co rozumiemy pod pełny system grzewczy ? Wszystko to bez czego RBR12kW nie może funkcjonowac w domu czyli co nowy dom musi posiadać,żeby można tam było wstawić RBR12kW.

To dla tych,którzy zastanawiają się nad systemem grzewczym do nowobudowanego domu.

Pomozecie im ?

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
nie do mnie pytanie. Nie zajmuję sie RBR-em wiec nie wiem - nie znam nawet ceny samego urządzenia. Ja robię głównie w biomasie gazie i czasem też w PC.

Pytanie skierowane jest do sprzedających RBR i ich zaplecze klakierskie.

Mam nadzieję,że pytania są zgodne z tematem wątku,bo chodzi o system grzewczy na ekogroszek na kotle RBR12kW czyli taki do nowego domu pow.200m2.

Pytanie skierowane jest do sprzedających RBR i ich zaplecze klakierskie.

Mam nadzieję,że pytania są zgodne z tematem wątku,bo chodzi o system grzewczy na ekogroszek na kotle RBR12kW czyli taki do nowego domu pow.200m2.

Mylisz się - nie tylko , np w nowym domu 145m2 powierzchni ogrzewanej też z powodzeniem będzie działać :)

Koszt ogrzewania razem z CWU od września 2014 do 31 marca 2015 to 860PLN

Grzejesz kiedy trzeba a nie tylko wtedy kiedy tanio.

W poniedziałek - wtorek mam nadzieję przetestować w RBR`ku trochę pelletu węglowego Varmo.

Pierwsze wrażenie pozytywne - suchy jak pieprz :) Zobaczymy jak się będzie jarał :)

SPOKOJNYCH świąt dla wszystkich - tylko nie wiem których :

WP_20150404_002.jpg

Żeby jeszcze więcej było wiadomo,to do fachowców od paliw stałych,ile kosztuje pełny system grzewczy na ekogroszek z kotłem RBR12kW ?

Co rozumiemy pod pełny system grzewczy ? Wszystko to bez czego RBR12kW nie może funkcjonowac w domu czyli co nowy dom musi posiadać,żeby można tam było wstawić RBR12kW.

To dla tych,którzy zastanawiają się nad systemem grzewczym do nowobudowanego domu.

Pomozecie im ?

Wiedziałem Artek że w końcu zechcesz mieć ciepło w domu :)

Instalacja kosztuje dokładnie tyle ile kosztowała Ciebie, czy Ty myślisz że do groszku jest droższa ?

Nie może być nawet tańsza.

Nie pitol mi o oszczędności na kominie bo też go wybudowałeś do lokomotywy w salonie ani o pomieszczeniu na kotłownie bo swoją kotłownię nazwałeś pralnio- suszarnią ale z nieba Ci nie spadła. Ja swoją nazywam gabinetem odnowy :)

Tyle że kocioł z montażem można zakupić za około 7 tysi, czyli porównując z zakupem Twojej pumpy z montażem bo ciągle tym mącisz ludziom w głowach, wychodzi na to że mamy jeszcze w gratisie paliwo na jakieś 12 do 15 lat :)

Ja zaczynam świętować a Ty jak chcesz to pogadaj sobie ze sobą, masz kilka kont to się pokłóć ze sobą, będzie z czego się pośmiać po świętach, hehe

Gość Arturo72
Wiedziałem Artek że w końcu zechcesz mieć ciepło w domu :)

Instalacja kosztuje dokładnie tyle ile kosztowała Ciebie, czy Ty myślisz że do groszku jest droższa ?

Nie może być nawet tańsza.

Czy odpowiesz mi konkretnie na pytanie ile kosztuje kompletny system grzewczy na ekogroszek z montażem,którego podstawą jest kocioł RBR12kW z rozbiciem na czynniki pierwsze ?

To pytanie pomocnicze i dla świadomości,ile ja w swoim domu musiałbym na obecną chwilę zainwestować dodatkowo,żeby z pompy ciepła przerzucic się na kocioł na ekogroszek RBR 12kW ?

Ja jestem za tym żeby wywalić chociaż z 15 stron tego wątku, żeby oczyścić go z syfu pompowego, włącznie z moimi.

Ostatnio dostałem ostrzeżenie od jednego bo każdy mój post z Liwkiem zgłaszaliście a później wpada taki Liwko i pierdzieli że ja Was podpieprzam.

Myślę że w końcu czas jednak zacząć bo inaczej się nie wyniesiesz.

Jestem za

sam mam PC, ale jak widzę takie jazdy jakie się tutaj zdarzają, to jest mi zwyczajnie wstyd :(. Rozumiem edukować, uczyć, ale bez przesady.

Widać, że co poniektórzy, to się chyba z powołaniem minęli...jak chcecie nawracać, to zmieńcie zawód ;)

wesołych świąt

Wszystkiego najlepszego, zdrowych, spokojnych, pogodnych Świąt, smacznego jajka oraz mokrego dyngusa.
Dokładam się do tych życzeń dla wszystkich obecnych i przyszłych użytkowników tego i innych kotłów.

Wow, kolejne wcielenie.

Delphion jak już się tu pojawiłeś, to przydałoby się porządne sprzątanie.

Dołożył bym jeszcze aby wreszcie regulamin został wykorzystany co do poniektórych w tym wątku piszących.

Moderator ma władzę, jeżeli moderator ma za krótkie ręce to redakcja mu pomoże.

Coraz rzadziej tu jestem na tym wątku i na tym forum, to co się ostatnio tu dzieje można porównać do smarkaczy piszących po murach.

Skończyło się tematyczne forum, skończyło się koleżeńskie doradzanie w problemach, skończyło się kulturalne wspieranie nowych i przyszłych użytkowników kotłów na ekogroszek.

Pytanie do moderatora: czy jeszcze tu zapanuje porządek?