Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

jakiś sfrustrowany jesteś. ale 30 tys. zł na kotłownię opartą na węglu to normalna cena. można było pewnie zrobić inny system - nie dość, że taniej to bezobsługowo. ale co kto lubi. macie tu koło wzajemnej adoracji ze sprzedawcami. jedno słowo o lepszych rozwiązaniach i jakaś frustracja wychodzi. a handlarze was utwierdzają w błędnym przekonaniu o wysokich cenach innych rozwiązań (ale czego się spodziewać innego?)

Właśnie widac ilu pompowych frustratów się pojawia co jakiś czas :)

Imrahil albo Wy tu coś pitolicie albo Ci ludzie z którymi rozmawiam, bo proponuję bardzo często żeby sobie wszystko przemyśleć co do ogrzewania, polecając gaz, kocioł elektryczny z buforem w małych domkach czy nawet pompę ciepła.

Wiesz chciałbym bardzo żebyś posłuchał takiej rozmowy, byłaby dla Ciebie i spółki bardzo pouczająca lekcja :)

Już pisałem ale się powtórzę, z czystej przyzwoitości nie napiszę co ludzie o Was mówią, pewnie dostałbym długiego bana za powtórzenie niektórych bardzo niecenzuralnych wypowiedzi :)

Ty a może Ty też zacząłeś naganiać jak Wasz guru jakiś czas temu.

Czytałem też ostatnio że pojawiły się też propozycje pisania za kaskę po forum, nie wiem czy co niektórzy nie dali się wciągnąć w ten proceder bo cały dzień i nawet jeszcze nawet grubo po północy, baźgrzą i baźgrzą aby baźgrać, byle gdzie i o byle czym, jak Ty tutaj :)

Podobno po 2pln od posta płacą :)

Ja tak tanio skóry nie sprzedam :) ale za 3 złote to się jutro z PKSu zwalniam, hehe

Jak karoka zacznie pitolić o pompach to wiecie co to będzie oznaczać :)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72

Imrahil albo Wy tu coś pitolicie albo Ci ludzie z którymi rozmawiam, bo proponuję bardzo często żeby sobie wszystko przemyśleć co do ogrzewania, polecając gaz, kocioł elektryczny z buforem w małych domkach czy nawet pompę ciepła.

Wiesz chciałbym bardzo żebyś posłuchał takiej rozmowy, byłaby dla Ciebie i spółki bardzo pouczająca lekcja :)

Już pisałem ale się powtórzę, z czystej przyzwoitości nie napiszę co ludzie o Was mówią, pewnie dostałbym długiego bana za powtórzenie niektórych bardzo niecenzuralnych wypowiedzi :)

Czytałem też ostatnio że pojawiły się też propozycje pisania za kaskę po forum, nie wiem czy co niektórzy nie dali się wciągnąć w ten proceder bo cały dzień i nawet jeszcze nawet grubo po północy, baźgrzą i baźgrzą aby baźgrać, byle gdzie i o byle czym, jak Ty tutaj :)

Ja tak tanio skóry nie sprzedam :) ale za 3 złote to się jutro z PKSu zwalniam, hehe

Masakra,żenada na całego...

Czy ktoś z Was również miał problem jak ja? Próbowałem sobie dziś ustawić podtrzymanie tak by kociołek grzał samego siebie (CO i CWU odcięte całkowicie) bez zagotowania wody. Ciągle grzebałem w ustawieniach bo żar na palniku nisko, ster zgłaszał wygaszenie kotła bo temperatura spalin nie szła w górę. Mój wungielek to Wesoła (a przynajmniej sprzedawca tak twierdzi), więc czasu postoju nie mogłem ustawiać dużego.

W efekcie niedawno zauważyłem, że problem jest gdzie indziej. Wtyczki od dmuchawy i podajnika niby wchodzą w swoje gniazda ciężko, ale nie łączą. Tym sposobem albo podajnik nie kręcił, lub dmuchawa nie dmuchała i cały dzień kombinowania przy kotle przeplatana z częstymi wyjazdami i robotą w chacie poszły na marne. Jutro wyjeżdżam i nie wiem co począć, bo nikt nie jest w stanie przypilnować kotła, a zajrzę do niego dopiero we wrześniu. Na noc nie zostawię bo teściowa się zapłacze, że zimno i do kąpieli sam potrzebuję troszkę ciepłej wody.

Jedynie rozwiązałem problem z wtyczkami - powyginałem bolce we wtyczkach i jak na razie wszystko śmiga, ale dziwne to jest, bo większość czasu ster leżał sobie nietykany.

Nie wiem czy pół dnia mi starczy na ustawienie podtrzymania, bo tyle jutro będę miał czasu.

wiem jak takie rozmowy wyglądają. mnie Arturo płaci 1 zł za post i 100 zł za nagonionego klienta.

a tak poważnie - po prostu nie mogę patrzeć na te nagięte wyceny za kotłownie oparte na innych rozwiązaniach niż węgiel, które m.in. Ty potwierdzasz, a są wyssane z palca. może kiedyś tak było, dzisiaj jest inaczej. pisząc post jak powyżej potwierdzasz tylko, że zabrakło argumentów. siejecie tutaj bzdury i demonizujecie jakiekolwiek inne rozwiązania niż wspaniały RBR, SKamp i ten trzeci - Ogniwo.

przy okazji - szwagier ma deputat i nie będzie ogrzewał rbrem ani żadnym innym cudem tego typu :)

Spoko - marketing szemrany. Czasem mój syn jak ma wolne moce przerobowe to bierze takie zlecenia od różnych firm (oficjalnie umowa zlecenie). Trzeba mieć jednak sporo zaparcia do takiego zadania i się przygotować. Ostatnio za trzy poświęcone doby na taki marketing zarobił po zapłaceniu podatku jakieś 980 zł.

Spoko - marketing szemrany. Czasem mój syn jak ma wolne moce przerobowe to bierze takie zlecenia od różnych firm (oficjalnie umowa zlecenie). Trzeba mieć jednak sporo zaparcia do takiego zadania i się przygotować. Ostatnio za trzy poświęcone doby na taki marketing zarobił po zapłaceniu podatku jakieś 980 zł.

Widać jest się o co bić, hehe

Przy takim zaangażowaniu żądałbym podwyżki :)

a wiesz ilu chętnych na moje miejsce? każdy kto krytykuje RBR to potencjalny sprzedawca pomp ciepła :)

Aha, imrahil, ja nie sprzedaję Ogniwa ale na trollowanie przez Was tego wątku nie będę się przyglądał biernie i cieszył że tam gnój robicie.

ja tam nic nie trolluję. sprostowałem tylko błędne tezy o cenach innych systemów grzewczych głoszone przez niektórych tutaj

a wiesz ilu chętnych na moje miejsce? każdy kto krytykuje RBR to potencjalny sprzedawca pomp ciepła :)

ja tam nic nie trolluję. sprostowałem tylko błędne tezy o cenach innych systemów grzewczych głoszone przez niektórych tutaj

To zajmij się krytykowaniem RBR-a a nie rozpieprzaniem wątku o nim pompkami.Dotyczy to wszystkich pompiarzy.

Gość Arturo72
To zajmij się krytykowaniem RBR-a a nie rozpieprzaniem wątku o nim pompkami.Dotyczy to wszystkich pompiarzy.

masz rację ale:

Oczywiście,że tak,ale nawet wątek tematyczny nie uprawnia nikogo do szerzenia głupot i powielania mitów,które z automatu muszą być prostowane.

Czyż nie ? Czy może chcemy,żeby społeczeństwo było dalej ciemne ?

Gość TwojPan

[ATTACH=CONFIG]314746[/ATTACH]

Pasywny zaczyna się od 15kWh/m2/rok a ja mam aż 40kWh/m2/rok a do tego korzystam tylko z wanny bo nie mam prysznica :)

.

Schiza?

Imrahil,a jak tam Twój kurniczek z tarasem na północną stronę świata (nad garażem) ,zbudowany?

Gość Arturo72
[ATTACH=CONFIG]314746[/ATTACH]

Schiza?

(

Ale to jest moja pralnio-suszarnia zwana przez was "kotlownia" a nie lazienka.

Ludzie cywilizowani myja sie i kapia sie w lazienkach a nie w kotlowniach czy suszarniach.

Chociaz moze sie myle ;)