Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość TwojPan
.Nikt nigdy nie powiedział ani nie napisał że OGNIWO PLUS jest gorszy. Osobiście uważam że EKO PLUS jest świetnym kotłem i z cała pewnością warto go kupić, a RBR jest po prostu trochę inny. Tak musi być żeby klient miał wybór. To klient powinien zadecydować który kocioł bardziej odpowiada jego preferencjom czy warunkom kotłowni. Uważam też że nawet najlepsze konstrukcje nie są wiele warte dla zwykłego użytkownika, który nie ma wiedzy o regulacji procesu spalania. Ze zwykłym sterownikiem są to dla nich kotły z podajnikiem opału , dopiero ze sterownikiem eCoal można je nazwać kotłami automatycznymi. Myślę że moją opinię na ten temat podziela większość właścicieli takich czy innych kotłów ze sterownikiem eCoal.

Przy okazji chciałbym złożyć podziękowania twórcom sterownika tj. Zawijanowi, Zawijanowi_2, którego niestety nie ma już na tym forum ( wielka szkoda) I całej ekipie ELEKTRO-SYSTEMU którym to ludziom "chciało się" zbudować sterowanie na miarę XXI w. nie mające równego sobie odpowiednika na rynku. Mam nadzieję że tak zostanie.

Pozdrawiam

Daniel Bałka

Przepraszam ,że z cyt.z posta p.Wiesława.

Do P.Daniela Białka.

Herr Atom Man !

Gratuluję produktu.Choć mam kilka zastrzeżeń,to chciałbym nieoficjalnie,podziękować za "wybawienie" od kotła jaki poprzednio posiadałem,czyli OEP 25kW.

Bardzo raz jeszcze dziękuję.Kibicuję Wszystkim małym i średnim przedsiębiorcom w tym pięknym i zniszczonym kraju,bo sam "wlekę" mała firmę na poczet podatków US.

Chyba jako jeden z niewielu,mogę śmiało porównywać te kotły (OEP~~RBR).Moc ,z tytułu różnych -jakie posiadałem-ma chyba mniejsze znaczenie-bo nie o samym "paleniu" w nich pisałem.Jest z tym kotłem Pana różnie.Pan wie,wywaliłem ceramikę,bo jak pokazałem na fotkach-nie miała prawa zasłużyć na jej posiadanie.Fajnie,że teraz jest "demontowalna"-okazuje się,że żaden kiepsko położony klej nie jest potrzebny.Miło też widzieć,że nowy RBR ma już nieco inną "drogę spalin"-czytanie postów Mahera chyba sie Panu czka do dziś-ale i tak miło.Dobry ruch.

Ja tam znawca kotłów nie jestem,napiszę tylko tak.Nigdy,nie chciałbym wrócić do tematu wyciorów w kanałach pionowych OEP.

Ani też,do potężnej "japy" jego palnika.Ani też,do "rozmów" via forum ,z jego twórcami,wytwórcami,serwisantami itd.Nigdy.

Produkuje Pan staff,choć z garage,to i tak o całkiem niezłym poziomie.Choć drogi,to chyba wart wydanej kasy-co się pewnie okaże.

Moim skromnym zdaniem,wciąż ma na "pokładzie" nie tego "kapitana" co potrzeba.Ale i do tego sam Pan dojdzie.Wiele przeróbek,nie było by koniecznych-gdyby Pan podjął współpracę z genialnym sterownikiem SPP.Ale to tylko moje skromne zdanie.

Sukcesów.

Pozdrawiam.

Edytowane przez TwojPan

Gość TwojPan

A teraz narzekacie na Zawijanów ale pomyślcie sobie jak co nie które osoby ponosiła by fantazja na temat swoich produktów.. Teraz pieją poematy o swoim idealny wyrobie. Gdyby nie Zawijany to machali by papierkami ,pokazali czarne na białym..A tak?są pewne rzeczy tajne...

wuwok...lubisz kropki :)

Pozwolisz,że coś skrobnę.

O "papierkach" -o jakich piszesz,napisałeś-jest głośno od niedawna.Wielu spala "czarny towar" -a nigdy ich nie widziało.I póki nie będzie konieczności 100% ich posiadania,tak jak przy PC które sobie ludzie sami wykonali,nie będzie o co się bić.

Czy kupując swój kocioł-dbałeś o to?Jak sobie przypominam-nie :)

Gość TwojPan
Ale Ty na ES nic nie pokazałeś...

A ES co pokazało?Odpaliło FORUM,i"zebrało burzę mózgów" do kupy za free?Kto i kiedy podziękował tam ludkom za pomysły ,jakie tam za darmo padły?

Hmmm?

Gość TwojPan

Większość userów traktowała cię tam z przymrożeniem oka. [delikatnie to i tak ująłem]

Tak jak i Ciebie ( i mnie i nie tylko)-na start.

Nie rób ściemy.Fajny gość jesteś.I choć dysponujesz już ,pewnie w wielkim stopniu -przerobionym kotłem i palnikiem-wciąż wypowiadasz się jak user ":fabrycznej" wersji.

Kiedyś,w priv rozmowie z Wieslawem ,powiedziałem mu,że takie harce z przerabianiem palnika,kotła i Bóg wie czego tam jeszcze-powinny być tutaj na oficjalnym forum zabronione.Czasy są takie,że ludzie są walnięci ostro.Forum to mekka wiedzy.Forum i już masz wiedzę.

Kurna,nawet płyty fundamentowe sobie pod domy na krechę z banku-modernizują,wylewają itd.Takie forum traci sens.

Obłęd.

Tak jak i Ciebie ( i mnie i nie tylko)-na start.

Nie rób ściemy.Fajny gość jesteś.I choć dysponujesz już ,pewnie w wielkim stopniu -przerobionym kotłem i palnikiem-wciąż wypowiadasz się jak user ":fabrycznej" wersji.

Kiedyś,w priv rozmowie z Wieslawem ,powiedziałem mu,że takie harce z przerabianiem palnika,kotła i Bóg wie czego tam jeszcze-powinny być tutaj na oficjalnym forum zabronione.Czasy są takie,że ludzie są walnięci ostro.Forum to mekka wiedzy.Forum i już masz wiedzę.

Kurna,nawet płyty fundamentowe sobie pod domy na krechę z banku-modernizują,wylewają itd.Takie forum traci sens.

Obłęd.

Witam Novy. Odnośnie kotła to mój odbiega bardzo od seryjnego.[nie ukrywam tego,jak i twierdzę że kocioł to proste urządzenie i można modyfikować . Ale należy robić to z głową] Przy zakupie patrzyłem na papierki [badania] ..

By było w temacie ,podobało mi się jak Karoka porobił zdjęcia nowej wersji Rbr. Pokazał co i jak. Żadnych tajemnic,oglądasz i wiesz co kupujesz. To rozumiem,taką walkę o potencjalnych nabywców.

Ten fragment dokumentu, który raczyłeś powtórnie światu okazać, to czwarta strona DTR-ki kotła RBR-ekouniwersal, która z niewiadomych przyczyn znikła z witryny internetowej producenta kotła RBR-ekouniwersal jak i jego autoryzowanych sprzedawców, po dniu 9 października roku pańskiego 2013.

DTR_Rbr_Ekouniwersal_Karoka_NOWA_V1.jpg

W tym dniu zachęcony wypowiedzią na forum jednego z autoryzowanych sprzedawców kotłów RBR-ekouniwersal, pobrałem i zapoznałem się z nową DTR kotła RBR-ekouniwersal.

ps.

Jedynie co mogę dodać to , że plik z dokumentem kotła DTR-ekouniwersal został pobrany 1931 razy i nikt nie zauważył zapisów niezgodnych z prawdą.

ps2.

Adkwapniewski dzięki.

Gość TwojPan

By było w temacie ,podobało mi się jak Karoka porobił zdjęcia nowej wersji Rbr. Pokazał co i jak. Żadnych tajemnic,oglądasz i wiesz co kupujesz. To rozumiem,taką walkę o potencjalnych nabywców.

Jesteśmy malutkimi pionkami w dużej ,bardzo dużej grze.Oprócz producentów,w posiadaniu " piłki " są,sprzedawcy,dystrybutorzy,konstruktorzy-stera i kotła- a nawet p... leni właściciele sporych składów z opałem.Biznes jest potężny.Mało tylko kto,zdaje sobie z tego sprawę.Ja,po tym czego doświadczyłem na pewnym forum-już dobrze wiem.

Teraz,interesuje mnie tylko czy mój syn,jutro pojedzie na rowerze bez dodatkowych kółek.Polecam Ci,każde hobby-byle nie napieprzanie za free kasy tym,co i tak mają jej w bród.

Pozdrawiam.

Trzymaj się,amigos...........:)

Jesteśmy malutkimi pionkami w dużej ,bardzo dużej grze.Oprócz producentów,w posiadaniu " piłki " są,sprzedawcy,dystrybutorzy,konstruktorzy-stera i kotła- a nawet p... leni właściciele sporych składów z opałem.Biznes jest potężny.Mało tylko kto,zdaje sobie z tego sprawę.Ja,po tym czego doświadczyłem na pewnym forum-już dobrze wiem.

Teraz,interesuje mnie tylko czy mój syn,jutro pojedzie na rowerze bez dodatkowych kółek.Polecam Ci,każde hobby-byle nie napieprzanie za free kasy tym,co i tak mają jej w bród.

Pozdrawiam.

Trzymaj się,amigos...........:)

Przeciez nikt na sile na tym forum ci nic nie uswiadamial i nie wciskał.

To był twoj świadomy wybór

A pamiec mam dobrą

Gość TwojPan
Przeciez nikt na sile na tym forum ci nic nie uswiadamial i nie wciskał.

To był twoj świadomy wybór

A pamiec mam dobrą

Dlatego 20% głosowało na Kukiza.

Choć polityk z niego żaden.Rozumiesz analogię?

Dlatego 20% głosowało na Kukiza.

Choć polityk z niego żaden.Rozumiesz analogię?

Dlaczego 33,77 glosowalo na Komorowskiego choc z niego slaby prezydent.

Dlaczego Tusk spieprzyl do Brukseli wiedzac ze jego partia i rzady chyla sie ku upadkowi.

Dlaczego Putin wykancza opozycje, by dalej stosowac rzady autorytarne.

Rozumiesz analogie?????

Ten fragment dokumentu, który raczyłeś powtórnie światu okazać

Nie ja, ale sprzedawca kotła. W initernecie nataknąłem się na kilka witryn ze skanami stron z DTRki, i nie jest wcale tak je trudno znaleźc. Faktem jest, że na cala dokumentację techniczno-rozruchową się na natknąłem. Otrzymałem ją bez problemów od jednego z dystrybutorów.

Niestety...

sprawność cieplna - jedyny parametr energetyczno-emisyjny podany w tabelce - jest nieprawdziwy.

Czyżby informacje zawarte w dołączanych do kotła badaniach były nieprawdziwe?? Są tam zbliżone wartości

Edytowane przez rübezahl

Czyżby informacje zawarte w dołączanych do kotła badaniach były nieprawdziwe?? Są tam zbliżone wartości

Nie widziałem tych informacji... nie widziałem raportów z tych badań... nie potrafię nic o nich powiedzieć.

Co do tych z tej tabelki - wiem, że są nieprawdziwe. Dlatego zresztą zniknęły, po moich wpisach na forum, tym i innym.

Mam prośbę : Panowie macie wątek RBR bez cenzury , bardzo was proszę piszcie sobie tam o certyfikatach i innych tematach wojenkowo-marketingowych.

Tutaj chciałbym poczytać o tym np jak zejść do 4kg czecha na dzień grzejąc cwu, lub o nowym małym palniku do rbr`ka :)

Edytowane przez adkwapniewski

Mam prośbę : Panowie macie wątek RBR bez cenzury , bardzo was proszę piszcie sobie tam o certyfikatach i innych tematach wojenkowo-marketingowych.

Tutaj chciałbym poczytać o tym np jak zejść do 4kg czecha na dzień grzejąc cwu, lub o nowym małym palniku do rbr`ka :)

Jaki masz sterownik w rbr swoim.

Jezeli misiek lub zielony to chcialbym luknac na niego.

Moze cos podpowiem