Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaret czy Jaret Plus?

Jaret. Tamtego lata ladnie się spisywał i tego roku nie będę nic kombinował tylko wezmę ze dwa worki na próbę i jak będzie ok to trochę więcej. Ostanio wziąłem niecałe pół tony a tym razem pewnie jeszcze mniej bo mam jeszcze Retopala chyba 4 albo 5 worków. Jest jeszcze 3 worki Wesołej z Bartexu sprzed dwóch lat ale tego latem nie będe sypał.

Ile maxymalnie można dać czas podtrzymania? Ja mam na 3 h i ktoś może więcej ustawił?

Cykl jednego przepalania w Twoim podtrzymaniu trwa około 13 minut. Wynika z tego, że żar ma bardzo ciężko się obudzić. Temperatura podajnika wskazuje natomiast, że żar schodzi nisko do gardzieli. Policz łączny czas pracy podajnika w jednym cyklu. Gdy temperatura spalin wzrasta zbyt wolno to sterownik dodaje kolejne dawki i produkuje większą ilość żaru, który po wyłączeniu wentylatora emituje więcej sadzy. Może lepiej będzie częściej a po mniej.

Cykl jednego przepalania w Twoim podtrzymaniu trwa około 13 minut. Wynika z tego, że żar ma bardzo ciężko się obudzić. Temperatura podajnika wskazuje natomiast, że żar schodzi nisko do gardzieli. Policz łączny czas pracy podajnika w jednym cyklu. Gdy temperatura spalin wzrasta zbyt wolno to sterownik dodaje kolejne dawki i produkuje większą ilość żaru, który po wyłączeniu wentylatora emituje więcej sadzy. Może lepiej będzie częściej a po mniej.

U ciebie wychodzi ok 10 min. i wydaje mi się że wiecej zużywasz eko w podtrzymaniu