Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
A ty co wybudowałeś ? ha ?

Wybudował jak chciał i na ile go było stać i aby był z tego zadowolony bo to jest najważniejsze.

karoka przestań pier...ć,wybudował tak jak potrafił i jak mu doradzono a nie na tyle na ile było go stać.

A że miał do dupy doradców i nie używał forum w celu zamiaru budowy domu to tak ma.

Bo zaraz rzucę cyferki od siebie z budowy i sprzed budowy.

Gość Arturo72

I pytanie oficjalne do minertu,tylko i wyłącznie.

Z jaką sprawnością będzie pracował kocioł RBR 17KW jeśli dom będzie potrzebował 3kW czyli 18% mocy nominalnej tegoż kotła ?

I czy minertu poinformował o takiej sprawności swojego klienta ?

Czy poprostu ostrzygł owcę ???

minertu,masz wykupioną reklamę i chyba,nie chcesz,żeby była ona na daremno bo wykazuje Ci się brak "rzetelności" i stratę potencjalnych klientów ?

Sadzę,zatem,że odpowiesz z konkretami nie narażając się na ośmieszenie.

karoka widzę zajarzył o co biega a Ty dalej naciągasz zielonych inwestorów...

Zatem czekam na zasadne wytl€maczenie bo ja twierdzę,że naciągnąłęś inwestora po to,żeby mieć większą kasę dla siebie.

malina321 jest dowodem w tej sprawie na Twoją pazerność i wykorzystywanie nie świadomości inwestorow.

Czekam zatem na wyjasnienia inaczej możesz zlikwidować swoją reklamę na forum bo nie mówisz prawdy inwestorom.

Panowie byłem poraz kolejny na ciełowlasciwe.pl zrobilem bardzo dokladny bilans tym razem wyszedl mi piec 8kw na na moje 175m2

Zakupiłem kocioł rbr 17kw u Minertu

Wykasuj chopie tą reklamę i nie traktuj ludzi jak idiotów co to tak samo jak ty na przodku robią...

Bo takiego babola by nawet karoka nie popełnił ;)

Edytowane przez Arturo72

Arturo72 weź Ty się czep Pendolino i nie zaśmiecaj forum bo mi się już naprawdę rzygać chce jak czytam Twoje posty. Takim jak Ty to dla dobra ludzkości powinno się obligatoryjnie zabraniać dostępu do internetu.

Poniżej odpowiedź kolegi malina321 potwierdzająca, ze wybór takiej maocy to była tylko i wyłącznie jego własna decyzja:

Witam Arturo to ja sobie wybrałem taki kociołek i to była moja decyzja nikt mnie do niczego nie zmuszał ani przysyłał(tak ciężko to zrozumięć) z tego co obserwuje forum jesteś przesiąknięty nienawiścią do kotłow dlatego nie traktuje twych wpisów poważnie Jak zauważyłes co myśle jak jeszcze raz przeczytasz moje wpisy to zauważysz ze nie wychwalam kociołka po prostu ciesze sie ze dostalem dofinansowanie o czym informuje userów którzy mieli również rozterki takie jak ja bo tak na taki kociołek nie było by mnie stać zresztą akurat Tobie nie chce mie sie tego tłumaczyć Cieszę sie że nie skończyło sie na kociołku 29kw a co do kodu Karaoka ma rację kod jest inny co zresztą Andrzejowi M wytłumaczyłem Pozdrawiam

Arturo, ja Ci odpisałem tutaj bo widzę że wszędzie szkalujesz minertu i wklejasz to samo w każdym wątku, to wygląda mi na jakąś chorobę ale nie wiem czy da się jeszcze leczyć.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kot%C5%82em&p=6909793&viewfull=1#post6909793

Zejdź na ziemię proszę.

Arturo spóbuję Ci to wytłumaczyć ostatni raz Otóż to OZC które robiłem było niekompletne brakowało mi mocy pieca(piec robiony) spalałem duże ilosci drzewa którego tam nie wpisałem tak ze to OZC nie całkiem do tego mam stare budownictwo bez porządnego audytu nie bardzo strzelać .Dodatkowo częste braki prądu(raz a nawet dwa razy w tygodniu) chciałem zabezpieczyć sie w większy ruszt awaryjny(wiem żę to też nie jest wyjscie ale czuję sie pewniej) Wiem ze kociłoł bedzie miał mniejsza sprawność gdyż śledze to forum przeszło rok i chodz nie porównuję swojej wiedzy co do niektórych tutaj wiem co nieco co i dla zaspokojenia Twojej ciekawosci rozmawiałem o tym z Minertu osobiscie kilka godzin (dosłownie kilka godz miałem setki pytań) nikt w zwykłym sklepie nie poświeciłby mi tyle czasu ciesze sie bo o mały włos miałbym kocioł 29kw tłokowy i zrusztem wodnym tak jak dziesiatki moich sasiadów ( Ci to są szczęśliwi) Z tego co wiem TY nie śledzisz tego forum dla poszerzenia wiedzy lecz dla kasy więc na nic zdają sie Twoje kąśliwe uwagi.Pozdrawiam serdecznie również i Ciebie miłej niedzieli

Dziś będę odpalał RBR-A z nowym eCoalem. Na teraz mogę powiedzieć, że wyświetlacz idealnie do niego pasuje bo jest zielony. Układ menu jest nieco inny niż w poprzedniej wersji. Trzeba się trochę przestawić ale jest to do szybkiego ogarnięcia.

Jak możesz zapodaj podgląd chociaż na jakiś czas :p

Szkoda bo chciałem zobaczyć czym to się różnic, bo jak zarazie to raczej zmiany wizualne i dodatkowy moduły, kwestia najbardziej interesująca to ceny tych modułów ale wydaje mi się że komplet z 6 czujnikami i 6 termostatami + sterownik i sterowanie obcym źródłem w 2tys się nie zamknie chociaż chciałbym się zdziwić.

Szkoda bo chciałem zobaczyć czym to się różnic, bo jak zarazie to raczej zmiany wizualne i dodatkowy moduły, kwestia najbardziej interesująca to ceny tych modułów ale wydaje mi się że komplet z 6 czujnikami i 6 termostatami + sterownik i sterowanie obcym źródłem w 2tys się nie zamknie chociaż chciałbym się zdziwić.

No jest jeszcze problem z platformą, nie wszystko działa i nie można jeszcze udostępnić sterownika.

Mam dostęp do jednego sterownika ale otrzymałem login i hasło do konta żeby sobie pogrzebać :)

Powiem że jak ktoś będzie sobie chciał zrobić swój indywidualny schemat a chałpa duża to się pobawi :)

Wiem jaka jest planowana cena sprzedaży nowego stera do RBRów, co do ceny nadajnika radiowego ( będzie wpinany w płytę główną ), termostatów i dodatkowych modułów jeszcze nic nie ustalone, dopiero będzie to wchodzić powoli z czasem do oferty.

Bawiłeś się sterownikiem wiec zapytam bo gryzie mnie jedna rzecz.

Chłopaki na literę Z........... mówią że nowe OEPM ma maksymalnie 26KW a ograniczone jest to przez sterownik, wie jak wygląda w przypadku jak zamawiasz sterownik dla kotła RBR 35 albo 42KW skoro ster max wyciąga 26KW. Ewentualnie czy musisz za każdym razem przy zamówieniu mówić do jakiego kotła chcesz sterownik, czy tez nie ma to różnicy a ograniczenie to tylko wymysł Z............