Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Gość Arturo72
Niestety Bzduro72 w moim przypadku te oszczędności nie zrekompensowałyby droższej pompy. Nie potrafisz Bzduro72 zrozumieć, że nie dla każdego jest twoja pompka.

Mylisz się,do tego właśnie służy adaptacja projektu lub zmiany w projekcie nie istotne,gdzie wystarczy jedynie wpis Kierbuda do dziennika gdzie dlatego dla każdego

"moja" pompka byłaby a może i slabsza czyli tańsza ;)

Wtedy nie musiałbyś sprzedawać swojego Starego auta.

Oczywistym jest,że jak się zastanawia nad tym dopiero po budowie jak kotłownia już jest,jak komin już jest,jak grzejniki ścienne już są,jak kocioł już jest to niestety wtedy trzeba ponieść dodatkowe koszty.

A można było ciąć koszty jeszcze przed budową i nawet przed adaptacją ;)

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze sie 2 lata w piecu nie pali a już 3 awaria sterownika :/

- padł moduł internetowy

- potem cos sie zrąbało w steroniku i dmuchawa przstala dzialać (nie dostawala zasilania)

- i teraz znów mi padł moduł internetowy MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edit:

nie mozna kupować jakiś tanich zamienników tego modułu jak mam wymieniać raz na rok .....??

Edytowane przez prz3kus

Nie wiem na jakim temacie ale ktoś podawał że taki moduł można kupić na aledrogo. Tylko czy to było na stronach ester.. czy tu to sorry. :sick::???:

Dodano:

To aledrogo jakoś samo mi weszło do głowy, chociaż nie wiem na pewno czy to jest to co wyczytałem :p

https://esterownik.pl/forum/posty,1802/sterownik-ecoal-nie-dziala-padla-bateria-na-plycie-sterownika,2

Edytowane przez zbigmaz01

Jeszcze sie 2 lata w piecu nie pali a już 3 awaria sterownika :/

- padł moduł internetowy

- potem cos sie zrąbało w steroniku i dmuchawa przstala dzialać (nie dostawala zasilania)

- i teraz znów mi padł moduł internetowy MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edit:

nie mozna kupować jakiś tanich zamienników tego modułu jak mam wymieniać raz na rok .....??

Burzy nie było?

Pewnie była, on mi padł już jakieś 3 tygodnie temu, na poaczatku myslalem ze kabel myszy wcisnely bo mial otoczke pogryzona potem dopiero sprawdzam kabel dziala, a moduł sie nie pali.

Tylko jest to troche irytujące bo juz w tym roku to naprawde pilnowalem tego pieca, no ale czlowiek nie zawsze jest w domu. Co nie oznacza ze cos w tym sterowniku jest gówniane bo mam w domu serwerek na raspberry pi i tam jakoś moduł nie pada chodz cały raspery kosztował prawie tyle co ten moduł tutaj i nigdy go nie wyłączam :/ U mnie komp nigdy nie wylaczany router switch komputer dziecka wsyztko dziala a ten moduł przy piecu sie pierdzieli z byle przeciazenia.

Jedynie co sie poprawiło to to że teraz przy spalonym module ster dziąła normalnie, wtedy bez wyjęcia sie nie włączał.

Dzisiaj zadzwonei do tych z ES moze hrtowo taniej sprzedają ( taki żarcik na poprawe wlasnego humoru)

Edytowane przez prz3kus

A co Wy z tymi brykami macie?. Chyba nikt w naszym kraju nie jeździ babusową rikszą poskładaną z 3 innych. Jeśli już to raczej jakimś klepanym i odpicowanym francuzem czy szmelcwagenem. Tak samo nikt nie posiada kotłów z ugniecionej folii ameliniowej tylko jak by nie patrzeć konstrukcje bardziej zaawansowane technicznie.

Jak dla mnie to akurat bryka stuknięta jest bardziej atrakcyjna niż biedna nówka z salonu. Warunek jest jeden, bryka ma być zrobiona należycie i nie ma mieć metki "szkoda całkowita". Jaki to problem jeździć z wymienionym błotnikiem?.

Żebyś się majster nie zdziwił jak przy następnej wizycie w salone kupisz brykę z drugim lakierem bo się jej z lory spadło w trasie do salonu.

Dzisiejszą nówką nie da się jeździć bez AC i jakiegoś asistance gdzieś dalej niż po własnej wsi. Bulić jak za zboże w ASO gdzie Cześki mają gdzieś swoją robote?... nie dziękuje (no ponoć nie trzeba w ASO ale "ponoć"). B&L ty nie masz Porszaka tylko Rumuńskie auto robione przez Francuzów (czy tam na odwrót), sory ale gorszego przykładu dla misji którą reprezentujesz nie mogłeś przytoczyć. Dla ciebie grunt to papier. Jestem zdania że używasz coś co papiery miało wybłagane czy też zrobione na siłę.

"gratuluje spostrzegawczosci" szanownemu panu. Widze ze kolejny myli mnie z kims. Fajnie.

aby nie bylo kryptoreklamy to powiem tak:

op1.jpg

poznaj Stachu po zapachu.

Milego dnia

p.s. logo z kierownicy wycialem z premedytacja

Jeszcze trochę tu poprzynudzam :D

To, co jest obecnie - jest wynikiem działań nabywcy licencji, czyli producenta sterownika.

Tam proszę kierować wszystkie takie pytania.

a tu https://esterownik.pl/faq

piszą, że

Sterowniki oferujemy tylko firmom kotlarskim, którym rekomendacje wystawia Instytut Chemicznej Przeróbki Węgla.

Więc... Instytut wie i nawet błogosławi użycie np palników "batory" w tandemie z ecoalem na wymienniku RBR.

A więc ktoś tu mija się z prawdą.

Jeszcze trochę tu poprzynudzam :D

a tu https://esterownik.pl/faq

piszą, że

Więc... Instytut wie i nawet błogosławi użycie np palników "batory" w tandemie z ecoalem na wymienniku RBR.

A więc ktoś tu mija się z prawdą.

Proponuję sprawdzić te informacje w firmie Elektro-System.

Nie wiem, jak stary jest ten faq...

Wycięte słowa ...

,,,, użycie np palników "batory" w tandemie z ecoalem na wymienniku RBR. ,,,,.

Ale, przypomniał mi się post niejakiego Bolka & Lolka

,,,, i znowu bedzie niezla zadyma, bo tak chwalony przez was Batory narusza prawa autorskie zabezpieczone patentem. Z tego co mi sie o uszy obilo to juz sie paru przejechalo, przejedzie sie nastepny. ,,,,

Nawet jak jest tak jak opisane to będzie się tłumaczył ten co sprzedał palniki do Instalco.

A nie ten, co wypuścił je na rynek? I wziął za to pieniądze od klienta?

Tłumaczył będzie się ten, którego właściciel patentu pozwie. Skutek oczywiście może być różny, ale jeśli udowodni się, że sprzedający wiedział, iż sprzedaje wyrób wytworzony z naruszeniem patentu - to...

A nie ten, co wypuścił je na rynek? I wziął za to pieniądze od klienta?

Tłumaczył będzie się ten, którego właściciel patentu pozwie. Skutek oczywiście może być różny, ale jeśli udowodni się, że sprzedający wiedział, iż sprzedaje wyrób wytworzony z naruszeniem patentu - to...

Palnik Batory jest objęty ochronną patentową. Uzyskał wzór użytkowy.