Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Szanowni Rabarbarowcy, Mistrzowie pokrętności i ... całej reszty

Przed chwilą dotarła do mnie strasznie smutna wiadomość.

Pan KAROKA zmienia poglądy. Już OEPM nie jest dla niego wrażym obiektem. Teraz będzie go hołubił, pieścił i pucował. Nawet obcycka komu trzeba jak będzie trzeba. Bo on przecież zna łacińską sentencję, że pecunia non olet.

Większy zżera mniejszego, to i Łaszczów już dla niego będzie be, bo nawet gdyby chciał wrócić pod wschodnią ścianę, to go małopolscy pod ścianą postawią. I jak się nie obróci, to poopa z tyłu.

Pewnie dla kasy nawet TAJNE "świadectwo" rabarbara na sieć wrzuci, byle się do cycka z Ogniwa przyssać.

Ogniwo górą, Rabarbar be!!!

Tak trzymać panie karoka i reszto zgrai.

p.s. zobaczcie

http://karoka.eu/kategoria,32/kotly-co-ogniwo-biecz

Nie szarżuj Boluś, pisałem już dawno o tym że był u mnie przedstawiciel Ogniwa wtedy jak był u Was w Zabrzu, przyjechał do mnie, nie ja do Was a to różnica i że wezmę M-kę, napisałem to dzisiaj Tobie bo podobno ten ktoś miał przez to mieć problemy a tłusta gąska miała mi ulecieć z kurnika ale Twoje macki są za krótkie.

Tutaj Cię poinformowałem o tym: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kot%C5%82em&p=6935706&viewfull=1#post6935706

Później próba szkalowania:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kot%C5%82em&p=6935775&viewfull=1#post6935775

może też fragmencik:

Szanowny panie karoka,

to nieźle muszą mieć zryte berety, że dają do sprzedaży swoje wyroby komuś kto walił w nie jak chory w kubełek.

Na szczęście to nie mój problem tylko ich.

A co na to dotychczasowy chlebodawca - producent zupy rabarbarowej?

Zdradziłeś go pan, czy może zgodnie z zasadą rattus rattus, że lepiej być żywą świnią, niż martwym bohaterem, to i znikasz pan z tamtego okrętu?

Gdyby nie to, że dzisiaj cisza wyborcza, to bym panu coś napisał.Chociaż pan i tak tego nie zrozumiesz.

Co pan zatem powiesz na temat tego wyrobu kotłopodobnego o symbolu OEPM, któryś tak pan do niedawna zwalczał?

A co na to pana totumfaccy z tego forum - milośnicy rabarbara?

A tutaj odpowiedziałem na Twój post zawiści: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kot%C5%82em&p=6935790&viewfull=1#post6935790

Może wkleję cześć:

Kim waść jesteś że to przez to walenie w pana miałem nie dostać tego kotła, ha ?

Widać chyba tym do którego imienia się pan tak wypierasz, bo jak to inaczej rozumieć ?

Nikogo nie zdradziłem i ten ktoś wie o tym, on jest "hrabią" na swoim zamku a karoka na swoim, nic mi do niego ani jemu do mnie w tej sprawie.

A co do samego kotła to właśnie dlatego że jest on podobny do tego na którego już na samą nazwę sierść się na waści jeży a to może być dobry kocioł z tym że o tym dowiemy się dopiero za jakiś czas, także nie ciągnij mnie Boluś za język bo wtedy byłbym naprawdę kretynem żeby chwalić coś zanim jeszcze ludzie zaczęli tego używać jak to Wy czyniliście. To że mam go w ofercie nie będę Ci zaraz śpiewał psalmów pochwalnych czy jakiś wielebnych bo nie mam za co ani powodu nie widzę.

Boluś ja nigdy nie walczyłem z Waszymi kotłami a tym bardziej z firmą Ogniwo, jak już to z Waszym chamskim marketingiem i jakąś manią wyższości a dla mnie jesteście tylko forumowymi userami takimi jak ja czy pozostali i nie mam zamiaru z tego czy innego powodu Wam pokłonów bić czy w tyłek wchodzić.

Jak będzie za co kocioł pochwalić to pochwalę ale na pewno nie będę tu pisał głupot żeby tylko sprzedać Boluś, tu widzisz bardzo mylisz się z oceną karoki.

Karoka tym się różni od innych że zarabia na chlebek, może nie dużo ale zarabia i ma kotły w tej chwili 6-ciu producentów

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szanowny panie KAROKA

mniemam, że pan jako sprzedawca kotłów firmy Ogniwo będzie potrafił odpowiedzieć na każde (no prawie każde) pytanie z tymi kotłami związane. A zwłaszcza z tym nowym, którego tak pan nienawidził do niedawna. Mam na myśli OEPM25. Dlategu już teraz stawiam pierwsze pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi:

- czy kocioł (ten kocioł) posiadający w udostępnionych papierach informację, że mieści się w tzw. V klasie przy mocy nieco ponad 7 kW może pracować (być zabudowany) z instalacją potrzebującą ok. 4,5 - 10 kW? Jakie będą efekty jego pracy? jakie zużycie paliwa (ekogroszek) o wartości opalowej ok. 26 MJ/kg? Jak ze sprawnością tego niebieskiego?

Z utęsknieniem czekam na informacje. Inni pewnie też. Bo zima tuż tuż!

Edytowane przez bolek&lolek

Szanowny panie KAROKA

mniemam, że pan jako sprzedawca kotłów firmy Ogniwo będzie potrafił odpowiedzieć na każde (no prawie każde) pytanie z tymi kotłami związane. A zwłaszcza z tym nowym, którego tak pan nienawidził. Mam na myśli OEPM25. Dlategu już teraz stawiam pierwsze pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi:

- czy kocioł (ten kocioł) posiadający w udostępnionych papierach informację, że mieści się w tzw. V klasie przy mocy nieco ponad 7 kW może pracować (być zabudowany) z instalacją potrzebującą ok. 4,5 - 10 kW? Jakie będą efekty jego pracy? jakie zużycie paliwa (ekogroszek) o wartości opalowej ok. 26 MJ/kg? Jak ze sprawnością tego niebieskiego?

Boluś pisz w wątku o kotle OEPM, przecież jest wątek, nie spamuj tutaj.

Na pewno nie będę go polecał do nowych domów i powierzchni poniżej 250m2, do starych gorzej ocieplonych będzie to alternatywny wybór zamiast pozostałych kotłów które mam.

Nowe domki jednorodzinne potrzebują w większości sezonu między 2 a 3kW w najsroższe mrozy 4,5 do 6 a tutaj nie wiemy jaka będzie sprawność czy kultura pracy jak i w innych kotłach też tego nie wiemy. Ale mając kotły dużo mniejsze mocami nominalnymi dodatkowo dużo tańsze w zakupie w imię czego mam komuś wciskać tak duży kocioł ?

Żeby zarobić ?, jakoś mnie to nie kręci i nie mam takich nawyków :)

I nie zaczynaj znowu z tym nienawidzeniem bo chyba wyjaśniłem Ci dość jasno i dosadnie.

Nowe domki jednorodzinne potrzebują w większości sezonu między 2 a 3kW w najsroższe mrozy 4,5 do 6 a tutaj nie wiemy jaka będzie sprawność czy kultura pracy jak i w innych kotłach też tego nie wiemy. Ale mając kotły dużo mniejsze mocami nominalnymi dodatkowo dużo tańsze w zakupie w imię czego mam komuś wciskać tak duży kocioł ?

A te inne, które wciskasz komuś, to wiesz, czy mają na tych mocach wyższą sprawność i kulturę pracy?

A może wiesz, czy mają one taką samą sprawność i kulturę pracy?

A może mają one niższą sprawność i kulturę pracy i ten tańszy zakup jest, mimo wszystko, zakupem złym?

A tak a propos - a co Ty właściwie wiesz o tych kotłach, które oferujesz???

A te inne, które wciskasz komuś, to wiesz, czy mają na tych mocach wyższą sprawność i kulturę pracy?

A może wiesz, czy mają one taką samą sprawność i kulturę pracy?

A może mają one niższą sprawność i kulturę pracy i ten tańszy zakup jest, mimo wszystko, zakupem złym?

A tak a propos - a co Ty właściwie wiesz o tych kotłach, które oferujesz???

No tutaj mogę się pochwalić panie Jacku że nasza wiedza w tym temacie jest na równym poziomie.

A wygląda to tak że ani pan ani ja nie wiemy nic :)

A to że tanie mięso psy jedzą to każdemu powtarzam ale jeśli ma wybór to po co przepłacać ?

Co ja wiem o tych kotłach ?

No o jednych wiem więcej o drugich mniej ale coś tam chyba wiem.

Boluś pisz w wątku o kotle OEPM, przecież jest wątek, nie spamuj tutaj.

Na pewno nie będę go polecał do nowych domów i powierzchni poniżej 250m2, do starych gorzej ocieplonych będzie to alternatywny wybór zamiast pozostałych kotłów które mam.

Żeby zarobić ?, jakoś mnie to nie kręci i nie mam takich nawyków :)

I nie zaczynaj znowu z tym nienawidzeniem bo chyba wyjaśniłem Ci dość jasno i dosadnie.

Panie Karoka,

"dziękuję" za brak odpowiedzi, bo to pan podaje to bzdury. Totalne. ale to przecież na pana "zysk" i pana ryzyko.

Skoro ten OEPM tylko do chałup 200 - 250 to dlaczego inne do mniejszych? jakie mają sprawności i klasę emisji gdy pracują na 2 -3 - 5 kW?

Pan jako sprzedawca ma obowiązek mi podać te informacje. Łaski mi pan żadnej nie robi, bo wystawia pan do sprzedaży konkretny wyrób z konkretną ceną.

Pan ma obowiązek sprzedawać tylko to, co spelnia wymagania prawne. Nie jest pan dilerem maryśki, ale produktu (kociol), który może narobić bigosu.

Proszę oczekiwać na kolejne - publicznie zadane pytania odnośnie kotłów. W tym wątku oczywiście tylko RBR. W innych - odpowiednio.

p.s. uprzejmie informuję, że kiedyś się pan (i nie tylko) dowie kim jestem. Zaskoczenie będzie straszne. Ciekawe, czy przeprosicie gościa, z ktÓrym mnie caŁy czas mylicie. A zresztą. Co mnie to

no tutaj mogę się pochwalić panie jacku że nasza wiedza w tym temacie jest na równym poziomie.

a to że tanie mięso psy jedzą to każdemu powtarzam ale jeśli ma wybór to po co przepłacać ?

marzysz gościu, marzysz

null, czyli ...

No tutaj mogę się pochwalić panie Jacku że nasza wiedza w tym temacie jest na równym poziomie.

A to że tanie mięso psy jedzą to każdemu powtarzam ale jeśli ma wybór to po co przepłacać ?

Po pierwsze - z całą pewnością nie wiesz, co ja wiem.

Po drugie - ja nie sprzedaję tych kotłów, tylko Ty je sprzedajesz. Widzisz chyba te różnicę? A może nie?

No to Boluś w poniedziałek rano do urzędu i heja, bierz się za sprzedaż, jak będziesz na "swoim" możesz sprzedawać i 50kW na 120m2, Ciebie za to będą klienci rozliczać nie mnie.

Ja do urzędu?

Po co, skoro ja urząd jestem. Kontrolny.

To nie mnie, ale ja rozliczać będę. Pana też. Niestety!

Dobranoc:D

Ja do urzędu?

Po co, skoro ja urząd jestem. Kontrolny.

To nie mnie, ale ja rozliczać będę. Pana też. Niestety!

Dobranoc:D

Oj Boluś życia Ci chyba braknie żeby zaprowadzić porządek w tym kraju.

Choćby w samym kotlarstwie.

Ty to się weź za tych co miliony kradną, ja pracuję i nie kradnę, tych z wielką kasą to Ty kontrolerze boisz się pewnie ruszyć żeby Cię gdzieś na jakimś żyrandolu nie zadziergnęli, nie ?

Szanowni Rabarbarowcy, Mistrzowie pokrętności i ... całej reszty

Przed chwilą dotarła do mnie strasznie smutna wiadomość.

Pan KAROKA zmienia poglądy. Już OEPM nie jest dla niego wrażym obiektem. Teraz będzie go hołubił, pieścił i pucował. Nawet obcycka komu trzeba jak będzie trzeba. Bo on przecież zna łacińską sentencję, że pecunia non olet.

Większy zżera mniejszego, to i Łaszczów już dla niego będzie be, bo nawet gdyby chciał wrócić pod wschodnią ścianę, to go małopolscy pod ścianą postawią. I jak się nie obróci, to poopa z tyłu.

Pewnie dla kasy nawet TAJNE "świadectwo" rabarbara na sieć wrzuci, byle się do cycka z Ogniwa przyssać.

Ogniwo górą, Rabarbar be!!!

Tak trzymać panie karoka i reszto zgrai.

p.s. zobaczcie

http://karoka.eu/kategoria,32/kotly-co-ogniwo-biecz

Sławku oszczędź sobie wstydu. I jak do mnie pijesz z tą zgrają to grubo przesadziłem.

Ps. Zacznij pić z banderolą, że to tak nazwę.

Szanowny panie KAROKA

mniemam, że pan jako sprzedawca kotłów firmy Ogniwo będzie potrafił odpowiedzieć na każde (no prawie każde) pytanie z tymi kotłami związane. A zwłaszcza z tym nowym, którego tak pan nienawidził do niedawna. Mam na myśli OEPM25. Dlategu już teraz stawiam pierwsze pytanie i oczekuję konkretnej odpowiedzi:

Z utęsknieniem czekam na informacje. Inni pewnie też. Bo zima tuż tuż!

To ja czekam na Twoją odpowiedź na zadane pytanie. Powiem Ci coś w sekrecie. Nawet Ty nie znasz na nie odpowiedzi. A nawet jak już odpowiesz to na 100% się nie sprawdzi. Nawet na 80% bo zależności jest wiele :p

Panie Karoka,

"dziękuję" za brak odpowiedzi, bo to pan podaje to bzdury. Totalne. ale to przecież na pana "zysk" i pana ryzyko.

Skoro ten OEPM tylko do chałup 200 - 250 to dlaczego inne do mniejszych? jakie mają sprawności i klasę emisji gdy pracują na 2 -3 - 5 kW?

Pan jako sprzedawca ma obowiązek mi podać te informacje. Łaski mi pan żadnej nie robi, bo wystawia pan do sprzedaży konkretny wyrób z konkretną ceną.

Pan ma obowiązek sprzedawać tylko to, co spelnia wymagania prawne. Nie jest pan dilerem maryśki, ale produktu (kociol), który może narobić bigosu.

Proszę oczekiwać na kolejne - publicznie zadane pytania odnośnie kotłów. W tym wątku oczywiście tylko RBR. W innych - odpowiednio.

p.s. uprzejmie informuję, że kiedyś się pan (i nie tylko) dowie kim jestem. Zaskoczenie będzie straszne. Ciekawe, czy przeprosicie gościa, z ktÓrym mnie caŁy czas mylicie. A zresztą. Co mnie to

Przesadzasz Pan. Kto deklaruje zgodność sprzedawca czy producent?

Przesadzasz Pan. Kto deklaruje zgodność sprzedawca czy producent?

Szanowny panie minertu

uprzejmie pana i wszystkich informuję, ze pańskim obowiązkiem jako osoby wprowadzającej produkt do obrotu detalicznego (kolejne ogniwo łańcucha) jest sprawdzenie czy dokumentacja, która zobowiązany jest dostarczyć panu poprzednik (np. producent lub importer) spełnia wymagania przepisów. W przeciwnym wypadku nie powinien pan tego brac, bo bierze pan na swój garb całą odpowiedzialność.

Aby się nie rozwodzić podam panu kilka źródeł na potwierdzenie prawdziwości tego co mowię.

- 85/374/EEC

- Ustawa z 02.03.2000 Dz.U.22 z 2000 poz. 271

- 2001/95/WE

- Ustawa z 12.12.2003 Dz.U.229 z 2003 poz. 2275

- Ustawa z 30.08.2002 Dz.U.166 z 2002 poz. 1360

- Kodeks Cywilny Dz.U.141 z 2002 poz. 1176

Z tego co mi się nieopatrznie o uszy obiło część producentów, których wyroby pan wprowadza na rynek nie spełnia podstawowych wymagań określonych przepisami. Tym samym bierze pan na swoje plecy pełną odpowiedzialność jako kolejne ogniwo tego łańcucha za łamanie przepisów. A to może kosztować więcej niż nowy kombajn ścianowy wysokiej klasy.

Oczywiście nie podpowiem panu, co i jak, bo z jakiej racji. Jestem dla was nikim, wywołuję na waszych buźkach uśmiech beztroski. Zatem musicie sobie radzić sami. A mój oddech będziecie niestety jeszcze jakiś czas czuć. Bo menda jestem niemożebna. I paliwo też ma swoje konkretne cechy choć banderola spełnia wszystkie wymagania przepisów.

Pozdrawiam jak zwykle bardzo serdecznie.

p.s. na poważnie proponuję aby się pan i nie tylko zapoznał z przepisami prawa w dziedzinie w której pan działa. To taka darmowa porada, bo pana bardzo lubię choć na oczy nie widziałem.

Edytowane przez bolek&lolek
dpoisek p.s.

bolki srolki ,mnie też udupisz,że kupiłem rbr?Daj se na luz,nie ważne czy kupiłem od Karoki czy Sraroki ,bo nie kupiłem od żadmego z tego forum.A to forum jest dla użytkownikow takich a nie innych kotłów í całość polega na tym,że Ci z większym doświadczeniem podpowiadają,tym mało doświadczonym.A ciebie BOLEK ..powinienen moderator uciszć ,bo walisz z innej beczki!

Widzisz Mchomen niektórzy mają w sobie takie coś :) chcą komuś dokopać za wszelką cenę, posuwając się nawet do kłamstw i matactwa aby tylko dokopać i zdyskredytować drugiego w oczach czytelników.

Gdyby przejrzał te ponad 1200 stron wątku myślę że nigdzie nie można by przeczytać że karoka czy minertu komuś tu jakąś krzywdę wyrządzili a myślę że wręcz przeciwnie.

Co prawda były wpisy ale tych co akurat u nas kotłów nie kupili, nie piję tu akurat do Ciebie.

Gdyby karoka był taki zachłanny na kasę na 100% i Tobie by ten kocioł sprzedał, chyba potwierdzisz ? a dlaczego tak się stało to my wiemy, bo ja chcę spokojnie sobie spać w nocy chociaż chyba starość mnie powoli dopada bo i tego snu teraz nie wiele potrzebuję :)

Widać niektórzy dostają wysypki na zielony kolor, gdyby było jak tu jest przedstawiane nie pomagałbym też tym niebieskim w miarę możliwości które nie są duże w tym kolorze, może się to trochę zmieni :)

Żeby zaraz nie było że karoka sam się chwali to od razu podeprę ten wpis:

https://esterownik.pl/forum/posty,1333/podziekowania-dla-karoka65

Nie wiedziałem jakiś czas że powstał tam taki wątek i jeśli zdarzały się podobne sytuacje prosiłem żeby o tym nie pisać publicznie bo głupio się czuję.

Podobny wątek widziałem na esterowniku o minertu.

To ta druga "pazernota" i wyrwigrosz forumowy :)

Dobrej nocki życzę.

Mam takie pytanie do użytkowników forum z większym stażem i większym ilorazem inteligencji niż arturo72 ( o takich raczej nie trudno )

Czy na forum jest jakiś moderator czy ktoś kto pilnuje tu porządku ? Przecież w większości , jakieś 90% postów na forum, jest nie na temat ( tak jak i ten ) i są to przeważnie kłótnie tych samych osób. Czy na tym forum jest samowolka ?