Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich

Chciałem się pochwalić że uruchomiłem mojego RBRa w sobotę, a raczej pierwszego uruchomienia dokonał u mnie Suspenser.

Neta jeszcze nie mam, ale docelowo będzie. Wszystko ładnie działa, aż miło.

Podajnik dość cichy (a tego się obawiałem bo nie miałem doświadczenia z takimi piecami)

Najfajniejsze że pompa w AUTO pracuje z mocą - 6W :) a max widziałem na niej 10W

Więc - nowy użytkownik w szeregach.

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich

Chciałem się pochwalić że uruchomiłem mojego RBRa w sobotę, a raczej pierwszego uruchomienia dokonał u mnie Suspenser.

Neta jeszcze nie mam, ale docelowo będzie. Wszystko ładnie działa, aż miło.

Podajnik dość cichy (a tego się obawiałem bo nie miałem doświadczenia z takimi piecami)

Najfajniejsze że pompa w AUTO pracuje z mocą - 6W :) a max widziałem na niej 10W

Więc - nowy użytkownik w szeregach.

Pozdrawiam.

Czemu wybrałeś RBR?

Pewnie z tego samego powodu co ty . Jesteś niezadowolony z wyboru?

Nie piszczcie ze jestescie zadowoleni bo zaraz Pan Bolus wam wypomni zescie nie sprawdzili certyfikatów, badan tego kotła i ze grozi wam smiertelne niebezpieczenstwo z racji jego uzytkowania, tak w zasadzie dostaniecie upomnienie z ponagleniem aby poddac wasze kotły certyfikacji (oczywiscie na wasz koszt)

Nie piszczcie ze jestescie zadowoleni bo zaraz Pan Bolus wam wypomni zescie nie sprawdzili certyfikatów, badan tego kotła i ze grozi wam smiertelne niebezpieczenstwo z racji jego uzytkowania, tak w zasadzie dostaniecie upomnienie z ponagleniem aby poddac wasze kotły certyfikacji (oczywiscie na wasz koszt)

Gościu, myślałem, że jesteś mądrzejszy, a wyszło jak wyszło, czyli zwykła sus scrofa domestica

W jednym zdaniu kupa kłamstw z otworu górnego pana asolta. Czyli uwielbiasz pan sr.ć innym w papiery. To ci pa!

Gościu, myślałem, że jesteś mądrzejszy, a wyszło jak wyszło, czyli zwykła sus scrofa domestica

W jednym zdaniu kupa kłamstw z otworu górnego pana asolta. Czyli uwielbiasz pan sr.ć innym w papiery. To ci pa!

Pana ocena mojej mądrosci mnie nie interesuje, tą opinie prosze zachowac dla siebie. To była ironia, nie pojął Pan, a szkoda.

Pewnie z tego samego powodu co ty . Jesteś niezadowolony z wyboru?

wręcz przeciwnie!

Ale może właśnie powinniśmy pytać nowych userów co ich przekonało do RBRa.

W końcu opinia kogoś kto wyłożył kilka tysiecy PLN jest więcej warta niż jakiegoś frustrata....

Dlatego ponawiam pytanie:

Co przekonało Cię do RBRa?

wręcz przeciwnie!

Ale może właśnie powinniśmy pytać nowych userów co ich przekonało do RBRa.

W końcu opinia kogoś kto wyłożył kilka tysiecy PLN jest więcej warta niż jakiegoś frustrata....

Dlatego ponawiam pytanie:

Co przekonało Cię do RBRa?

Jeśli do mnie pijesz to ten ,,frustrat'' też wyłożył taką samą kasę.

Uważasz że mam stulić uszy po sobie bo zakłócam wasze samouwielbienie ?

Witam.

Panowie znowu robicie bu...el ubliżając sobie na wzajem a tu chodzi o kociol a nie "kto frustrat a kto nie" :) a ja kupilem kociol po przeczytaniu tego forum i esterownik i chyba rbr i oep miom zdaniem specjalnie sie nie roznia ale ZAZNACZAM TO MOJE ZDANIE.Oczywiscie sterownik byl waznym atutem ale oep tez taki ma.Przekonal mnie dostep do serwisu i montera "pod jednym adresem" a z tym byly trudnosci w mojej okolicy monterzy nazwijmy to niezalezni chcieli mnie poprostu okuc i jakos slabo orientowali w ecoalu. Reasumujac moj pierwszy sezon z rbr do tej pory jest ok kociol przetrawal palenie drewnem palenie grochu z flotem ( do ktorego wroce ) wiec czego jeszcze wymagac daje rade i tyle, moze inny tez by dawal rade ale ja wybralem rbr . :p .

Widzę, że już opanowałeś kociołek. Nie ma teraz problemów z sadzą i spiekami ? Czyżby ten flot był wszystkiemu winien ?

Pale teraz samym grochem i kociol smiga rewelacyjnie troche sadzy jest ale zadnych spiekow i koksu, a flot coz trzeba go spalic pozostal mi po smieciuchu i wtedy sadze i rozne inne takie trzeba wliczyc w koszty.Pozatym forumowicze sluza pomoca i swoja wiedza w ustabilizowaniu mojego smoka .