Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam 3D ale jak widac na schemacie na piecu nastawilem juz 45st zawór 3D juz praktycznie zakrecony a na dom 46st

Pokaż jak masz zamontowany ten 3D. Zdjęcie zrób albo kawałek schematu narysuj - w którym porcie wpięty kocioł, w którym powrót, w którym wyjście na instalację, gdzie wpięte wyjście na CWU, gdzie pompa CO.

No to mamy dodanego kolejnego użytkownika 859x :(, tylko nie mogę dodać na mapie zresztą w swoim też nie mogę zmienić danych, gdzieś się klika żeby to wyedytować ?, bo chyba coś się pozmieniało i nie wiem gdzie kliknąć aby zmienić dane na mapie, chyba już nie ten wzrok:rolleyes:
Z tego co ostatnio pisali to dodawanie i edycja na mapie jest na razie wyłączona, trzeba czekać

Aktualizacja oprogramowania.Takie pytanko.

Pobieramy 3 pliki:

eCoalUpdater_0.3.1.6.exe, www_eCoal.pl_0.3.1.6.zip, eCoalWWWProxy_0.3.1.6.exe

Odpalamy eCoalUpdater i aktualizujemy firmware, nastepnie w tym samym programie w 2 zakładce aktualizujemy www.

A co z tym eCoalWWWProxy_0.3.1.6.exe? Trzeba to uruchomić czy to jest tylko potrzebna do aktualizacji strony www?

W FAQ w ogóle o tym pliku nie wspominają!

Pytanie o ilość popiołu

Czy to normalne że popiołu mam pełny pojemnik po dwóch dniach?

Aktualnie zasyp ok 100kg starcza na 7 dni a popiół wybieram co dwa dni.

Piec to RBR12kW Ekoenergia2

Jeśli chodzi o jakość popiołu to wszystko ładnie dopalone.

Jak to wygląda u Was?

Wszystko zależy od tego jakim węglem palisz. Jak ma dużą zawartość popiołu to może tak być.

Ja palę Retopalem (zawartość popiołu ok 10%) i popiół trzeba wybrać tak po 3 - 4 dniach żeby się nie przesypywało z szuflady ale u mnie zasobnik wystarcza na ok 12 dni więc i popiół trochę rzadziej trzeba wybierać niż u Ciebie.