Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Kolor jak kolor,domu nim i tak nie ogrzejesz a kotła na plecach się nie nosi.

Pokrętła są od dekla a pod nim czyszczaki.

Czyszczaki ??? To znaczy że to nie jest "trochę" inny RBR

Właśnie pokazywałem znajomemu jak w "białej koszuli" czyszczę piec (wcześniej byliśmy oglądać ogniwo) i zdecydował się taki kupić, a tu taki zonk.

Mam nadzieję że można jeszcze dostać starą wersję?

Edytowane przez cichy777

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie Karaoka a może by tak kilka słów o kociołku adkwapniewski który to sie rozciekł po ilu latach użytkowania ? Dwóch .....????

A coś Ty taki ciekawy ?

Skąd wiesz że się rozciekł i że po dwóch latach ?

Czy ja mam jakiś obowiązek żeby Ci się z czegoś tłumaczyć, odpowiadać czy z czegoś spowiadać ?

Czyszczaki ??? To znaczy że to nie jest "trochę" inny RBR

Właśnie pokazywałem znajomemu jak w "białej koszuli" czyszczę piec (wcześniej byliśmy oglądać ogniwo) i zdecydował się taki kupić, a tu taki zonk.

Mam nadzieję że można jeszcze dostać starą wersję?

Tak to całkiem inny kocioł, był pokazywany w Lutym tego roku na targach Tarbud we Wrocławiu tyle że wersji pelletowej.

Cały czas są w sprzedaży obecne wersje, te nowe tylko na zamówienie.

Odwagi Karaoka .......... Bo obserwuje to forum i inne długo i zauważyłem jak szybko i skrzętnie tą informację uciszyłeś a przecież przyszli klienci i teraźniejsi maja prawo wiedzieć Może ja jestem przyszłym nabywcą a ta informacja wyraźnie została tak się określę zgaszona starasz się cos ukryc przed nabywcami ja wiem ja wiem to nie wygodne ale może właściciele chcieli by wiedzieć jak umarł w krótkim okresie jeden z zielonych

Tak to całkiem inny kocioł, był pokazywany w Lutym tego roku na targach Tarbud we Wrocławiu tyle że wersji pelletowej.

Cały czas są w sprzedaży obecne wersje, te nowe tylko na zamówienie.

Czyli nie zamierza się zaprzestać produkcji obecnego modelu? - znajomy dopiero gdzieś w połowie roku będzie kupował.

Edytowane przez cichy777

jest temat na esterownik, ale przymarł (jeżeli można tak powiedzieć) od wczoraj

https://esterownik.pl/forum/posty,2527/mokry-popiol

W podobnym czasie kupywaliśmy RBR-y, sam jestem ciekawy, chociaż jeszcze po dwóch latach pracy to jeszcze trochę gwarancji na kocioł zostało co nie wróży dobrze na kolejne lata. Mam nadzieje że to wada fabryczna, a nie np. cienka lub kiepskiej jakości blacha.

Tak tak Myślę że pan adkwapniewski dobrze zrobił pisząc o tym na forum o wodzie w popielniku choć wiedział co to oznacza bo to gwarantuje szybkie załatwienie sprawy przecież klienci szczegolnie Ci przyszli nie mogą sie dowiedziec co sie stalo jak w ciągu dwóch lat zjadło 6mm blachy a moze nie było 6mm wiadomo oszczednosci oj.......

No niby nie, ale poprzedni zielony bardziej wpadał w oko ;)

Czyszczaki ? Czyli do czyszczenia trzeba to odkręcać (jak w Ogniwie), czy to tylko tak na wszelki wypadek ?

To jest tylko dekiel rewizyjny.Do poruszania czyszczakami służy wajha.Do czyszczaków musi być dostęp gdyby coś się stało oraz do ewentualnego czyszczenia raz w roku.

Odwagi Karaoka .......... Bo obserwuje to forum i inne długo i zauważyłem jak szybko i skrzętnie tą informację uciszyłeś a przecież przyszli klienci i teraźniejsi maja prawo wiedzieć Może ja jestem przyszłym nabywcą a ta informacja wyraźnie została tak się określę zgaszona starasz się cos ukryc przed nabywcami ja wiem ja wiem to nie wygodne ale może właściciele chcieli by wiedzieć jak umarł w krótkim okresie jeden z zielonych

Noo Panie Wieśku, co prawda to prawda.

nie mogą sie dowiedziec co sie stalo jak w ciągu dwóch lat zjadło 6mm blachy a moze nie było 6mm wiadomo oszczednosci oj.......

to wiadomo czy nie wiadomo?

z jednej strony szukasz informacji, a z drugiej publikujesz fakty.

temat słabej kontroli jakości RBR był już poruszany kilka razy na forum. głównie są to problemy ze spawami. Jeśli masz dowody na oszustwo na blasze to zdecydowanie sprawa dla prokuratury, a nie na forum.

Jeśli mimo wszystko w życiu nie widziałeś RBRa poza zdjęciami, sugerowałbym nie wydawać wyroków...

najlepiej niech się wypowie adkwapniewski w końcu to on widział awarię i z pewnością jest zainteresowany ustalenie i usunięciem przyczyny.