Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

:)

nie na bufor tylko na zbiornik cwu typu zbiornik w zbiorniku, a że sa takie, gdzie część kotłowa jest większa, to tak wychodzi :)

mam 4 osoby, z czego 3 dorosłe i jedna prawie i wszyscy lubią pławic się w wannie pełnej wody, a że wszyscy chcą prawie na raz, to muszę zapewnić dużą wydajność ciepłej wody, poza tym wszyscy są zmarzluchy, więc w kazdej chwili muszę mieć możliwość zapewnienia ciepła, nawet w lato :)

Edit:

Być może można wszystko zrobić taniej i prościej, ale ja nie mam jakiegokolwiek doświadczenia w tej dziedzinie. Nigdy nie mieszkałem w domu, jedynie co, to to co napiszą w internecie. mam jakieś "swoje" pojecie i wyobrażenie i zrobię tak jak umiem.

Poza tym wszystko musi być proste w obsłudze, co nie znaczy, ze proste w wykonaniu :)

Edytowane przez Slawko123

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panowie podpowiedzcie jak rozsądnie ustawić pompkę cyrkulacyjną ? Jaki czas pracy ? Jeśli ustawię 5 to mam rozumieć, że ona pracuje 5 min na 1 godzinę ? Jaką wpisać temperaturę załączania ?

edit.

Jeszcze jaki czas postoju pompki cyrkulacyjnej?

Edytowane przez pawko_

Panowie podpowiedzcie jak rozsądnie ustawić pompkę cyrkulacyjną ? Jaki czas pracy ? Jeśli ustawię 5 to mam rozumieć, że ona pracuje 5 min na 1 godzinę ? Jaką wpisać temperaturę załączania ?

edit.

Jeszcze jaki czas postoju pompki cyrkulacyjnej?

Pomyśl o czujnikach ruchu... wchodzisz do łazienki, za chwilę masz ciepłą wodę... wychodzisz z łazienki, pompa się wyłączy... to samo w kuchni. Pogadaj z elektrykiem.. :)

-------

Też jest jeszcze inna możliwość, np. jesteś pół godziny w łazience, oczywiście po uruchomieniu czujnika ruchu, a w obiegu woda uzyskała żądaną temperaturę, pompa cyrkulacyjna wyłączy... /sterownik pompy cyrkulacyjnej/ :)

http://www.tmk.com.pl/pl/produkty/sterowniki-pomp/sp-100cw-sterownik-pompy-cyrkulacyjnej-cwu-z-wyswietlaczem

Edytowane przez Alessandro