Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miuzziker napisał:
Jak sprawdzić że korona się rozszczelniła. Teraz to ja wogóle nie mogę osiągnąć zadanej temperatury

Właśnie tak :)

Ściągnij ją , wyczyść kanał powietrzny , zamontuj na silikonie 1500*C najlepiej sou.al - zobaczysz różnicę , chyba że Ci kamieni malowanych sprzedali ;)

drzwiczki konstrukcja i dokładność wykonania to full wypas w K :yes:

a porcelanka- zajeło mi to troche czasu aby rozszyfrować jak może być powkładana - full wypas stawiam piwko dla projektanta ;)

z powodu bardzo nieudolnego dostawcy prądu -częste wyłączanie go jestem zmuszony do demontażu porcelanki

za nie długo nabazgram -jaka jest rórznica w w zużyciu paliwa bez porcelanki wiadomo z porcelanką piec czyściutki jak dupa niemowlaka hee

Próbowałem wczoraj ściągnąć koronę i nie udało mi się jej ściągnąć. Uderzałem młotkiem po koronie lub przez jakieś drewno, podważałem prętem i wszystkim co mi przyszło do głowy i ani nie drgnie. Nie chcę walić z całej siłu młotem, gyż jest to żeliwo i może pęknąć. Przeczyściłem tylko dziurki i sprawdziłem czy dmucha i czy gdzieś nie uciek powietrze. Wszystko wygląda OK.

Rozpaliłem kocioł i szybko osiągnął temperaturę, nawet na niskim poziomie nadmuchu, lecz gdy włączyłem podłogówkę to już nie mogło osiągnąć w ogóle temperatury i dalej dymiło na czarno. Dodam, że piec wyczyściłem tak dokładnie, że chyba już dokładniej nie można.

Podłączyłem sterownik do internetu przez kabel podpięty do routera. Wpisałem numer IP i się połączyłem, lecz na drugi dzień już nie mogłem się połączyć oraz nie mogę ustawić w żaden sposób zdalnego dostępu. Zmieniłem adres IP i dalej nic nie pomogło. Co może być przyczyną?

berdnard napisał:
drzwiczki konstrukcja i dokładność wykonania to full wypas w K :yes:

a porcelanka- zajeło mi to troche czasu aby rozszyfrować jak może być powkładana - full wypas stawiam piwko dla projektanta ;)

z powodu bardzo nieudolnego dostawcy prądu -częste wyłączanie go jestem zmuszony do demontażu porcelanki

za nie długo nabazgram -jaka jest rórznica w w zużyciu paliwa bez porcelanki wiadomo z porcelanką piec czyściutki jak dupa niemowlaka hee

Rajmek tylko jak będziesz wkładał to wyczyść to dobrze bo pewnie się usyfi blacha.

raf1. napisał:
Mam pytanie do znawców węgla. Przy ostatniej dostawie zauważyłem że niektóre worki zawierają węgiel który ma "biały" nalot . Co to może oznaczać?

A te worki to są nowe czy może z jakiegoś piekarnianego odzysku.

Wiem że Ci z niektórych składów kupują worki z piekarni po mące bo piekarz pozbywa się śmieci a takie worki są dużo tańsze.

Poważnie piszę.

Jak wysypiesz węgiel to spróbuj walnąć tym workiem gdzieś na dworze o jakieś drzewo czy słupek czy się mąka nie kurzy, ewentualnie po jakiejś paszy z mieszalni czy śrucie.

karoka65 napisał:
A te worki to są nowe czy może z jakiegoś piekarnianego odzysku.

Wiem że Ci z niektórych składów kupują worki z piekarni po mące bo piekarz pozbywa się śmieci a takie worki są dużo tańsze.

Poważnie piszę.

Jak wysypiesz węgiel to spróbuj walnąć tym workiem gdzieś na dworze o jakieś drzewo czy słupek czy się mąka nie kurzy, ewentualnie po jakiejś paszy z mieszalni czy śrucie.

Raczej to nie jest "nalot" tylko taki węgiel podobny do kamienia