Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drzwiczki konstrukcja i dokładność wykonania to full wypas w K :yes:

a porcelanka- zajeło mi to troche czasu aby rozszyfrować jak może być powkładana - full wypas stawiam piwko dla projektanta ;)

z powodu bardzo nieudolnego dostawcy prądu -częste wyłączanie go jestem zmuszony do demontażu porcelanki

za nie długo nabazgram -jaka jest rórznica w w zużyciu paliwa bez porcelanki wiadomo z porcelanką piec czyściutki jak dupa niemowlaka hee

Próbowałem wczoraj ściągnąć koronę i nie udało mi się jej ściągnąć. Uderzałem młotkiem po koronie lub przez jakieś drewno, podważałem prętem i wszystkim co mi przyszło do głowy i ani nie drgnie. Nie chcę walić z całej siłu młotem, gyż jest to żeliwo i może pęknąć. Przeczyściłem tylko dziurki i sprawdziłem czy dmucha i czy gdzieś nie uciek powietrze. Wszystko wygląda OK.

Rozpaliłem kocioł i szybko osiągnął temperaturę, nawet na niskim poziomie nadmuchu, lecz gdy włączyłem podłogówkę to już nie mogło osiągnąć w ogóle temperatury i dalej dymiło na czarno. Dodam, że piec wyczyściłem tak dokładnie, że chyba już dokładniej nie można.

Podłączyłem sterownik do internetu przez kabel podpięty do routera. Wpisałem numer IP i się połączyłem, lecz na drugi dzień już nie mogłem się połączyć oraz nie mogę ustawić w żaden sposób zdalnego dostępu. Zmieniłem adres IP i dalej nic nie pomogło. Co może być przyczyną?

drzwiczki konstrukcja i dokładność wykonania to full wypas w K :yes:

a porcelanka- zajeło mi to troche czasu aby rozszyfrować jak może być powkładana - full wypas stawiam piwko dla projektanta ;)

z powodu bardzo nieudolnego dostawcy prądu -częste wyłączanie go jestem zmuszony do demontażu porcelanki

za nie długo nabazgram -jaka jest rórznica w w zużyciu paliwa bez porcelanki wiadomo z porcelanką piec czyściutki jak dupa niemowlaka hee

Rajmek tylko jak będziesz wkładał to wyczyść to dobrze bo pewnie się usyfi blacha.

Mam pytanie do znawców węgla. Przy ostatniej dostawie zauważyłem że niektóre worki zawierają węgiel który ma "biały" nalot . Co to może oznaczać?

A te worki to są nowe czy może z jakiegoś piekarnianego odzysku.

Wiem że Ci z niektórych składów kupują worki z piekarni po mące bo piekarz pozbywa się śmieci a takie worki są dużo tańsze.

Poważnie piszę.

Jak wysypiesz węgiel to spróbuj walnąć tym workiem gdzieś na dworze o jakieś drzewo czy słupek czy się mąka nie kurzy, ewentualnie po jakiejś paszy z mieszalni czy śrucie.

A te worki to są nowe czy może z jakiegoś piekarnianego odzysku.

Wiem że Ci z niektórych składów kupują worki z piekarni po mące bo piekarz pozbywa się śmieci a takie worki są dużo tańsze.

Poważnie piszę.

Jak wysypiesz węgiel to spróbuj walnąć tym workiem gdzieś na dworze o jakieś drzewo czy słupek czy się mąka nie kurzy, ewentualnie po jakiejś paszy z mieszalni czy śrucie.

Raczej to nie jest "nalot" tylko taki węgiel podobny do kamienia