Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

No i po kłopocie.

Nowy RBR w kotłowni.

Tutaj chciałbym wspomnieć,że rzadko się spotyka tak szybką reakcję sprzedawcy(Karoka) jak i producenta.

W tydzień wszystko zorganizowane w ramach gwarancji na 5+ .

Podziękowania dla Romka i Rajmunda za wymianę(miałem przyjemność spotkać Panów w realu)

Mam nadzieję,że tym razem kocioł już nie zrobi niespodzianki i będzie długo służył.

Miales powiedzieć co było, no chyba, że jest blokada informacji.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żadna tajemnica , puścił spaw i zaczął cieknąć.

Nie był to duży wyciek i kotłowni mi nie zalało ale w piecu wilgotno a jeszcze był na gwarancji.

Karoka szybko zadziałał i jak dla mnie bardzo profesjonalnie . Szczególną analizę to już nie ja robię bo piec zabrano i tyle w temacie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Delphion1
dopisek

Panowie. Odkrecila mi sie ta wajcha. Jest jakis sposob, aby ja szybko zamontowac, czy trzeba sciagac podajnik z palnikiem (ekoenergia)?

Ściągnięcie podajnika nic nie da. Potrzebne są dwie osoby. Jedna osoba trzyma płaskownik (ja to zrobiłem od strony popielnika w pozycji leżącej), druga osoba wkręca wajchę (przy wejściu wajchy jest tuleja, którą można odkręcić, wtedy będzie lepiej widać, przyda się też latarka).

Wydaje mi się, że można także przytrzymać (przyblokować np pogrzebaczem) płaskownik od strony 2 półki (górne drzwiczki). Gwint normalny, prawy.

Nadal mam problem z wajchą z tyłu pieca do czyszczenia.

Chodzi bardzo ciężko.

Niedawno ktoś mi poradził, bym ją nasmarował. Trochę posmarowałem, ale niewiele to dało.

Po wczorajszym czyszczeniu, dziś prawie w ogóle nie mogę jej wcisnąć. Wchodzi tylko na jakieś 20%, dalej nie idzie.

Czy do tego miejsca w piecu, które ta wajcha czyści, jest jakieś dojście? Od wewnątrz? To jest jakaś tylna ścianka? Dokładnie nie wiem gdzie to jest.

Może tam się coś zapiekło? Coś zasyfiło? Podpowiedzcie co z tym zrobić, bo podejrzewam, że nie powinienem tego tak zostawić..

Nadal mam problem z wajchą z tyłu pieca do czyszczenia.

Chodzi bardzo ciężko.

Niedawno ktoś mi poradził, bym ją nasmarował. Trochę posmarowałem, ale niewiele to dało.

Po wczorajszym czyszczeniu, dziś prawie w ogóle nie mogę jej wcisnąć. Wchodzi tylko na jakieś 20%, dalej nie idzie.

Czy do tego miejsca w piecu, które ta wajcha czyści, jest jakieś dojście? Od wewnątrz? To jest jakaś tylna ścianka? Dokładnie nie wiem gdzie to jest.

Może tam się coś zapiekło? Coś zasyfiło? Podpowiedzcie co z tym zrobić, bo podejrzewam, że nie powinienem tego tak zostawić..

Włóż rękę z telefonem do tylnego kanału albo zainwestuj w kamerkę inspekcyjna za parę zeta - przydaje się.

a.jpg