Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co mogę powiedzieć? jestem zadowolony i to już mój trzeci RBR, lubię nowe rzeczy :) trzymam się tylko jednej kobiety :)

Mogę napisać tyle co udało i się dowiedzieć od producenta.

Sterownik wiadomo, eCoal 3.5, moce zgłoszone do badań 12 i 15kW, wiem że mały kocioł wypadł lepiej niż dobrze i możliwe że nie będzie 12 a 11kW ale nie chciałbym siać plotek bo niektórzy zaraz mogą uznać to co napisałem za prawdę najprawdziwszą i wykorzystywać to w przyszłości bo karoka coś tam napisał.

Napisałem tyle co wiem a na konkrety trzeba jeszcze poczekać trochę, podobno niedługo.

Dzięki za info, wygląda na to że mam na co czekać.

pozdrawiam

Witam,

podczas czyszczenia kanału pionowego prawdopodobnie wykręcił się uchwyt tego kątownika co tam śmiga wewnątrz kanału. Czy da się go wkręcić bez zdejmowania palnika? Próbowałem to zrobić w pojedynkę ale ręce za krótkie i trochę ciepło wkoło palnika. Teraz planuję wygaszenie to poświęcę czas i mogę to spróbować zrobić.

Pozdrawiam

Witam,

podczas czyszczenia kanału pionowego prawdopodobnie wykręcił się uchwyt tego kątownika co tam śmiga wewnątrz kanału. Czy da się go wkręcić bez zdejmowania palnika? Próbowałem to zrobić w pojedynkę ale ręce za krótkie i trochę ciepło wkoło palnika. Teraz planuję wygaszenie to poświęcę czas i mogę to spróbować zrobić.

Pozdrawiam

Da się ale obawiam się,że sam nie dasz rady.

Hej, możecie na szybko podrzucić na jakiej minimalnej wysokości wpada wylot spalin z kotła w komin w tych nowych rbrach?

Wyjście spalin będzie mogło być i do góry i do tyłu.

Przy górnym wyjściu oś rury spalinowej jest na 1300 od posadzki

Przy tylnym wyjściu oś rury będzie na 850 od posadzki

• 2 weeks później...