Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Sterownik verbomat czyli ie-42 nie jest jeszcze dostępny publicznie dla wszystkich dlatego najpierw należy założyć sobie konto na http://www.ie.net.pl/ i wtedy na koncie z mapy po zalogowaniu się można wybrać sterownik do podglądu lub wtedy kliknąć w link tak jak w stopce od bernarda i też zadziała ( ale po zalogowaniu na swoje konto w ie)

:)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Udało się, dzięki Czp01 :) :)

Benek, pozwolić mi tu wrzucić schemat Twojego kotła /foto z ekranu/?

Jaki masz kociołek? Z tych wcześniejszych postów zrozumiałem, że masz RBR-K...

Pięknie działa, i to bez zaworów 3,4d, i z zużyciem węgla w ilości 1,1 kg/h, i w trybie pracy CWU równolegle z CO, i z zachowaniem odpowiedniej temp. na powrocie...

Edytowane przez Alessandro

Sterownik verbomat czyli ie-42 nie jest jeszcze dostępny publicznie dla wszystkich dlatego najpierw należy założyć sobie konto na http://www.ie.net.pl/ i wtedy na koncie z mapy po zalogowaniu się można wybrać sterownik do podglądu lub wtedy kliknąć w link tak jak w stopce od bernarda i też zadziała ( ale po zalogowaniu na swoje konto w ie)

:)

WOW ! Kurcze Czechu... Ty też masz verbomata ! :) Obejrzałem schemat, no pięknie.... zadowolony jesteś, co? :) Z zużyciem 0,7 kg/h ....:wiggle:

Na jaką powierzchnię grzania?

240 m2 po podłogach licząc z kotłownią - zużycie ok :)

No a na tym sterowniku najbardziej podoba mi się jego praca ciągła w automacie :)

Otóż to! PRACA CIĄGŁA! :yes: Przez pracę ciągłą zużywa się tyle ile potrzeba. Jestem pod wrażeniem Romka, pewnie razem z Benkiem tworzyli dzieło. Pamiętam te kłótnie, tu na forum FM i na portalu esterownik..... ja pierniczę, aż miło się czytało! :D No i proszę... stworzyli nowy sterownik, taki jaki powinien być, i pomyśleć, że to ratownik górnictwa i kierowca.... mają techniczne myśli. :yes: :)

Otóż to! PRACA CIĄGŁA! :yes: Przez pracę ciągłą zużywa się tyle ile potrzeba. Jestem pod wrażeniem Romka, pewnie razem z Benkiem stworzyli dzieło. Pamiętam te kłótnie, tu na forum FM i na portalu esterownik..... ja pierniczę, aż miło się czytało! :D No i proszę... stworzyli nowy sterownik, taki jaki powinien być, i pomyśleć, że to ratownik górnictwa i kierowca.... mają techniczne myśli. :yes: :)

nie no ja byłem tylko obserwatorem hee kol werb wsio wymyślił chwała mu za to ja mam siedzieć z d cichutko i klaskać

taki zemnie typek nie znośny :cool:

nie no ja byłem tylko obserwatorem hee kol werb wsio wymyślił chwała mu za to ja mam siedzieć z d cichutko i klaskać

taki zemnie typek nie znośny :cool:

A co jest Twojego w tym sterze ? Tak z ciekawości. Kolor obudowy, coś innego ?

Czytałem, że nie umiesz go ustawić, dziwne skoro maczałeś palce w tworzeniu.

• 2 weeks później...

Klaudiusz tak ten świat jest już urządzony że co byś nie kupił, kocioł, meble, samochód, najmniejszą pierdołę to zawsze ktoś na Tobie zarabia.

Podobnie co byś nie robił też każdy na Tobie zarabia, choćby w pracy zawodowej. Twój pracodawca zarabia na tym co produkują jego pracownicy ( Ty ) dostajesz za tą prace wynagrodzenie a jemu też musi coś z Ciebie zostać. Choć Ty byłbyś pracodawcą to zarabiałbyś na swoich pracownikach ale na tym co Ty musisz nabyć żeby zapewnić tą pracę i tak ktoś musi znowu zarobić na Tobie.

I tak w kółko, nie ma samowystarczalnych.

W sumie to i są, można nic nie produkować, ustalić kilka ustaw, przepisów podatkowych i doić ludzi tylko za to że żyją na jakimś dziwnym skrawku tego globu.

Z drugiej strony jeśli to taki intratne zajęcie to dlaczego się nie przebranżowić?

Każdy z nas może sprzedawać kotły, ba może je nawet produkować.

Ja uprawiam ziemię od kawalerskich czasów ( z przypadku ), ponad 34 lata byłem kierowcą zawodowym a teraz od kilku lat sprzedaję też kotły, ba zacząłem już nawet je instalować ( bo nie ma kto a czasy panów heniów i czesiów się kończą ).

Każdy może próbować sił, nie widzę tu żadnych przeszkód ani jakiś ograniczeń, można zarabiać w każdy sposób pamiętając że i tak ktoś będzie zarabiał na Tobie :)

Inaczej się nie da.