Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ewentualnie otwory które są na łączeniu do "dosuszania" robią krecią robotę

nie wiem jaka wersja palnika ale może warto sprawdzić czy występuja i zakleić na początek jakimś silikonem

czasem tez niewłaściwe napowietrzenie lub niewłaściwe uszczelnienie powoduje schodzenie żaru i wzrost temperaruty.

ja miałem tak ze swoim Brucerem

porzadne uszczelnienie korony oraz zaklejenie otworów pomogło i temperatura jest w okolicy 30-34stC

a jak się pali na tym palniku???

jest kopiec czy płasko a moze jest krater????

i jak długo sie pali a jak długo w podtrzymaniu???

nie wiem co tam teraz steruje RBR-em ale może sa skopane parametry podtrzymania i się wszystko grzeje

zazwyczaj palnik jest chłodzony w czasie pracy a rozgrzewa sie w podtrzymaniu gdy wentylator go nie schładza. jak są skopane parametry to będzie przegrzewał.

a czujnik we właściwym miejscu?? może za blisko kotła???

sprawdziłbym jeszcze co się dzieje w podtrzymaniu- może przedmuchy za często albo trzeba podać więcej opału żeby wypchnąć go wyżej co powinno trochę pomóc. tutaj jednak zdałbym się na chłopaków na codzień pracujących z "miśkiem" - znają lepiej parametry podtrzymania i mogą doradzić lepiej ode mnie

• 4 weeks później...
Temperatura podajnika ustabilizowana. Panowie to teraz z innej beczki. Od 24.11 od godz. 21:00 (o godz. 20:45 zrobiłem zasyp paliwa, zmieniłem czas pracy podajnika na 400 i zmodyfikowałem ilość kg/min pracy podajnika na 0,31 z 0,34) nie mam statystyk odnośnie średniego spalania. Natomiast wykresy temperatur zapisują się na sterowniku, zasypy itp. O co może chodzić? Edytowane przez pawko_

Temperatura podajnika ustabilizowana. Panowie to teraz z innej beczki. Od 24.11 od godz. 21:00 (o godz. 20:45 zrobiłem zasyp paliwa, zmieniłem czas pracy podajnika na 400 i zmodyfikowałem ilość kg/min pracy podajnika na 0,31 z 0,34) nie mam statystyk odnośnie średniego spalania. Natomiast wykresy temperatur zapisują się na sterowniku, zasypy itp. O co może chodzić?

Miałem to samo , nie pamiętam dokładnie ale zobacz w zasypach czy masz wpisane paliwo które zakupiłeś i w trakcie zasypu wybiera się je do tego aby ster wyliczał sobie ilość spalonego węgla. Ps musisz zalogować się z kąpa na esterowniku.

Nie rozumiem tego sterownika i tych statystyk. Zakupiłem paliwo 17.11 i zaznaczyłem, że automatycznie przy każdym zasypie będzie wpisywać to paliwo i lipa nie pokazuje średniego spalania. Natomiast jak zrobiłem modyfikacje i wpisałem nieprawdę, że dokonałem zasyp innym paliwem wcześniej zakupionym to pokazuje wszystko. O co tu chodzi? Edytowane przez pawko_