Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja myślę że chyba wiem jak to wyszło, kolega cichy tez ma rację bo to pamiętam. On to zauważył i napisał, pewnie jeden z pierwszych szybciej zamontował i odpalił kociołek, bywał może częściej na budowie i to zaobserwował. Chłopaki brali kotły, stały bo coś jeszcze dosychało a to instalator w konia leciał, a to robota cały czas i nie było na to czasu i umykało to w gąszczu spraw. Teraz więcej czasu, ludzie zaglądają częściej do domów, niektórzy zaczynają mieszkać i to zaczęło wychodzić stopniowo.

Masz rację to forum o RBR, ale zaczynam mieć wrażenie że wszelkie krytyczne uwagi do skondinąd całkiem dobrego pieca spotykają sie z ironią"starych wyjadaczy". Ja sam jak kilka miesięcy temu wspomniałem o głosnym podajniku zostałem wręcz zlinczowany -że mi się wydaje, co to za bzdury wypisuję itd.. w ten sposób chyba nkt nie ośmieli się czegoś niepochlebnego napisać. Chyba nie o to tu chodzi ?. Więc trochę rzeczowej krytyki chyba się niektórym należy.

Ale bez przesady.

Dokładnie. Do dzisiejszego dnia śledziłem to forum i byłem na 99% zdecydowany na RBR. Zastanawiałem się tylko nad mocą. Zabrałem w końcu głos bo uważałem że można normalnie podyskutować. Niestety ulubieńcy Instalco rzucili sie z pazurami nie przebierając w słowach. Odebrano mi apetyt na kocioł w mgnieniu oka.

A co do uwag to faktycznie masz rację. Każdy wpis mówiący o problemach lub niedociągnięciach otrzymuje ostrą ripostę. I chyba o to tu chodzi.

Dokładnie. Do dzisiejszego dnia śledziłem to forum i byłem na 99% zdecydowany na RBR. Zastanawiałem się tylko nad mocą. Zabrałem w końcu głos bo uważałem że można normalnie podyskutować. Niestety ulubieńcy Instalco rzucili sie z pazurami nie przebierając w słowach. Odebrano mi apetyt na kocioł w mgnieniu oka.

A co do uwag to faktycznie masz rację. Każdy wpis mówiący o problemach lub niedociągnięciach otrzymuje ostrą ripostę. I chyba o to tu chodzi.

kup sobie zebca i nie zawracaj d...

Pewnie będą gadać --------- a co tam

Kup obojętnie co aby miało ecoal - ważny jest ster ---------- a nie kocioł

Ja myślę że chyba wiem jak to wyszło, kolega cichy tez ma rację bo to pamiętam. On to zauważył i napisał, pewnie jeden z pierwszych szybciej zamontował i odpalił kociołek, bywał może częściej na budowie i to zaobserwował. Chłopaki brali kotły, stały bo coś jeszcze dosychało a to instalator w konia leciał, a to robota cały czas i nie było na to czasu i umykało to w gąszczu spraw. Teraz więcej czasu, ludzie zaglądają częściej do domów, niektórzy zaczynają mieszkać i to zaczęło wychodzić stopniowo.

A ja inna rzecz zaobserwowalem ze jak kosz wegla pelny to podajnik ciszej idzie :yes:

a tak na serio temat poruszony to pewnie i rozpatrywany,

Panie Danielu wiem ze czyta pan forum,niech pan uspokoi wszystkie te osoby i sie wypowie ze usterki beda dopracowane i poprawione a na pewno wszyscy ze spokojem beda czekac na serwisantow a tak ludzie na swieta niepotrzebnie sie denerwuja ;)

Jak taki zadowolony jesteś to po co szukasz innego i zamiast się błakać po temacie o RBR wejdź na temat o swoim ulubionym kociołku bardzo się rozwineło, chyba z sześć postów :lol2:tam masz szansę troche to podciagnąć

A ostatnio słyszałem taki dowcip;

Idzie trzch facetow w płaszczach, jak poznać ktory ma Zębca?

........... Ten co ma Zębca ma płaszcz wpuszczony w spodnie:rotfl:

Panowie trzeba trochę poluźnić gumkę w majtkach w koncu idą święta piece grzeją a myślę że nikt tu na lodzie nie zostanie i ten problem niebawem się rozwiąże

Bo wybudowałem nowy dom i chce go ogrzać. To proste. Szukam kotła i wcale nie musi to być Zebiec.

Odpisałem tylko dla Piotrka42 na temat w/w kotła i to wszystko.

Przepraszam że zabłądziłem. Zdarza się najlepszym.

ale kurcze jak tak sie czyta to forum to czasami naprawde idzie sie usmiac,dziwie sie ze niektorzy gazem po prostu nie grzeja,

wtedy dostana i cisze i czystosc i jeszcze mniejszy kociolek i zero obslugi,nie zapomne postu jak pani jedna pisala ze maz tonie za bardzo widzi sie mu czyszczenie pieca raz na tydzien hehe

Chłopie przeczytaj sam siebie wstecz,swoje wypowiedzi i powiedz o co ci chodzi, jak masz jakieś pytania to pytaj a nie raz przedstawiasz się jako doświadczony użytkownik kotła X z którego jesteś bardzo zadowolony a drugim razem udajesz zielonego w tym temacie i nie wiesz jaka moc jest ci potrzebna. Wyrzuć z siebie co cie gryzie będzie ci lżej

A ja inna rzecz zaobserwowalem ze jak kosz wegla pelny to podajnik ciszej idzie :yes:

a tak na serio temat poruszony to pewnie i rozpatrywany,

To też prawda.

Pan Daniel z ekipą os poniedziałku w Nowym Sączu zapierdziela uruchamiając dużą kotłownię i nie ma czasu się w dupę podrapać :)

Rozmawiałem z nim rano bo zasieg mu się przytrafił na trochę na komórce.

To że on nie pisze, nie znaczy że nie wie co tu się pisze i że w tym kierunku nic się nie robi.