Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No rzeczwiście ciszej pracuje nie ma tego "buczenia" a producent powinnien coś z tym zrobić. Ręka mnie trochę swierzbi i kol. Karoce mógłbym pokazać (co może w najblizszej przyszłości zrobię) jak bardzo cicho może pracować podajnk tak że i teraz po mimo wymianie, Rbr-mógłby się skryć. Widać że panowie z Ekoenergi znalezłi sobie nowe źródło dochodu - w ramach akcji serwisowej będą odpłatnie wymieniać przekładnie :p

No rzeczwiście ciszej pracuje nie ma tego "buczenia" a producent powinnien coś z tym zrobić. Ręka mnie trochę swierzbi i kol. Karoce mógłbym pokazać (co może w najblizszej przyszłości zrobię) jak bardzo cicho może pracować podajnk tak że i teraz po mimo wymianie, Rbr-mógłby się skryć. Widać że panowie z Ekoenergi znalezłi sobie nowe źródło dochodu - w ramach akcji serwisowej będą odpłatnie wymieniać przekładnie :p
Ja to bym jeszcze zapytał o tą wymianę co arur miał zrobioną. Papiery na to jakieś są? faktura? gwarancja? Jakieś stwierdzenie na piśmie podstawy do wymiany i z określoną opłatą za tą wymianę? Może to ekstra taksa wystawiona tylko przez serwis a nie przez producenta?

Aha raf mi nie musisz nic pokazywać bo wiem jak pracuje podajnik w RBR, w Ogniwo Eko Plus bardzo często mam okazję je słyszeć.

Kolego raf ja nigdzie nie pisałem że coś takiego nie mogło zaistnieć i że tego nie ma, zajrzyj stronę wstecz.

Ale widzę że nawet ci co jeszcze nie mają to mają najwięcej do powiedzenia bo gdzieś czytali, słyszeli lub konkurencja tak pisała.

Jest głośny i tyle i po co te niepotrzebne wywody. Będę miał wiecej czasu to podeśle no to forum jak może cicho pracować przekładnia oczywiście konkurencji nie RBR-a. A Hef-a słyszałeś zapraszam do mnie?

Edytowane przez raf1

Sprawa zręcznie ewoluuje, najpierw było sprawę znamy mała partia, pracujemy nad tym, potem były święta i ekoenergia zamknięta do 6 stycznia, potem okres oczekiwania na komunikat, teraz wyciekło dzięki arurowi to przechodzimy do ofensywy, marudzi tylko czterech reszta to sami szczęśliwcy a tamtym się zdaje. najlepiej jeszcze wkręcić w to jakiegoś klienta z pod wrocławia któremu może nie buczy więc się dziwi o czym wypisują inni. Ale to tak wyglądało od początku, że idziecie w tą stronę tylko graliście na zwłokę bo już nie jeden post był o tym, że IM się coś wydaje. A ja zabuliłem i piec słychać w każdym kącie w domu mimo, że jest z silikatów które dobrze tłumią.

Jak tylko czterech to co macie za problem chyba producent nie zbankutuje jak przyjadą i załatwią te cztery egzemplarze?

Kolego po prostu denerwują mnie trochę niektóre wpisy i insynuacje mogę powiedzieć nawet groźby czy szantaże.

Czasem to się nawet cieszę że niektórzy nie kupili tych kotłów u mnie.

Widziałeś gdzieś tutaj że producent powiedział że cię olał ?

Wy znowu nakręcacie się wzajemnie jak to było trzy tygodnie temu, jeden coś pierdnie, drugi dołoży a trzeci już mówi że tamten się zesrał.

Idę spać. Dobrej Nocy życząc.

Nie wiem jak wygląda DTR-ka RBR czy jest tam zawarta głośność całego zestawu pieca wyrażona w decybelach, wystarczy pomierzyć , porównać z innymi i wyjdzie czy jest i jak bardzo głośniej. Czytałem wcześniej że serwis ekoenergi był wyposażony w decybelomierz to można zamieścić pomiary aby mieć jakieś porównanie. Ja gdzieś w magazynie mam czujnik sejsmiczny z możliwością podłączenia voltomierza i odczytu wielkości wibracji i jeżeli buczenie to nie kwestia głośności tylko przenoszonych wibracji to mogę go odszukać porobię pomiary na różnych sprzętach domowych i mogę go bezpłatnie udostępnić aby wszyscy mieli wyobrażenie przed kupnem pieca z jakim hałasem/wibracjami będą musieli żyć kupująć RBR-a.

Mówisz że Instalko już wie to dlaczego nas nie informuje? Ekoenergia już się wypowiedziała więc na co czekać ?

Krzysiek moja firma nazywa się Karoka-Eko, nie pracuję w Instalco, nie jestem jej szefem, udziałowcem, współwłaścicielem czy czym tam jeszcze, zapewne oświadczenie się ukaże ale to nie do mnie te słowa czy do Minertu.

Gdzie Ekoenergia się wypowiedziała ?

Wypowiedział się za nią chyba tylko Beata&Sławek, ja na razie nic takiego nie czytałem.

Naprawdę przepraszam ale spadam spać, rano do pracy a szykuje się ciężki poranek na drodze bo śnieg napierdziela równo.

Ja gdzieś w magazynie mam czujnik sejsmiczny z możliwością podłączenia voltomierza i odczytu wielkości wibracji i jeżeli buczenie to nie kwestia głośności tylko przenoszonych wibracji to mogę go odszukać porobię pomiary na różnych sprzętach domowych i mogę go bezpłatnie udostępnić aby wszyscy mieli wyobrażenie przed kupnem pieca z jakim hałasem/wibracjami będą musieli żyć kupująć RBR-a.

A Ty masz takie wyobrażenie ?

Wiesz jak pracują ?

Słyszałeś ten huk i czułeś te wibracje, czy tylko tak sobie piszesz bo masz jakiś zły humor dzisiaj i chcesz obsrywać to co tylko widziałeś na obrazku ?

Jednak nie pojmujesz lub nie chcesz Sławek się za ekoenergię wypowiedział czy trafił w sedno? Bo moim zdaniem kasując artura wypowiedziała się ekoenergia.

Nie wiem w co trafiłeś i nie pisz do mnie bo ja tu nie mam za wiele do powiedzenia, to samo odpowiedziałby ci sklepikarz czy hurtownik.

Zwracasz się nie do tego co trzeba ile mogę tyle pomogę, myslę że robię dużo więcej jak nawet powinienem ale to moja sprawa.

Co do skasowania arura nie będę się wypowiadał bo tam nie byłem ani to mój klient choć miał być.

Wiem co nie co ale myslę że nie do mnie należy tutaj się wypowiadać bo jak zawsze piszę nie lubię plotek.

Beata&Slawek w ostateczności można napisać do instalko niech zabiorą sobie kocioł i tyle , a co:)

Na miejscu p. Daniela tak bym zrobił, zresztą wiesz Sławek jak go nie chcesz i ma ci zatruwać życie to ja go wezmę dla siebie. Mój badziewiaczek już trochę sezonów zaliczył, jest dwa razy za duży a i tak mam zamiar zmienić w przyszłości na RBRa. Ty masz chyba 11-tkę potrzebuję prawy jak taki masz to biorę i uwolnię cię od tych męk moimo że nie kupiłeś u mnie. Kupisz sobie jakiś lepszy.

Pasuje ?