Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO to masz za ostatni cały miesiąc dom 150m2 +40m2 garazu ogrzewanego 12-14 st +cwu tem w domu 22,5-23 st

Podsumowanie z okresu od 2012-12-29 do 2013-01-27 (30 dni)

Średnie zużycie paliwa 16.34 kg/d

Średnia moc kotła 3.21 kW

Całkowite zużycie paliwa 490.07 kg

Średni koszt 16.61 PLN/d

Całkowity koszt 498.24 PLN

Jak tam Wasze spalania w okresie ostatnim mocno zimowym?

U mnie zżera około 14-15 kg na 24h z tym ,że domek 1 sezon opalany i temp w środku 17 st.(domek 100m2 )

Jaka mocą jedziecie na grupowym?Ja zmieniłem dziś z 8/12 na 8/8 bo mi więcej wpierdzielał :p

No to też żadnej tragedii nie ma jak na dobry początek :)

Panowie ja z moim spalaniem to nie mam się co chwalić... U mnie idzie około 27kg/dobę przy temp wew. 18-19*C oczywiście dom w trakcie budowy ale ocieplony. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie podobnie jak u Was, mam zamiar zamontować zawór N-drogowy i jakoś poprawić spalanie w mojej chałupie. Ile może sobie zawołać hydraulik za założenie takiego zaworu?

Panowie ja z moim spalaniem to nie mam się co chwalić... U mnie idzie około 27kg/dobę przy temp wew. 18-19*C oczywiście dom w trakcie budowy ale ocieplony. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie podobnie jak u Was, mam zamiar zamontować zawór N-drogowy i jakoś poprawić spalanie w mojej chałupie. Ile może sobie zawołać hydraulik za założenie takiego zaworu?

A znając życie pewnie krzyknie ze 2 stówy:P

Po co ci ten zawór

Poszukaj lepiej dziur w chałupie będzie taniej

Po co ci ten zawór

Poszukaj lepiej dziur w chałupie będzie taniej

Hehe, no pewnie brak drzwi wewnętrznych między pomieszczeniami robi swoje, ale wydaje mi się, że taki zawór to dobra rzecz. Teraz nie mam możliwości podnieść temperatury powrotu, i piecyk szaleje jak dostaje masę zimnej wody. ...

Hehe, no pewnie brak drzwi wewnętrznych między pomieszczeniami robi swoje, ale wydaje mi się, że taki zawór to dobra rzecz. Teraz nie mam możliwości podnieść temperatury powrotu, i piecyk szaleje jak dostaje masę zimnej wody. ...

Ustaw CWU jako CWU + mieszajaca i po problemie.

Zawór nie potrzebny

Zaoszczędzisz z 4stówki

zawór zamontujesz teraz czy później.

W przyszłym sezonie będzie CWU to tak ustawisz

Nie komplikuj im prościej tym lepiej.

Nie zrozumiałeś mnie, zawór mam zamiar zamontować tak żeby był gotowy na przyszły sezon. CWU w przyszłym sezonie nie będzie jeszcze podłączone, nie potrzebna nam ciepła woda na budowie.

Nie zrozumiałeś mnie, zawór mam zamiar zamontować tak żeby był gotowy na przyszły sezon. CWU w przyszłym sezonie nie będzie jeszcze podłączone, nie potrzebna nam ciepła woda na budowie.

Po sezonie zapomnisz o zaworze bo ważniejsze będzie to na czym będziesz leżał :)

Jak chcesz to montuj nikt ci nie broni.