Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

juz wiem o co chodzi.

Gdy temperatura w domu jest powyzej zadanej to piec pracuje na obnizonej temepraturze .

Zostawilem 2 okna uchylone na cala noc w poblizu czujnika i nie mogl dogrzac do zadanej temepratury dlatego tak temeperatura spalin wzrosla.

przejsciowke do kabla do zmiany softu to w kazdym komputerowym dostane ?? gdzie znajde instrukcje do zmiany softu ??

Albo też na esterownik faq

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

juz wiem o co chodzi.

Gdy temperatura w domu jest powyzej zadanej to piec pracuje na obnizonej temepraturze .

Zostawilem 2 okna uchylone na cala noc w poblizu czujnika i nie mogl dogrzac do zadanej temepratury dlatego tak temeperatura spalin wzrosla.

przejsciowke do kabla do zmiany softu to w kazdym komputerowym dostane ?? gdzie znajde instrukcje do zmiany softu ??

Jeżeli chcesz kupić taką jaka jest dedykowana (czyt. sprawdzona ) to szukaj firmy Digitus.

Tak powodem może być za mało wiatru :)

Przy czechu może ci się trochę sadzy pojawiać ale jak nadmuch dobrze dobierzesz to nawet na nim nie będzie sadzować.

Dzięki chłopaki za rady ,wczoraj podniosłem moc dmuchawy i bedę musiał spalić nadmiar sadopalem.

No zobaczymy, co z tego wyniknie?

Od kiedy go użytkujesz?

Palę od października, nie mieszkam jeszcze, robię wykończeniówkę więc w domu utrzymuję temperaturę 15 - 17 stopni, więc kocioł się nie przemęcza. Pracuje na czujniku pokojowym, temperaturę utrzymuje bez problemu bo dom ociepliłem na jesieni, więc większość czasu w podtrzymaniu a jak się załączy to zalewa go zimna woda z układu. Przeszedłem na pracę cykliczną pompy. Wiem że na wiosnę mam do zmiany instalację, powroty mam osobno czujnik był na CWU i niby temp powrotu ok ale drugą rurą masa wody z układu bez kontroli. Wczoraj przełożyłem czujnik na powrót od instalacji CO jutro zobaczę jak wykresy. No i chyba jeszcze zawór 3- drożny z którego zrezygnowałem gdyż do tego pieca nie był konieczny. Czy to wynik zimnego powrotu którego kocioł się miał "nie bać" czy też przyczyną może być coś innego?

To tzw. " gips" miałem go dużo na początku. Kolega suspenser opisał to w którymś wątku jak znajdę to wstawię.

Podobnie jak on kilka kilka lat temu obstukiwałem to czyszczakiem i odlatywało płatkami.

Mój kocioł choć dużo gorszy jakościowo ma się jeszcze dobrze :)

Chętnie poczytam o tym gipsie :yes:

Nie utrzymuje za dużej temperatury - bo jeszcze budowa to wydaje mi się że spalanie jest troche na wysokim poziomie:( (średnio 23 kg/d). Dom o pow.160 m jeszcze nie ocieplone ściany ale poddasze już tak wełną o gr.20 cm miejscami 25. Może ktoś zerknąć na moje ustawienia? Edytowane przez raf1

Wiesiek to nie nowina z takim nadmuchem, zobacz u mnie. Przez to jechałem na grupowym bo nie mogę dopalić, cały czas coś kombinuję. Wychodzi na to że na grupowym daje radę a na auto przesypuje i nie nadąża. Na grupowym chyba widziałeś na jakim nadmuchu leciałem? Jak co to z kropek można wyczytać. Dzisiaj rano włączyłem auto i dalej próbuję :p

Poczytajcie tutaj o nowym temacie założonym przez jednego z kolegów :Dhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?211533-ANKIETA-najlepszy-kocio%C5%82-na-ekogroszek&p=5795577#post5795577

Nic to nie wnosi zabawa dla zabawy, gdyby była możliwość oceny swojego pieca w jakiejś skali punktowej lub punktacji według określonych parametrów, a tak to mogę zagłosować na sportowca roku:D, ale ooczywiście, że kliknę na RBR-a przecież palec mnie nie rozboli:lol2: