Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też jeszcze nie kupiłem ale załatwiłem :lol2: jedną szt. którą założyłem. Ale stwierdziłem że szybciej dostanę M6 dlatego chyba to przerobię. Pewnie też będę przerabiał, szukał i kupował jak tą mi zetnie :lol2::lol2::lol2:

Witam

Odnośnie zabezpieczeń ślimaka Tu mają takie jak trzeba cena za kg. http://www.domer.pl/sruba-maszyn-m-5x60-oc-302-zawleczka-motor.html

Jeszcze 2 -3 tygodnie i się wprowadzam i podłączam bo na razie nie mam tam netu. Popiół z papierosa to nie jest, spadają spieki i niedopalony węgiel choć czas podawania w grzaniu mam 3 sek. Kolega z firmy Instalco już do mnie dzwonił i podał prawdopodobną przyczynę (nieszczelność palnika)

Przypuszczenia się sprawdziły,zeszła w rękach.O pomyśle proszę na razie nie pisać. :)

super-dziękuje, korzystając z obecności na forum producenta proszę o wyjaśnienie dlaczego palnik stosowany ekoenergia w 17kw ma tylko nacięcia pionowe-dysze wew. korony palnika.Przeglądając palniki też ekoenergi II generacji zauważyłem dodatkowe otwory nadmuchowe okrągłe, czy to nowsze czy starsze rozwiązanie mające na celu lepsze dopalanie lub rezygnacja na rzecz poprawy spalania.Zapytam jeszcze czy w przypadku stosowania palnika ekoenergia w 17kw ilość tychże nacięć jest dopasowana do mocy kotła oraz kto jest producentem tego palnika-może już wystarczy na teraz, pozdrawiam

Można prosić producenta o odpowiedz na forum lub priva odnośnie braku otworów nadmuchowych okrągłych u góry palnika Ekoenergia w RBR 17kW, bo wszystkie Ekoenergie je mają

Można prosić producenta o odpowiedz na forum lub priva odnośnie braku otworów nadmuchowych okrągłych u góry palnika Ekoenergia w RBR 17kW, bo wszystkie Ekoenergie je mają

Witam!

Te dziurki o których tu mowa są zbędne . Wystarczająca ilość powietrza przepływa przez nacięcia w dole korony. Chodzi też o to żeby nie wprowadzać zbędnego powietrza poza strefę spalania . Kiedyś przy BRUCERACH też należało zaślepić te otwory o ile producent tego nie zrobił.