Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panowie, i Panie czy któryś z Państwa posiada RBR-a w trybie zamkniętym?. Zastanawiam się ponieważ trochę to jak bomba pod mieszkaniem.

(obecnie mam kocioł Viessmana na olej 22kW) w układzie zamkniętym. Jest stały dopływ wody, obecnie podłączony do pieca i mam kratkę ściekową w pomieszczeniu.)

Jeżeli tak nie jest proszę wyprowadźcie mnie z błędu.

Jeżeli ktoś ma to poproszę kilka fotek.

Edytowane przez zby-net

Tak jak mówiłem, wstawiasz wężownicę schładzającą lub zawór DBV-1 i masz zabezpieczoną instalację w układzie zamkniętym jeśli chcesz zamkniętym.

Wysyłałem dużo kociołków z zamontowanymi fabrycznie tymi zaworami, dysponuję nazwiskami i adresami ale na forum tego nie podam z wiadomych względów, nie wiem czy po nickach coś uda się rozszyfrować.

Panowie, i Panie czy któryś z Państwa posiada RBR-a w trybie zamkniętym?. Zastanawiam się ponieważ trochę to jak bomba pod mieszkaniem.

(obecnie mam kocioł Viessmana na olej 22kW) w układzie zamkniętym. Jest stały dopływ wody, obecnie podłączony do pieca i mam kratkę ściekową w pomieszczeniu.)

Jeżeli tak nie jest proszę wyprowadźcie mnie z błędu.

Jeżeli ktoś ma to poproszę kilka fotek.

Mam i się cieszę że to nie otwarty :)

Teściu właśnie mnie obśmiał jak mu powiedziałem, że kupuję 11 KW, on ma 35KW na 160m2 :)

Mnie też wysmiewano a mina instalatora bezcenna jak kocioł zobaczył :)

Teraz nikt sie nie smieje a nawet widze ,że zazdroszczą:)

Teścia z poczatku okłamałem i na pytanie jaka moc powiedziałem mu ,że do 17kw ale właściwie niewiele sie pomyliłem bo piec w testach nawet 23kw poszedł :p

Teraz nie pyta bo nie ma potrzeby jak wszystko ok :)

Zapytaj Tescia ile spalił przez zime i załóż się z nim o flaszkę;) ,że spalisz mniej co najmniej 25%.

Ja pokole ale doradca.

Ja mam 17, w sylwestra grzałem około 600m2 spokojnie dawał radę

Piec szedł z mocą ok 22kw żarł 100kg na dobę

No i proszę i nie trzeba było 32kw :)

chrisa wypowiedzi śledze od poczatku i jak widać zadowolony chyba jest a ma co grzać ;)

Czemu jak wszyscy zadowoleni Ty miałbys nie być?

Nie mamy w tym interesu żadnego aby Cie namawiać i decyzja należy do Ciebie.

Jak dobrze doradzimy to domagam sie piwa :D

NIe mam się co z nim zakładać bo już teraz spalam ze 2 tony mniej.

To teraz będzie jeszcze lepiej.

Mam prośbę do zaawansowanych uzytkowników:Histogram jak to rozszyfrować w moim przypadku?

Muszę jeszcze dołozyc mocy dmuchawy w grupowym aby mi sie słupki do środka przesunęły?

Dzieki

Edytowane przez Delphion1

To teraz będzie jeszcze lepiej.

Mam prośbę do zaawansowanych uzytkowników:Histogram jak to rozszyfrować w moim przypadku?

Muszę jeszcze dołozyc mocy dmuchawy w grupowym aby mi sie słupki do środka przesunęły?

Dzieki

Może nie jestem zawansowanym użytkownikiem,ale z tego co mówią "przepisy FIFA" to powinieneś podnieść nadmuch, ale ja już dałem sobie z tym spokój zajrzę raz na jakiś czas do palnika jak jest ok (a tak jest:yes:) to niema co się tym przejmować specjalnie z tego wynika że podczas procesu spalania za dużo jest zmiennych na które nie mamy wpływu lub mamy ale znikomy żeby nad tym tak ostatecznie i do końca zapanować owszem jest to jakiś wyznacznik w którą stronę podążac ale nie ma co przesadzać. Ja na twoim miejscu zróżnicowalbym min i max moc i na tej wyższej dał ze 3% wiecej i zobaczysz jak to wplynie na histogram. Moje histogramy wyglądają czasami tak jak twoje a czasami gorzej a niekiedy można wziąć za wzór ale nie zamierzam ciągle kręcić dmuchawą.

A na potwierdzenie, że jest dobrze to dodam tylko, że jak przeszedłem w chyba w grudniu ( już dokładnie nie pamiętam) tak na probę na grupowe tak zapomniałem do tej pory wrócić na automat chociaż na ecoalu też było ok.

Edytowane przez keteimj