Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Długo zbigmaz trzymał pierwsze miejsce ale chris poszedł po bandzie :)

Długo chyba będzie na pierwszym miejscu w kraju a i chyba poza ich granicami w mocy kotła co do ogrzewanej nim powierzchni.

Teraz nawet jak bym zmienił na 11kW to chrisa nie przebiję a wiem że taki kociołek u mnie by wystarczył :)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może nie jestem zawansowanym użytkownikiem,ale z tego co mówią "przepisy FIFA" to powinieneś podnieść nadmuch, ale ja już dałem sobie z tym spokój zajrzę raz na jakiś czas do palnika jak jest ok (a tak jest:yes:) to niema co się tym przejmować specjalnie z tego wynika że podczas procesu spalania za dużo jest zmiennych na które nie mamy wpływu lub mamy ale znikomy żeby nad tym tak ostatecznie i do końca zapanować owszem jest to jakiś wyznacznik w którą stronę podążac ale nie ma co przesadzać. Ja na twoim miejscu zróżnicowalbym min i max moc i na tej wyższej dał ze 3% wiecej i zobaczysz jak to wplynie na histogram. Moje histogramy wyglądają czasami tak jak twoje a czasami gorzej a niekiedy można wziąć za wzór ale nie zamierzam ciągle kręcić dmuchawą.

A na potwierdzenie, że jest dobrze to dodam tylko, że jak przeszedłem w chyba w grudniu ( już dokładnie nie pamiętam) tak na probę na grupowe tak zapomniałem do tej pory wrócić na automat chociaż na ecoalu też było ok.

Tak samo reaguję :)

@Karoka65, czytałem czytałem, pytam na forum użytkowników czy jakiś tu jest :)

Tak jak mówiłem, wstawiasz wężownicę schładzającą lub zawór DBV-1 i masz zabezpieczoną instalację w układzie zamkniętym jeśli chcesz zamkniętym.

Wysyłałem dużo kociołków z zamontowanymi fabrycznie tymi zaworami, dysponuję nazwiskami i adresami ale na forum tego nie podam z wiadomych względów, nie wiem czy po nickach coś uda się rozszyfrować.

Użytkowników tych kociołków w układzie zamkniętym jest sporo lecz nie są za bardzo aktywni na forum bo wykańczają swoje domki.Nie mają tam jeszcze internetu aby był podgląd.Do jesieni powinni się wyrobić :) wtedy i czasu będą mieli więcej aby coś na forum naskrobać.

Dokładnie jak pisze minertu :)

Z nicków mogę powiedzieć jeszcze Byniu2 i Vasko ale oni teraz rzadko zaglądają, ma jeszcze chyba z 9 osób z zamkniętym ale po nazwisku i tego nie podam.

Masz zbigmaza, to też mój klient, chyba raczej zadowolony z wyboru, przyjechał do mnie co prawda obejrzeć co innego a wyjechał z czym innym i to byla jego decyzja bez jakichkolwiek moich sugestii czy nagabywania.

Dokładnie jak pisze minertu :)

Z nicków mogę powiedzieć jeszcze Byniu2 i Vasko ale oni teraz rzadko zaglądają, ma jeszcze chyba z 9 osób z zamkniętym ale po nazwisku i tego nie podam.

Masz zbigmaza, to też mój klient, chyba raczej zadowolony z wyboru, przyjechał do mnie co prawda obejrzeć co innego a wyjechał z czym innym i to byla jego decyzja bez jakichkolwiek moich sugestii czy nagabywania.

Pisze prawdę :D

Staram się pisać i mówić prawdę bo picowanie nie popłaca na dłuższą metę.

Niektórych rzeczy ja czy grzesiek nie możemy z pewnych względów pisać publicznie ( nie oznacza to że tutaj bajdurzymy, po prostu jest nie wszystko) przez co bynajmniej ja preferuję rozmowę telefoniczną a dodatkowo szybciej i więcej można uczciwie przekazać niż pisząc po nocach.

@zby-net

Mój też jest w układzie zamkniętym, ja mam dwa zawory zabezpieczające z tego co wywnioskowałem to dbv i drugi jakiś CW617 z czerwonym łepkiem:) i teraz właśnie zacząłem się zastanawiać po co mi ten drugi, chyba że do zabezpieczenia obwodu cwu bo ja mam kocioł z produkcją cwu, nic to skoro firma zainstalowała to pewnie ma być tylko że wcześniej nie zastanowiłem się dlaczego wylot z tego drugiego nie jest spięty i wyprowadzony do kanalizacji tak jak ten pierwszy nic to wrazie czego kratka odpływowa w kotłowni jest.

Może ktoś mi podpowie do czego ten drugi czerwony

@zby-net

Mój też jest w układzie zamkniętym, ja mam dwa zawory zabezpieczające z tego co wywnioskowałem to dbv i drugi jakiś CW617 z czerwonym łepkiem:) i teraz właśnie zacząłem się zastanawiać po co mi ten drugi, chyba że do zabezpieczenia obwodu cwu bo ja mam kocioł z produkcją cwu, nic to skoro firma zainstalowała to pewnie ma być tylko że wcześniej nie zastanowiłem się dlaczego wylot z tego drugiego nie jest spięty i wyprowadzony do kanalizacji tak jak ten pierwszy nic to wrazie czego kratka odpływowa w kotłowni jest.

Może ktoś mi podpowie do czego ten drugi czerwony

A nie jest do spuszczania wody?

A nie jest do spuszczania wody?

do spuszczania wody jest z karanikiem z u dołu po drugiej stronie od zasobnika, tam mam założone kawałek węża i zwinięty czeka żeby w razie czego poszło prosto do kratki ściekowej, to nic pewnie mi tłumaczyli jak zakończyli montaż kotła ale wtedy za dużo było wszystkiego naraz w przyszłym tygodniu sobie to wyjaśnie.

Teraz właśnie sobie przypomniałem że ktoś na forum miał taki zawór zamontowany ale z kolei nie miał tego dbv - ten kolega co mu deweloper takie tam cuda odstawiał z montażem kotła i z instalacją muszę poszukać

Edytowane przez keteimj
dopisek