Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

heh, zaraz będzie więcej używanych niż nowych :))

No to ja żeby nie być gorszym z dwie godziny temu pstryknąłem fotkę mojemu "badziewiaczkowi" i chyba już sprzedałem.

W sobotę gościu ma przyjechać z Zakopca i zabrać, 11-kę ściągam jutro i w sobotę podłączam jak Raben się spisze.

Jak się Raben nie spisze to w sobotę jestem spakowany i śpię na wycieraczce :)

A tu mrozy zapowiadają :(

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój RBRek już stoi w garażu :)

To pogratulować trafnego wyboru :)

I jak pierwsze wrażenie?

A ja musiałem zapalic na budowie, bo jutro planuje malowanko a w ciepełku lepiej sie pracuje i wszystko lepiej schnie.Ponadto zapowiadaja mrozy i wole nie ryzykować,że coś przymarznie.

Mój RBRek już stoi w garażu :)

W garażu ?

To pilnuj żeby ci nie podpier.... w nocy :)

Opowiadał mi jeden klient ( Lubsza koło Brzegu ), u jego sąsiada instalator skończył robotę, przyjechali na drugi dzień i w domu pusto, ani pieca, ani grzejników, nawet rury i pompy poszły się "kochać".

Nikt nic nie widział ani nie słyszał.

Jak się później okazało właściciel był policjantem :)

Mama pytanie: w ktorym roku zrobiono pierwszego rbr'a? Czy może jest tu ktoś komu rbr już padł? Może ktoś wie ile lat powinien wytrzymać w przybliżeniu (minertu np.)?

Gwarancja przewiduje 5 lat ale to tak jak z samochodami zawsze wytrzyma dłużej. Myslę,że spokojnie 10 lat powinien posłuzyc co najmniej.

A pierwsze RBR-y maja 2-3 lata chyba ale głowy nie daję i zaraz pewnie chłopaki poprawią mnie jak się mylę :)

Edytowane przez Delphion1

W garażu ?

To pilnuj żeby ci nie podpier.... w nocy :)

Opowiadał mi jeden klient ( Lubsza koło Brzegu ), u jego sąsiada instalator skończył robotę, przyjechali na drugi dzień i w domu pusto, ani pieca, ani grzejników, nawet rury i pompy poszły się "kochać".

Nikt nic nie widział ani nie słyszał.

Jak się później okazało właściciel był policjantem :)

Spoko nie ukradną ciężko by go było wynieść w końcu 410kg :) Co do wyglądu to moje zdanie zawsze było takie, że on ma dobrze grzać, a nie wyglądać. Jak ktoś kupuje kocioł dla wyglądu to wybiera Defro ;)

Mam pytanie: w ktorym roku zrobiono pierwszego rbr'a? Czy może jest tu ktoś komu rbr już padł? Może ktoś wie ile lat powinien wytrzymać w przybliżeniu (minertu np.)?
Byłem 2 lata temu na serwisie gdzie RBR 23kW z wężownicą pracował już 3 lata.Żadnych oznak korozji itp.

Spoko nie ukradną ciężko by go było wynieść w końcu 410kg :) Co do wyglądu to moje zdanie zawsze było takie, że on ma dobrze grzać, a nie wyglądać. Jak ktoś kupuje kocioł dla wyglądu to wybiera Defro ;)
Czyżbyś sugerował że mój kociołek jest brzydki?

Jestem zdania że jest ładniejszy od innych i do tego taki mały że aż piękny :p

Robi robotę za takie szafy trzydrzwiowe jakie z wielkimi trudnościami ludzie wnoszą do piwnicy bo wygląda (w ich oczach) ładnie a potem płaczą bo nie mogą osiągnąć tego co czytali i co słyszeli.

Tu masz wszystko w jednym, małe, sprawne aż do bólu, ładne i oszczędne :wave: