Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Panowie jak ogarnę ten bajzel to popstrykam i wkleję zdjęcia.

Parę kafelek poleciało no ale cóż inne podłączenie :)

Teraz to naprawdę zestaw MULTI palnik od GRENIA,zasobnik z Ogniwa a maszynka od INSTALCO.

Mało tego testy nowej zabawki , o której na razie pisać nie mogę.

Układ odpowietrzyłem teraz niestety przy niedzieli muszę kotłownię do ładu doprowadzić.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Parę kafelek poleciało no ale cóż inne podłączenie :)

Teraz to naprawdę zestaw MULTI palnik od GRENIA,zasobnik z Ogniwa a maszynka od INSTALCO.

Układ odpowietrzyłem teraz niestety przy niedzieli muszę kotłownię do ładu doprowadzić.

I głowę :wiggle:

Parę kafelek poleciało no ale cóż inne podłączenie

Witam kolegi -nie zapomnij dac czujnika spalin tam gdzie ma byc i do pełnej głebokosci-prawda wyjdzie na wierzch co to jest wart do twoigo zapotrzebowania na ciepło pozdr

Witam kolegi -nie zapomnij dac czujnika spalin tam gdzie ma byc i do pełnej głebokosci-prawda wyjdzie na wierzch co to jest wart do twoigo zapotrzebowania na ciepło pozdr

Spokojnie,jest tam gdzie ma być.A wyjaśnij może wszystkim co ma czujnik temperatury spalin wspólnego z zapotrzebowaniem na ciepło?

Spokojnie,jest tam gdzie ma być

nie wierze ze czujnik spalin jest w swoim miejscu i prawidłowo zamontowany

A wyjaśnij może wszystkim co ma czujnik temperatury spalin wspólnego z zapotrzebowaniem na ciepło?

nie nic wspólnego z zapotrzebowaniem na ciepło-pokazuje jaki ma odbiur wymiennik kotła z ciepła wytwarzanego z palnika-sprawnośc kotła

Spokojnie,jest tam gdzie ma być

nie wierze ze czujnik spalin jest w swoim miejscu i prawidłowo zamontowany

A wyjaśnij może wszystkim co ma czujnik temperatury spalin wspólnego z zapotrzebowaniem na ciepło?

nie nic wspólnego z zapotrzebowaniem na ciepło-pokazuje jaki ma odbiur wymiennik kotła z ciepła wytwarzanego z palnika-sprawnośc kotła

Miałem już nic dziś nie robić ale dla Ciebie zrobię wyjątek.

Nagram filmik gdzie jest czujnik spalin i jak jest osadzony oraz odczyt temperatury z niego.

Fajnie pokazane. Powinno być więcej tego typu filmików. Dla laika takiego jak ja to pierwsza okazja aby zobaczyć coś o czym tak wiele się czytało. Kurde, nawet instalację tego czujnika spalin jakoś inaczej sobie wyobrażałem. :-)

A jak zainstalowany jest czujnik temp. powrotu? Czujnik ma bezpośrednio kontakt z wodą przez jakąś złączkę itp. czy działa to na zasadzie termometru/ czujnika przylgowego na rurę??

jak masz miernik z termoparą, sprawdź ile rzeczywiście ma struga spalin w środku czopucha

stawiam, że ok 50C więcej niż wskazuje ten czujnik

30-40C róznice u siebie obserwowałem mierząc środek strugi, a warstwę przyścienną wew czopucha.

W tym przypadku tuleka ochronna robi za radiator i zaniża wskazania.

jak masz miernik z termoparą, sprawdź ile rzeczywiście ma struga spalin w środku czopucha

stawiam, że ok 50C więcej niż wskazuje ten czujnik

30-40C róznice u siebie obserwowałem mierząc środek strugi, a warstwę przyścienną wew czopucha.

W tym przypadku tuleka ochronna robi za radiator i zaniża wskazania.

Niestety nie mam miernika z termoparą.Jakoś odkładam jego zakup z tyg na tydzień.

Trochę trwało bo zakładałem drzwiczki z szybką.http://www.youtube.co

Fajne drzwiczki - teraz już wiesz po co ta szyba jak sie coś kombinuje -ulepsza -ten czujnik spalin jest dłuższy i to sporo od tych co były w komplecie 2 lata temu przynajmij ja tak mam albo mi już wzrok siada i moge sie mylic najlepiej jak bys go zmierzył -długosc-ogólnie dzięki za niedzielną fatyge pozdr

Trochę trwało bo zakładałem drzwiczki z szybką.http://www.youtube.co

Fajne drzwiczki - teraz już wiesz po co ta szyba jak sie coś kombinuje -ulepsza -ten czujnik spalin jest dłuższy i to sporo od tych co były w komplecie 2 lata temu przynajmij ja tak mam albo mi już wzrok siada i moge sie mylic najlepiej jak bys go zmierzył -długosc-ogólnie dzięki za niedzielną fatyge pozdr

Teraz czujniki są krótsze a na filmiku pokazałem ,że czujnik wchodzi końcem do osi czopucha.

Fajnie pokazane. Powinno być więcej tego typu filmików. Dla laika takiego jak ja to pierwsza okazja aby zobaczyć coś o czym tak wiele się czytało. Kurde, nawet instalację tego czujnika spalin jakoś inaczej sobie wyobrażałem. :-)

A jak zainstalowany jest czujnik temp. powrotu? Czujnik ma bezpośrednio kontakt z wodą przez jakąś złączkę itp. czy działa to na zasadzie termometru/ czujnika przylgowego na rurę??

Tak jak kolega pisze powinno być więcej filmików na YT, nie tylko z paleniska, ale z całego pieca, z opisem jakie to RBR ma "plusy"