Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Grześ ma trochę racji.

Patrząc na czas pracy podajnika 276min i mnożąc średnio przez 0,32kg/min tak jest średni przyjęte dla tego palnika to powinno zejść około 78kg.

Około 17,30 skończy się 6 doba czyli powinno wyjść około 13kg.

Paliwem jest teraz groszek II z Wesołej a to węgiel bardzo grubej frakcji, kawałki nawet po 3,5 a nawet 4cm się trafiają i śmiem twierdzić że to podawanie jest dużo mniejsze w kg/min.

Byłem teraz luknąć do zasobnika i jest jeszcze ponad połowa.

Przyjąłem średnio czas pracy ślimaka do opróżnienia na 350min i dlatego takie rozbieżności. Myślę że ten wegiel będzie schodził jakieś 430 może do 450min.

Trzeba będzie poczekać jak się skończy.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozbieżność będzie właśnie przez granulację.

Dokładnie. Przy miale i groszkach drobnej frakcji czas będzie stosunkowo mniejszy, przy grubej będzie się wydłużał.

Do każdego paliwa trzeba by skalibrować zbiornik.

Jeśli mamy jeden węgiel to mały problem, ja teraz chcę zobaczyć jak będzie palił inne węgla a mam trochę tego do przerobienia z kilku lat :)

Teraz pójdzie eko o nazwie Ekores sprzed 4-ech lat jeszcze z Resovera, szkoda że już o takim można zapomnieć, następny pieklorz bytomski z 2011 roku.

Dzisiaj po czyszczeniu z popielnika z tylnej części znalazłem rudawe malutkie skraweczki. Zdjęcia nie zrobiłem, bo siły po świętach nie mam. Ale jak się powtórzy to zrobię.

Pewnie farba się wypaliła i odpadła. A może rdzewieje... ;P

Czytałem o podobnych zjawiskach na "esterownik.pl" - podobno jest to całkiem normalne. Przynajmniej w Ogniwie... ;)

Panowie a dlaczego w moich statystykach wykres się nie rysuje? Jedynie w statystykach ręcznych jest zapisywany, a w trybie automatycznym nic nie zapisuje. .. hmm

Ok już problem rozwiązałem :) nie miałem wpisanej informacji o czasu pracy podajnika przy zakupie węgla.

Edytowane przez szczudlo