Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jazzy ja grzeję tylko 135m2, reszta jak zbyszek napisał :)

Na powietrzu chodził nie będzie :)

Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że masz coś pod 300m2. Coś pomyliłem.

A co można pozmieniać w mojej instalacji? Czy np. jest możliwość jakoś zmiany tej instalacji, żebym nie musiał używać cyklicznej pompy CO? Jak zrobię ją jako wyłączoną to wiadomo, że mi zimną wodą zaleje piec i wtedy goni, jak głupi. Np. widzę, że zbigmaz masz wyłączoną pompę CO i nie masz wykresów jak sinusoida.

Gość Novy!
To zasyp będa musieli jakiś automatyczny pomyślec :) wtedy to już będzie the best :)

:) Mój faworyt z przeszłości, Napoleon zwykł mawiać o Polakach: "Dla Moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych..."-kurcze jak tak sobie czytam o waszych pomysłach,myślę że miał rację.

:) Mój faworyt z przeszłości, Napoleon zwykł mawiać o Polakach: "Dla Moich Polaków nie ma rzeczy niemożliwych..."-kurcze jak tak sobie czytam o waszych pomysłach,myślę że miał rację.

Jak byłem w Pleszewie u Tilgnera widziałem takie fajne rozwiązanie do peleciaka, rurą pobierało sobie samo paliwo, ciekawe czy takie rozwiązanie można wykorzystać w kotłach na ekogroszek?

Jak byłem w Pleszewie u Tilgnera widziałem takie fajne rozwiązanie do peleciaka, rurą pobierało sobie samo paliwo, ciekawe czy takie rozwiązanie można wykorzystać w kotłach na ekogroszek?
Takie samo nie bo musiał byś mieć wysokie ciśnienie aby węgiel w ruch wprowadzić powietrzem.Robi się jednak podajnik ślimakowy.Taki podajnik widziałem u Grenia.

Tomek ty już chyba nie będziesz palił ? przeleć to trochę jeszcze szczotką z drutu :), zapuść kortaninem i niech stoi do jesieni

Powiem że mój badziewiaczek jeszcze gorzej wyglądał.

Jak go zapuściłem mocno a później dobrze oskrobałem z sadzy i nagaru to też taką rdzę i nalot było widać.

Zalega to w grubszej warstwie, niedokładnie oskrobane na bieżąco, do tego dochodzi wilgotne paliwo lub wilgotne powietrze zasysane przez dmuchawę i widać coś takiego po gruntownym oczyszczeniu.