Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakieś półtora roku temu zastanawiałem sie nad tym kociołkiem- również jest mały, zgrabny http://www.ekoenergia.eu/?kociol-kgs-ceramik,6 i juz wtedy widziałem to wyłożenie ceramiczne komory spalania.

Czy do mojej stojącej już w kotłowni "11" da się domówić ten odpopielacz i bez większych szkód zamocować ?

Edytowane przez pawko_

Jakieś półtora roku temu zastanawiałem sie nad tym kociołkiem- również jest mały, zgrabny http://www.ekoenergia.eu/?kociol-kgs-ceramik,6 i juz wtedy widziałem to wyłożenie ceramiczne komory spalania.

Czy do mojej stojącej już w kotłowni "11" da się domówić ten odpopielacz i bez większych szkód zamocować ?

Jest trochę roboty.Trzeba z tyłu kotła flanszę mocującą przekładnię przyspawać (oczywiście wypalić otwór) i inne drzwiczki dorobić.Dziś jak zdążę to wkleję fotki jak to wygląda.

Będę chciał kupić alphe2, tylko może ktoś podpowie czy 25-40 da rade, czy raczej kupić 25-60, a potrzebna jest do: 7 kaloryferów na piętrze+mała podłogówka na rtl-u + 2 kaloryfery na parterze. Pompa zamontowana na parterze.
Napisz jeszcze czy to zamknięte czy otwarte, ale powinno dać radę w obu przypadkach.

Czy sterownik wysyłany do klienta jest zaopatrzony w przewody do pomp?

Bo kupiłem 2szt Alpha2 i są bez przewodów

Zawsze są bez przewodów tylko dodane są wtyczki. Taką wtyczkę podłączysz pod kabel który dostaniesz ze sterownikiem. Zwróć uwagę na podłączenie fazy na którym powinna być wtyku (to ważne).

Zawsze są bez przewodów tylko dodane są wtyczki. Taką wtyczkę podłączysz pod kabel który dostaniesz ze sterownikiem. Zwróć uwagę na podłączenie fazy na którym powinna być wtyku (to ważne).

Z podłączeniem pomp to już chyba instalator da sobie radę.

Ja w temacie elektroniki jestem jak trawa.

Kolego emisb nie strasz. Kupiłem te pompy po to żeby było oszczędnie ale jak mają pracować ciągle to ta oszczędność chyba będzie nijaka.