Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Hehe, od tego jest mi daleko choć to jakieś niewielkie pieniążki dla mnie.

Jeśli chciałbym zdzierać to nie proponowałbym kotłów o dwa czy trzy razy mniejszej mocy nić polecają klientom instalatorzy.

Ci co mnie pytali o tą ceramikę też usłyszeli co powinni usłyszeć " nie wiem, za rok panu powiem " bo co uczciwie można teraz powiedzieć skoro pojawiają się dopiero pierwsze takie w sprzedaży, mnie się to rozwiązanie podoba i myślę że ma sens a że lubię nowości to teraz bym się skusił.

Pewnie gdybym nie miał profilu jak jeszcze rok temu inaczej byłoby to odebrane :)

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hehe, od tego jest mi daleko choć to jakieś niewielkie pieniążki dla mnie.

Jeśli chciałbym zdzierać to nie proponowałbym kotłów o dwa czy trzy razy mniejszej mocy nić polecają klientom instalatorzy.

Ci co mnie pytali o tą ceramikę też usłyszeli co powinni usłyszeć " nie wiem, za rok panu powiem " bo co uczciwie można teraz powiedzieć skoro pojawiają się dopiero pierwsze takie w sprzedaży, mnie się to rozwiązanie podoba i myślę że ma sens a że lubię nowości to teraz bym się skusił.

Pewnie gdybym nie miał profilu jak jeszcze rok temu inaczej byłoby to odebrane :)

To rozwiązanie ma jak najbardziej sens.Jak mnie znacie zawsze coś eksperymentuję i doszedłem do wniosku,że spalinę trzeba od razu dopalić.Mamy nieco więcej energii,czyściejszy kocioł a przez stworzenie gorącej komory spalania lepiej dopalamy opał na palniku.Ja rozwiązałem to bardziej uniwersalnie bo mając jeszcze kocioł Ogniwo stworzyłem deflektor, który właśnie spełnia takie zadanie.Po lekkim przycięcie pasuje do kotłów 17kW oraz 23kW.

Opcja ta weszła w życie jakieś 2 tyg temu.Kiedy Ty zamawiałeś?

zamówiłem tak około 23-24 kwiecień dokładnie nie pamiętam, dotarł 29 i wtedy montowałem. Jak się okaże w dłuższym użytkowaniu, że ceramika bardzo pomaga to pewnie chętnych będzie wielu i może pojawią się zestawy do montażu w piecach już zakupionych.

Pytanie jakie będą różnice w spalaniu i jak z wytrzymałością, szkoda karoka65 ze, właśnie nie wspomniałeś jak kupowałem 5.05 a info na forum 8.05 :( piec dotarł 9.05 ale ceramika w gratisie mi się nie trafiła :p

No nic na razie trwa podłączanie tego co mam(a mam nadzieje że fajny piecyk :D) może jak znajdę chwile pochwale się co już mam w kotłowni, a powoli zaczyna wyglądać konkretnie :)

Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]190556[/ATTACH]

mam pytanie może z innej beczki mam zamiar to coś wymienić na zielonego jaką on moze mieć moc ktoś poznaje mam okło 130m do ogrzanie plus ciepła woda 140l troche się wacham nad 11 nie wiem czy nie będzie za mała

Kurcze czy za mało info dostałeś?

mam pytanie może z innej beczki mam zamiar to coś wymienić na zielonego jaką on moze mieć moc ktoś poznaje mam okło 130m do ogrzanie plus ciepła woda 140l troche się wacham nad 11 nie wiem czy nie będzie za mała

Zostaw to "coś" jako eksponat, a co do nowego to nie ma takiej mocy jak ty potrzebujesz. Jakby było 4-6kW to bym polecał a tak pozostaje najmniejszy jaki jest, czyli 11kW http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif Edytowane przez zbigmaz01

To ja mam 150m2+30m2 garaz+250l bojler i właśnie takowe 11kw się podłącza (nie wspomnę że grzejników sobie nie żałowałem i na połowie domu podłogówka)

To ja mam 150m2+30m2 garaz+250l bojler i właśnie takowe 11kw się podłącza (nie wspomnę że grzejników sobie nie żałowałem i na połowie domu podłogówka)

ok już mnie przekonaliście będzie 11 teraz trzeba zamawiać piecyk z instalatorem jestem umówimy na koniec czerwca

ok już mnie przekonaliście będzie 11 teraz trzeba zamawiać piecyk z instalatorem jestem umówimy na koniec czerwca
A myślałem że zamówisz tyle kW ile masz w swoim nicku http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif

http://emotikona.pl/emotikony/pic/0LOL.gif

Możesz spać spokojnie,zamawia 11kW .

Nie jest jedynym,który się nie mógł zdecydować.