Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zabawa:Sądzę,że w tym sezonie grzewczym spalę.

• poniżej 2 ton
      6
    • 2-3 tony
      16
    • 3-4 tony
      10
    • 4 i więcej
      8

Recommended Posts

Witam.

Panie Wieśku, kocioł doszedł.

Pięknie zapakowany, oby służył jak najdłużej, na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach.

Rbr ekouniwersal 11kW.

Jutro transport do piwnicy.

Mogę z czystym sumieniem polecić firmę FHU Karoka-Eko.

Kontakt to nawet więcej niż wzorowy.

Pierwszy raz spotkałem się z kontaktem od strony sprzedawcy czy towar doszedł!!!

To sprzedawca przez duże S!

Pozdrawiam, i życzę sukcesów.

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• karoka65

3480

• zbigmaz01

2445

• minertu

2414

• bobasxx

967

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A kogo tutaj obchodzi jakieś badziewne Ogniwo,masz swój wątek i tam sobie zachwalaj ten szmelc.To jest watek o poważnym sprzęcie a nie byle...g

Witam

Jestem użytkownikiem kotła RBR drugi sezon i uważam, ze kocioł pomimo wielu zalet (czyszczenie, grubość blach wymiennika, itp.) ma też trochę wad typowych do innych kotłów, w tym kotłów firmy Ogniwo (sadza, głośna praca podajnika). Biorąc to pod uwagę uważam, że każdy wpis na tym forum jest cenny, a kolegę Novy proszę o uszanowanie dobrej atmosfery tego forum.

Pozdrawiam

Witam

Jestem użytkownikiem kotła RBR drugi sezon i uważam, ze kocioł pomimo wielu zalet (czyszczenie, grubość blach wymiennika, itp.) ma też trochę wad typowych do innych kotłów, w tym kotłów firmy Ogniwo (sadza, głośna praca podajnika). Biorąc to pod uwagę uważam, że każdy wpis na tym forum jest cenny, a kolegę Novy proszę o uszanowanie dobrej atmosfery tego forum.

Pozdrawiam

Nie straszcie mnie tą głośną pracą bo u mnie będzie piecyk stał pod sypialnia tylko nas będzie dzielił strop

Obawiam się żeby mi żona z łózka nie uciekła :(

Nie straszcie mnie tą głośną pracą bo u mnie będzie piecyk stał pod sypialnia tylko nas będzie dzielił strop

Obawiam się żeby mi żona z łózka nie uciekła :(

Żona ci ucieknie z sypialni jak się nie sprawdzisz a na pewno nie z powodu kociołka http://emotikona.pl/emotikony/pic/0crazysex.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif

Gość Novy!
Witam

Pozdrawiam

Kolego moje wypowiedzi nikogo nie obrażają.Nie wydaje Ci się że to zbieg okoliczności że użytkownik kotła Ogniwo w wątku nie poświęconym temu kotłowi,zadaje po raz 3 to samo pytanie -mimo że odpowiedź uzyskał? Podkreślając wciąż że z kotła Ogniwo jest b.zadowolony?Ostatnie dwa lata zmagałem się na wątku Ogniwo eko plus z wypowiedziami "sfory piesków" nasłanych przez pewnych Panów -nazwijmy ich "z" -Ci co śledzą temat dobrze wiedzą o co chodzi.

Tutaj chciałbym poczytać o przedmiocie tematu wątku,chyba się zgodzisz że tematem nie jest Ogniwo ?Afera z kotłem kolegi VERB-a odbija się czkawką w firmie "O" -teraz zaczyna się batalia że kotły Ogniwo są cacy a wszyscy niezadowoleni to głupcy...Padłem ofiarą dwa lata temu,takiego działania marketingu nieuczciwych userów podających się za użytkowników,chciałbym ustrzec innych przed tym co spotkało mnie.Dlatego jestem mocno cięty na Ogniwo.

Gość Novy!
Wczoraj odpaliliśmy 17kW i piecyk śmiga na starym nie ocieplonym domku z lat 50-ych 270m2 i również stoi pod sypialnią.

Dochodzi normalny odgłos taki jak wszędzie.

My tez wczoraj odpaliliśmy RBR-ka 11kW :)Kilka słów z pierwszych wrażeń.

Jako że tu gdzie mieszkam nie ma suchego eko na składach musiałem zakupić w miasteczku opodal opał Chwałowice 27kcal ,jaki miałem okazję testować na palniku Ogniwa.Był suchy więc na ciepłą wodę w sam raz choć wiedziałem że opał trochę koksuje,na Burnerze ciężko było nad nim zapanować.A tutaj....miła niespodzianka po 30 min od rozpalenia i dwóch,trzech korektach nadmuchu żadnych większych problemów. Palnik RBR-a pięknie napowietrzany poradził sobie bez problemów z tym opałem ,no może niewielkie spieki ale w porównaniu z tym co wyprawiał Burner-niebo a ziemia :) Zaznaczam że na 100% to ten sam opał ;)

Jak zobaczyłem jak się pali na palniku RBR-a to pomyślałem sobie że to co widziałem w poprzednim moim OEP to nie było palenie....palnik ekoenergia daje ostro czadu wierzę że można na nim spalić wszystko-nawet fasolę :)

Co do głośności pracy powiem tak.Jest na pewno cichszy od Ogniwa.Tak czy siak wydaje odgłos pracy ślimaka ,głośniej kiedy trafi się większy granulat opału -tego uniknąć się nie da.Mówiłem bratu że trzeba by ustawić go na twardej gumie,byłoby na pewno lepiej.Póki co kocioł podgrzewa tylko ciepłą wodę choć na starcie rozgrzał instalację w mieszkaniu o pow.100m2 ,wys.ok2,8 m -spokojnie na ustawieniu grupowym 8kW (ten soft 8kW nie ma racji bytu w gardle Burnera) plus CWU 140l bez żadnych problemów -no ale mamy maj.

Tyle pierwszych wrażeń,

To się cieszę razem z Tobą.Dodam tylko,że otwory napowietrzające w dyszy w palnikach ekoenergii w kotłach RBR EKOUNIWERSAL są wykonywane wg mojego pomysłu.Nikt mi nie chciał uwierzyć a jednak.Pierwszym,który tego doświadczył jest kolega z tego forum,u którego taką dyszę robiłem na miejscu.

Mina po rozpaleniu bezcenna. :)

Gość Novy!
Dodam tylko,że otwory napowietrzające w dyszy w palnikach ekoenergii w kotłach RBR EKOUNIWERSAL są wykonywane wg mojego pomysłu.Nikt mi nie chciał uwierzyć a jednak.Pierwszym,który tego doświadczył jest kolega z tego forum,u którego taką dyszę robiłem na miejscu.

Zatem nie pozostaje nic innego jak pogratulować patentu :)

Słowo daję,widziałem kilka palników w akcji w kotłach takich jak :HEF,Defro,Ogniwo,no i kilka "garażowych" produkcji.W RBR-ku płomień robi naprawde dobre wrażenie.No i ta komora spalania,palnik bardzo blisko ścian wymiennika,w Ogniwie komora to hangar :)

Przy rozpalaniu żadnego dymienia na pomieszczenie,brat ma wkład kominowy 130 mm zaledwie...

Ehh... oby tak ten palniczek "gadał" tak u mnie.Będę cały happy!

To się cieszę razem z Tobą.Dodam tylko,że otwory napowietrzające w dyszy w palnikach ekoenergii w kotłach RBR EKOUNIWERSAL są wykonywane wg mojego pomysłu.Nikt mi nie chciał uwierzyć a jednak.Pierwszym,który tego doświadczył jest kolega z tego forum,u którego taką dyszę robiłem na miejscu.

Jeżeli przed 14 lutym 2012 to faktycznie był pierwszy :)